Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego przeszkadzają wam ludzie którzy wam się nie podobają?

Polecane posty

Gość gość

Temat na podstawie tego forum. Co chwilę widzę tematy narzekające na wygląd współczesnych mężczyzn/kobiet. Możecie mi wyjaśnić dlaczego właściwie tak wam to przeszkadza?

Gość gość
Nam nie ale widocznie tobie przeszkadzają

Gość gość
ciekawa argumentacja, szkoda, że nie ma sensu ;)

Gość gość
up

Gość gość
Bo Nie mogę spotkać takiego który by mi sie podobał :( i irytuja mnie buraczane twarze większości Polakow, jestem tym sfrustrowana bo rzadko kiedy ktoś.mi sie podoba, coraz rzadziej... I nie mowcie ze szukam idealnego modela bo to nieprawda, ale takiego w miarę przystojnego nawet ciężko spotkac. Przystojni są w grupie wiekowej 18-22 lata, maja młode i ładne rysy twarzy ale to gowniiarze dla mnie bo sama mam 26 lat :(

Gość gość
Je/bac ludzi, je/bac wyglad. Lepiej byc samemu niz sie ogromnie rozczarowac, a rozczarowanie jest nieuniknione.

Gość gość
mi przestalo to przeszkadzac czy kobiety sa brzydkie czy ladne w koncu uswiadomilem sobie ze dobrze mi byc samotnym kawalerem i tak samo zlewka mam na urode. Robie co chce marnje zycie tylko dla wlasnej przyjemnosci.

Gość gość
gość dziś - masz dwie opcje - wyjechać albo kupić wibrator

Gość gość
Jak dla mnie to świadczy o prymitywizmie i prostactwie takiego człowieka. O ile oczywistym jest że na partenra do związku (czyli także seksualnego) wybiera się osobnika, który się podoba, to segregowanie potencjalnych rozmówców/koleżanki/kolegów na tych "r***able"/nieruch/able" jest dla mnie czystym zezwierzęceniem - z całym szacunkiem dla zwierzątek. Widzę np. w pracy jak "koledzy" przymilają się do atrakcyjnym dla nich kobiet, jak chcą z nimi rozmawiać, żartować, chodzić na przerwy, a nawet spotykać się po pracy a jednocześnie jak traktują te które im się nie podobają wizualnie - praktycznie jak powietrze. Już do tego przywykłam, nawet staram się zrozumieć tego typu motywy postępowania. Nie zmienia to faktu, że z humanizmem wiele wspólnego to nie ma.

Gość gość
Z reguły, to ja nigdy głośno nie atakuję nikogo pierwsza. Nawet tych, którzy mi się nie podobają z wyglądu. Bo, niby, dlaczego mam ich atakować. Wyglądają, jak wyglądają. Niestety, zdarza się, że od innych kobiet lub mężczyzn, którzy wyglądają zupełnie inaczej ode mnie, słyszę za plecami niewybredne komentarze na mój temat. I działa to na tej zasadzie, że kobieta umalowana bardzo mocnym makijażem i w supertrendy ciuchach na sobie mówi, na przykład, że, delikatnie pisząc, nie wyglądam zbyt dobrze. Odbieram to w tym sensie, że ona ma jakieś obiekcje, że nie jestem jej klonem. Nie jestem głucha, słyszę, co mówi do swojej koleżanki. I dopiero wtedy - reaguję. Oczywiście - zachowując się spokojnie i kulturalnie, choć mogłabym potraktować ją podobnie, oceniając ją od góry do dołu. Tak naprawdę, to śmiać mi się chce z osób, których jedną z głównych wartości życia jest moda i makijaż. Ale ten śmiech zostawiam dla siebie, bo to nie moja sprawa, kto w czym się lubuje. Ale bronić siebie się nie boję. Znam swoją wartość.

Gość gość
Takich ludzi jest bardzo dużo, chociaż jeszcze rozumiem śmiech - nie popieram, ale rozumiem. Nie rozumiem irytacji czy złości na to, że np. dużo mężczyzn nosi zarost.

Gość gość
również uważam że obecnie tylko chłopacy w przedziale pi razy drzwi 18-22 są pociągający, a sama mam 33 lata. reszta to delikatnie ujmując totalne dno :O

Gość gość
jaki zarost? zapuszczają średnie brody bo teraz jest moda na bezdomnego menela. hitlerjugend już się kończy, więc w 2k18 wchodzi menel-look.

Gość gość
Gratuluje, własnie potwierdziłaś to co pisałam. Właśnie o to chodziło, że zrobiła sie moda na brody i co chwilę widze tematy gdzie obrażani są faceci którzy przysposobili sobie tę modę. gość dziś - to się starość nazywa, ciebie też dotyczy ;)

Gość gość
i dlatego trzeba zakładać wściekłe tematy?

Gość gość
up

Gość gość
23.07 ha ha w wieku 33 lat to starość? Pewnie jesteś brzydalem i nie możesz sie równać z przystojniakami w wieku 18-22 lat więc chciales dostać autorce ale marnie Ci to wyszło :D. Ja tez to zauwazylam a mam 25 lat, co poradze na to ze osobniki w moim wieku i starsi maja buraczane twarze i piwne brzuchy? Fuj, trzeba się brać za młodszych :D

Gość gość
Dodałbym jeszcze ...dlaczego uważacie za molestowanie uśmiech od kogoś kto się wam nie podoba.

Gość gość
gość wczoraj - jestem autorką i jestem kobietą :D

Gość gość
Ucieło mi część wpisu, miało być, że ten wpis: gość wczoraj jest mój