Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlę bije mnie podczas karmienia

Polecane posty

Gość gość

Hej moj synek niespełna 5 miesięczny bije mnie po twarzy, po klatce, szarpie za bluzkę podczas karmienia wieczornego tuż przed snem głównie. Macha rączką tak ze czasem i siebie walnie w głowę. Jak się przebudza gdy usnie to tez macha. Spotkaliście się z czymś takim?

Gość gość
A spi spokojnie? Moja znowu wywija nozkami przez sen, tez nie wiem co to takiego..

Gość gość
Moja tez "maltretowała" moja twarz. Po jakimś czasie przeszło. Teraz szarpie się za włosy.

Gość gość
Dzieci tak mają.

Gość gość
Tak, jak moja corka tyle miala to tez "bila sie" po twarzy" jak zasypiala. Minelo:)

Gość gość
Autorka: tymi rączkami macha najmocniej przed snem jak zjada ale w ciągu dnia tez zawsze się pręży przy cycu jakby dosłownie to był impuls dla jego brzucha żeby produkować gazy jakieś lub wiercić mu tam...Przez sen nogi kurczy i się budzi stekajac. Niby kolki przeszły ale chyba przez ulewanie i niestrawność jakiś ma ten sen płytki:( ani razu nie przespał nocy do tej pory, budzi się po 4-5 razy nawet a o 5:50 najpóźniej jest już obudzony do zabawy...ja mam już zapalenie spojówek, którego doleczyc nie mogę bo prawie nie sypiam. Ledwo usnę a już wstaje Eh.

Gość gość
No moja tez nozki podkurcza. Niby u nas kolki przeszly ale wydaje mi sie ze to jednak cos z brzuszkiem bo czesto przy tych wymachach nozkami sobie popierduje

Gość gość
Widocznie dzieci takim pobudzeniem reagują na te zalegające gazy w brzuszku i zle im jeść :(

Gość gość
Nie wiedzialam ze zwykle bąki tak moga odbierac radosc z macierzynstwa, pierwsze 3 mce kazda noc nieprzespana bo mala sie cala noc prezyla, a teraz niby lepiej ale zaczelo sie to kopanie nozkami przez sen... a dzieci kolezanek juz przesypiaja noce, moja budzi sie co 2, gora 3 godziny

Gość gość
No wlasnie, u mnie Identyko. Obudził się po 22 i coś tam stekal przyznam ze olałam to przez chwile a jak wstałam do niego już szlam to nagle usnal sam ale teraz znów się zbudził po godzinie czaSu i jadł rece stekajac. :/ już raz dałam mu po cycusiu szybko butle z nadzieja ze może chodzi o pokarm i dłużej bd spał jak poje i gdzie tan...nawet szybciej wstał po tym

Gość gość
Macierzyństwo przypiesza starzenie nawet o 11 lat. Badane matki miały telomery tak samo krótkie jak bezdzietne kobiety, ale o 11 lat od nich starsze. Macie powód dlaczego tak się dzieje. Z tym, że małe dzieci nie daja spać, a duże żyć. I po co to wszystko ? Czysta głupota tak się męczyć, a i tak wszyscy kiedyś zdechniecie - i wy, i te nieszczęsne istoty, które teraz tak was torturuja brakiem odpoczynku :O

Gość gość
To mu oddaj

Gość gość
Macierzyństwo przypiesza starzenie nawet o 11 lat. Badane matki miały telomery tak samo krótkie jak bezdzietne kobiety, ale o 11 lat od nich starsze. Macie powód dlaczego tak się dzieje. Z tym, że małe dzieci nie daja spać, a duże żyć. I po co to wszystko ? Czysta głupota tak się męczyć, a i tak wszyscy kiedyś zdechniecie - i wy, i te nieszczęsne istoty, które teraz tak was torturuja brakiem odpoczynku pechowiec.gif x Racja ;) ale tak to jest gdy sie nie mysli glowa tylko macica :P

ja mojej podaje krople na gazy.i pomaga.często w nocy gdy widzę że się pręży to uciskam nóżki na brzuszka i bardzo potrafią schodzić gazy.swojego czasu też używałam rurek.a że dziecko podczas jedzenia coraz więcej machaja rękami to to normalne.są coraz silniejsze ,ruchy dziecka stają się coraz bardziej skoordynowane i dziecko się cieszy ze ma władzę nad machaniem rączka,.poznaje sam siebie.a że się mamie obserwuje to skutek uboczny.bo dziecko widzi ze ma punkt zaczepienia.gdy macha w próżni nikt mu nie odpowiada a jak nawija na mamusie to mama przecież reaguje dla dziecka to coś nowego, coś co rodzi reakcję, coś się po prostu dzieje.

Gość gość
Mnie maly po cycach boksowal. Zaczelo sie jak w szpitalu byl karmiony butla bo po cc nie mialam pokarmu a pozniej jak sie pojawil chcialam go juz kp. Wyl przy cycku wypluwal a jak chcialam mu poers wepchnac to mnie reka okladal po cycku.. Jak sie przyzwyczail to juz teraz rzadko to robi ale teraz uderza sie czesto w glowke eh dzieci

Gość gość
Moj ma 11 mcy i szrpie za bluzkę, szczypie, drapie itp. do tego kopie nóżkami i nieraz oberwałam . Taki etap, małe *****iwe dzieciaczki. Bardziej meczy mnie to ze budzi sie na cycka w nocy bardzo czesto.