Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Słyszeliście o tym co 18 lat siedział w wiezieniu..

Polecane posty

Gość gość
A ta Kaśka R. to kto?

Gość gość
Na posesji jej rodziców znaleźli Małgosię. Rodzina R. sprzedawała pokątnie alkohol własnej roboty, były tam córki i często odchodziły imprezy. Taka... Cóż, melina.

Gość gość
Tego Tomka tam na bank nie było. Ci podejrzani w życiu nie zadawaliby się z gościem po szkole specjalnej... Zabiliby go śmiechem i każdego, kto w ogóle by coś takiego zasugerował. Za wysokie progi...

Gość gość
Dajcie linka do jakiegos programu o nim, bo wywialo mnie za ocean i nie sledze polskich wiadomosci. Z gory dziekuje ;-)

Gość gość
ja 16 lat choruję na depresję i tez mam zmarnowane życie, także nie jest mi go jakos szczególnie szkoda bo ja mam zmarnowanych 16 lat młodości i to jeszcze nie koniec, bo depresję mam nadal

Gość gość
Sprawę zabójstwa Małgosi znałam wcześniej, skazany Tomek Komenda był w tych artykułach taki bezosobowy, ot. złapano jednego ze sprawców. Śledziłam również wcześniejsze i obecne artykuły na temat zbrodni i śledztwa. Wszystko zaczęło się od tego że sąsiadka rzekomo rozpoznała go na portrecie, wzięli Tomka pod lupę, mimo alibi i potwierdzenia przez 12 osób że był we Wrocławiu nie wzięto tego pod uwagę. W Superwizjerze fanie jest powiedziane jakie dowody podpasowali przeciwko niemu i dlaczego można je obalić.

Gość gość
gość dziś Ale jaki to ma związek z tematem?

Gość gość
x co do tematu, nie znam sprawy, ale jakoś tak wszyscy wierzą, że ktoś jest niewinnie osadzony i już. jak to możliwe. x Po pierwsze kod DNA znaleziony na miejscu zdarzenia został tylko przypasowany na "oko" ponieważ mniej więcej się zgadzał, zapach z czapki to była ściema, Tomek nie mógł w ciągu 4 godzin dojechać z Wrocławia do Miłoszyc, nie było połączenia i takiego autobusu o których zeznał bo zrobił to pod presją policjantów. Potem podobno szedł jeszcze 12km z przystanku do klubu Alcatraz co jest fizycznie niemożliwe przy takim mrozie, przeprowadzając eksperyment stwierdzono że Tomek musiałby być komandosem i to wyćwiczonym przez wiele lat żeby pokonać tą trasę w 4 h wliczając w to właśnie dojście 12km w jedną stronę, czyli 24km w obie. Miał alibi - 12osób które zlekceważono. Do mnie te argumenty przemawiają. Poza tym wtedy tłum był żądny krwi więc dobrze było znaleźć winnego a każdy mówił o Irku i braciach. Tylko wszystko to było mówione między sobą w wiosce. Przepraszam ale trochę razi gdy ktoś nie zna tematu a jest oburzony że dużo ludzi wierzy w niewinność Tomka. Przeczytajcie chociaż co nieco i wtedy wydawajcie opinie... wiadomo każdy ma prawo ale tak właśnie poniekąd osądzono Tomka. Prokurator nawet nie przeczytał akt...

Gość gość
gość dziś Jak na razie jest jeden oficjalnie podejrzany,o innych jeszcze nie słyszano.

Gość gość
gość dziś debilka to cie robiła

Gość gość
Chyba Ci co wierzą w jego niewinność wyrobili sobie takie zdanie na podstawie tego jak obalono dowody które przedstawiono na winę Tomka. Wystarczy poczytać...

Gość gość
gość dziś nic takiego nie napisałem co sugerujesz a ścierą i tępakiem to jesteś sam/a, szmatławcu upośledzony umysłowo

Gość gość
Ty od depresji to jest porównanie dla Ciebie??? To idź charytatywnie posiedzieć w więzieniu, jak każdego dnia będziesz walczyć o przeżycie to się pozbędziesz depresji.

Gość gość
gość dziś gość dziś nic takiego nie napisałem co sugerujesz a ścierą i tępakiem to jesteś sam/a, szmatławcu upośledzony umysłowo x Ty nie masz depresji a nied***banie umysłowe hahah :D

Gość gość
Patrząc na niektóre komentarze Tomek nawet gdy zostanie uniewinniony to i tak znajdą się osoby które bez znajomości powiedzą że jest mordercą i gwałcicielem. Życzę mu żeby wywalczył sobie dobre odszkodowanie i wyjechał z tego chorego kraju.

Gość gość
brokeninside87 dziś Dokładnie! Ktoś ma depresje a ktoś właśnie się dowiaduje że zostało mu pół roku życia i kto ma gorzej??

Gość gość
Ja nawet nie potrafię myśleć co przeżył ten chłopak... czytałam że postawiono go do konfrontacji z rodziną Małgosi... przecież ten ojciec pewnie chciał go zabić i nie ma się co dziwić a biedny Tomek co miał powiedzieć? Podobno tylko płakał :( dobrze że ten koszmar się skończył.

Gość gość
brokeninside87 dziś Trudno się z Tobą nie zgodzić.

Gość gość
A ja podziwiam mamę Tomka która wspierała syna całym sercem, nigdy w niego nie zwątpiła, nie opuściła żadnego widzenia i dała mu siłę że musi przetrwać to co go spotkało. W ogóle ma wspaniałą rodzinę!

Gość gość
A ja czytałam o jakimś Krzysztofie K. który niby się przyznał a później to odwołał. W innym artykule też było o tym Krzysztofie,ale z nazwiskiem Komenda i też pisali o tej konfrontacji z rodzicami.

Gość gość
Też czytałam... a nie była to pomyłka że zamiast Tomek napisali Krzysztof? Bo czytałam inny artykuł i było podobnie napisane ale cały czas było Tomek K.

Gość gość
Ta sąsiadka jakaś chora... mam taką samą, wszędzie wściubia nos. Ostatnio ktoś obtarł auto sąsiadowi i ona oczywiście wie kto to zrobił, oskarżyła niewinną kobietę. Na szczęście udało się ściągnąć monitoring i okazało się że to alkoholik który mieszka pare bloków dalej, a ona już chciała na policję iść...

Gość gość
W jednym z artykułów pisano najpierw o Krzysztofie,któremu nie postawiono zarzutów a pózniej o Tomaszu.Ten Krzysztof niby cały wieczór bawił się z Małgorzatą i pózniej przyszedł po nią jej niby brat.W rzeczywistości nie miala brata.

Gość gość
Nikt go nie gwałcił!!! Nie dodawajcie sobie, powiedział jedynie że znęcali się nad nim psychicznie i fizycznie, łamano mu kości, był kilka razy brutalnie pobity ale o gwałtach nic nie mówił mitomanki!!

Gość gość
A ciekawe z czyjej kieszeni będzie wypłacone to odszkodowanie? Bo ja się nie zgadzam żeby z mojej.

Gość gość
dziś Haha na pewno z Twojej. Taka suma jaka należy się Tomkowi to nawet przez całe życie tyle nie zarobisz a to co idzie do budżetu z Twoich podatków to kropla marna istoto. Poza tym chyba każdy wybrałby wolności nić kiblowanie 18 lat i odszkodowanie. Tomek na pewno wolałby mieć rodzinę, pracę a nie miliony na koncie. Ona nawet nie wie jak się telefonem obsługiwać, wszystko jest dla niego nowe i jeszcze ta po więzienna trauma. Ale i tak niektórzy będą zazdrościć że dostał kasę za nic...ehh... polaki cebulaki!

Gość gość
Te pieniądze mu się zwyczajnie należą.

Gość gość
Tomek był bandziorem?? Taa i dlatego nie notowany na policji z nieposzlakowaną opinią.

Gość gość
Mogą dać nawet z moich podatków należy się i to duuuuża suma!!!

Gość gość
Siedzi tu jakas ludzka szumowina, ktora uparcie powtarza, ze koleś był bandziorem i to zrobił. Jak go uniewinnia, tez zaczniesz p******ic, ze niesłusznie. Ten koles po 18 latach wiezienia i tak jest zdrowszy na umysle od ciebie. A to co jemu sie nalezy z odszkodowania to przez cale życie w swojej kieszeni nie zobaczysz.