Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Słyszeliście o tym co 18 lat siedział w wiezieniu..

Polecane posty

Gość gość
"A mnie śmieszy że rodzice puścili 15 latke w nocy na dyskotekę i to do innego miasta... Chore. Moja matka nigdy by mnie w wieku 15 lat nie puscila na takie coś.." Nie wiem co cię w tym śmieszy:O ale ja w wieku 15 lat chodziłam na dyskoteki za zgodą rodziców oczywiście. To były trochę inne czasy. Jak się szło na wiejską dyskotekę to zawsze był czyjś syn, brat który miał oko na mnie i koleżankę, wszyscy zresztą się znali. Jak dziś pamiętam, że w wieku 16 lat wypiłam alkohol z takim chłopakiem nieznajomym i mnie prowadził za budynek gdzie była dyskoteka, a sąsiad nasz złapał mnie i zaprowadził do domu, jeszcze koleżanke zgarnął po drodze i nas opieprzył. Dlatego to co się stało jest takie straszne, wszyscy się znali, to w końcu wioska, a tu coś takiego. W mojej okolicy nigdzie na żadnej wiejskiej dyskotece nie doszło do takiej zbrodni ( w ogóle do żadnej), to co się dziwić, ze i jej rodzice puscili, bo ufali, że wróci cała i zdrowa?

Gość gość
Ta sprawa to cios obydwu rodzin. Dla rodziny Goski również, bo żyli we względnym spokoju psychicznym, że zabójca siedzi - i nagle bęc, zabójca prawdopodobnie nie jest zabójcą, a prawdziwi sprawcy żyją gdzieś w świecie niezłapani. Można się załamać taką wiadomością. A pani z 17:24 jest bardzo złośliwą osobą, bo dowody na niewinność Tomasza są tak oczywiste, ze to tylko formalność jak sąd mu przyklepie uniewinnienie, a błędy prokuratora wychodzą na jaw. I nic tu nie jest grubymi nicmi szyte wredna istoto.

Gość gość
a gdzie ta dziewczyna co on z nią seks niby uprawiał w lesie na takim mrozie?:O Nie znalezli jej?

Gość gość
A dla mnie to żadna formalność ani oczywistość:O Trzech sprawców było i gdzie oni są? Tomka zmusili do przyznania się do winy a do tego by wyjawił nazwiska wspólników już nie? Ja nie twierdze, że on jest winny, ale myślę, że jakiś udział w tym niestety miał albo coś wiedział. I nie jestem złośliwa, po prostu to była straszna zbrodnia i czekam na uniewinnienie Tomka i oświadczeniu, że wszystkie dowody były spreparowane. A póki tego nie ma to mam swoje wątpliwości do których mam też prawo.

Gość gość
a jakie to dowody na jego niewinnosc sa? procz tych 12 swiadkow bo to akurat zaden dowod.

Gość gość
o, tak słyszeliśmy... słyszeliśmy także, że dopuścił się wcześniej gwałtu, ale to drobnostka. Najważniejsze, że są baloniki, transparenty powitalne i pożywka dla mediów, a wszystko na cześć gwałciciela:O

Gość gość
Bez powodu by nie został oskarżony o gwałt.

Gość gość
Bez powodu by nie został oskarżony o gwałt. x omg, co za durnowate stwierdzenie... No tak, nic nie dzieje sie bez powodu... Powód moze byc np. taki, ze policja kogos zamknac po prostu chciała, i on sie napatoczył. Na tej zasadzie standardowo sie zamyka męza albo chłopaka, bo to najprostsze. albo kogos w otoczeniu o złej opinii. Oni ida zawsze po najmniejszej lini oporu, a ludzie czerpia wiedze z filmów kryminalnych i mysla, ze policja działa jak biuro CSI i nic innego nie robia tylko rozwiazuja skomplikowane zagadki. Im sie nic nie chce, robia tylko żeby statystyki dobrze wyglądały.

Gość gość
w linku trzeba usunac spacje...

Gość gość
Nastolatka pila alkohol. To byla jej pierwsza dyskoteka. Oddzielila sie od kolezanek. 15latka... Kolesie to zauwazyli. Jeden wzial ja pod reke i poszli. Nie oponowala, byc moze nie miala sily. Przyczyna zgonu bylo wychlodzenie przy -20 mrozie... Juz wtedy przedstawil sie jako Irek i powiedzial ze jest jej bratem i wzial ja za reke.

Gość gość
gość dziś Skąd o tym wiesz? Nie rozumiem powiedział,że jest jej bratem a w pobliżu nie było żadnego znajomego,który zauważyłby,że coś jest nie tak?

Gość gość
Najdziwniejsze było to,że pojechała na tą impreze z koleżenką i ta kolezanka wrócila sama.Nie zastanowila się nawet co się stało z Małgosią?

Gość iuoiuwe
Na wp.pl pisza, ze jego dane byly w tym durnowatym rejestrze pedolifów i gwałcicieli...

Gość gość
a co z pozostałymi winnymi, co za jedni

Gość gość
Jego dane były w rejestrze bo był skazany za gwałt.Teraz się okazuje,że niesłusznie.

Gość gość
Ziobro osobiście zleca wznowienie śledztwa, sąd orzeka wypuszczenie na wolność, błędy policji i prokuratury sprzed lat są już podane do wiadomości, a głupie baby z kafe już wiedzą najlepiej jak było i wymyślają trzecią wersję wydarzeń. Koleś ewidentnie jest pokrzywdzony a ta sprawa to skandal. Wracajcie do gówniaków lepiej.

Gość gość
Bo większość was nadaje się tylko do siedzenia z gówniakiem, a nie do odbioru wiadomości. dyskutować i podważać skandal który wybuchł na całą Polskę. Wstyd.

Gość gość
to bliski znajomy kogos z mojej rodziny. Chlopak jest zalamany. Z nikim nie gada, no straszne. No niestety policja zawiodla w tej kwestii.Tylko jego mama walczyla o niego i robila wszystko zeby wyszedl. Zamkneli kolesia bo liczy sie sztuka. Mimo ze mial alibi w postaci znajomych ktorzy ale wiecie jak to jest,znajomi zawsze stana za kumplem. A ze nie mieli faktycznie winnego to biedny sie napatoczyl. Zal goscia... naprawde straszne.

Gość gość
Ja nie jestem z rodziny ani znajomych tego faceta, ale jak dla mnie trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby podważać tę całą niesprawiedliwość, nierzetelność śledztwa jakiej on doświadczył, to jego zniszczone życie przez jakiegoś prokuratora który nie doczytał akt. Szczególnie mi się ciśnienie podniosło na lalę, która p*********a o szyciu grubymi nićmi i że nie siedział tam bez powodu. A w rejestrze to on jest, skoro zaliczył niesłuszną odsiadkę, mądralo. Jak nie rozumiesz podstawowych problemów to nawet nie zabieraj głosu.

Gość gość
Jakiś gość wyżej pisał o tym,że Tomasz dopuścił się wcześniej gwałtu. Media jakoś o tym milczą.

Gość gość
właśnie, był pierwszym podejrzanym bo już był wcześniej na bakier z prawem

Gość gość
gość dziś [23:52 Masz jakieś dowody,czy po prostu tak sobie piszesz żeby pisać?

Gość gość
https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/superwizjer-tomasz-komenda-skazany-za-g****-i-morderstwo-malgosi,821084.html Link dla osoby,która sugeruje wcześniejsze zatargi z prawem Komendy. Tylko przeczytaj ze zrozumieniem.

Gość gość
Gdyby nie fakt,że sprawców było dwóch chłopak pewnie dalej by siedział. Straszne. Przerażające jest też to,że takie bestie żyją na tym świecie.Jeden z podejrzanych jest w więzieniu,ale drugi jest na wolności.

Gość gość
Tomka zmusili do przyznania się do winy a do tego by wyjawił nazwiska wspólników już nie? 0 x nie znam tej sprawy, ale czytałam przed chwila na wp.pl, ze ten chłopak nigdy nie przyznał sie do winy, w zwiazku z czym nigdy przez te 18 lat nie wyszedł na przepustke.. swoja droga, szokujaca zaleznosc... robia wszystko, zeby sie ludzie przyznawali, pewnie nawet ci niewinni...

Gość gość
A w rejestrze to on jest, skoro zaliczył niesłuszną odsiadkę, mądralo. Jak nie rozumiesz podstawowych problemów to nawet nie zabieraj głosu. x nie rozumiem po prostu jakim cudem sie przyjeły te durnowate, bezprawne w sumie rejestry... od razu mówiłam, ze przeciez nawet wiele osób moze byc skazana niewinnie, nie wiem co ma sie to do rozumienia podstawowych problemów? chyba sama nie za wiele rozumiesz. To nie jest tak, ze jak ktos skazany, to od razu cały swiat ma prawo wiedziec, kara ma byc odsiadka, a nie odwet i to na całej rodzinie

Gość gość
Wybacz ale Ziobro nie jest żadnym autorytetem. Egzamin prokuratorski ledwie zdany przy ostatnim możliwym podejściu. Nigdy nie pracował jako prokurator w terenie. Dużo buty i samozachwytu bezpodstawnego.

Gość gość
Przyznał się do popełnienia czynu, ale tylko w trakcie przesłuchania na komendzie. Dlaczego? Proste, przez metody dochodzeniowe w latach 90 stosowane przez mundurowych: katowanie, pozbawianie snu, psychiczne zastraszanie o czym opowiadał w wywiadzie. W sądzie już mówił, że jest niewinny.

Gość gość
gość dziś Przyznał się podczas zeznań na policji. Właściwie został do tego zmuszony.