Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaMalwinki12345

Dziecko okropnie kaszle jechac na sor? Odkrztusza

Polecane posty

Gość MamaMalwinki12345

Bardzo dużo zielonej flegmy,nie ma gorączki,ale strasznie ja momentami kaszle .Myslałam ze poczekam do jutra i pojdziemy do swojego pediatry,ale nie wiem czy to dobry pomysł.Nie jest juz taka mała ma 8 lat ,jakis dziwny ten kaszel taki bardzo suchy ale z flegma.Jak ja kaszle to za bardzo nawet oddychac nie może.Nie wiem czy wogóle jeat sens jechac,Czy wy byłyscie kiedys z dzieckiem na sor?Mozna tam jechac bez skierowanoa

Gość gość
Jak wolisz, żeby kaszlała w szpitalu, to droga wolna. Posiedzicie sobie 6 godzin bez sensu i wrócicie do domu. SOR jest dla osób z wypadków, ostrych urazów i ostrych brzuchów, a nie dla kaszlących dzieci. Daj jej syrop wykrztuśny i niech pluje. Od kaszlu się nie umiera.

Gość MamaMalwinki12345
W sumie racja,troche sie po prostu wystraszyłam ,bo ma jeszcze astme a ten kaszel jest okropny.Moze jej przejdzie .

Gość gość
Jedź przychodni całodobowej. Leki dostanie i lepiej się poczuje. Kaszel tzw. szczekający/słychać jakby odgłos szczekania/ jest bardzo groźny, może się dziecko udusić.

Gość gość
Daj coś na kaszel i rano do lekarza . Na sorze się do północy nie wyrobicie. Chyba że przychodnia z nocną i świąteczna pomocą ( nie wiem czy teraz takie nadal są ). A masz ventolin i nebbud do inhalacji ?

Gość gość
NIEMA JUŻ PRZYCHODNI CAŁODOBOWYCH! !!!!!!

Gość gość
Ja nie wiem. Chyba chodziło jej o nocna i świąteczną opiekę medyczną. My byliśmy w sobotę.

Gość gość
są przychodnie całodobowe, u mnie jest takowa i jest ich sporo, maja podpisane umowy i są

Gość AlkaMalka
Warto w takim wypadku mieć zaufanego pediatrę, który pomoże nawet przez telefon. Choć przy suchym kaszlu to i tak trzeba jechać do lekarza, żeby zobaczył dziecko. Czasem wystarczy lek do inhalacji i za dwa dni dzieciak będzie zdrowy, a jeśli sprawę się zbagatelizuje, to mogą pojawić się nowe infekcje.