Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile pampersow i chusteczek potrzebuje na wyprawke?

Polecane posty

Gość gość

hej ile powinnam miec tych rzeczy tak zeby starczyło na pierwszy tydzien? czy jest sens kupowac wieksze ilosci?

Gość gość
Licz jakies 10 pampersow na dzien

Gość gość
chciałabym zamowic na allegro wieksze ilosci bo sie opłaca jednak obawiam sie za maluch złapie np jakies uczulenie akurat na te co kupie.

Gość gość
U nas bardziej niz chusteczki sprawdzily sie takie duze waciki dla niemowlat i pojemniczek z woda z oliwka do kapieli. Rewelacyjnie myje sie po kupie. No i mniej chemii czuc. Chusteczki leza nieuzywane. Na pieluchy trzeba uwazac. Kupilam tansze a polecane to musialam wyrzucic. Potem mniej idzie pieluch. Jest strona mleko i pieluchy i tam wyszukiwarka promocji. Kupuje te lepsze pieluchy, nie chce marki podawac bo nie chce reklamy robic ale jak kupi sie w promocji to cena jest ok.

Gość gość
ja zakupilam cztery paczki pieluch, w kazdej sa 24 sztuki.

Gość gość
a kupilam bambiboo, podobno są naturalne i bez chemii, maja dobre opinie w internecie

Gość gość
Bambiboo przyjemne bardzo. Używam na przemian z naty, te które są na promocji to kupuje. Dziecku się myje pupę, a nie wyciera chusteczkami. One są na spacery np

Gość gość
Do szpitala 2 paczki pieluch i jedna chusteczek najlepiej jak najmniej alergizujące chusteczki i domu z 2 paczki pampers i jeszcze płatki kosmetyczne duże dla dzieci i chusteczki papierowe grubsze bo dziecko może być uczulone na nawilżone i będzie trzeba wacikami i woda przegotowaną ja zrobiłam zapasy chusteczek nawilżonych o żadnych nie może używać dziecko na stałe bo ma uczulenie

Gość gość
Z papierowych chusteczek dobre są w rosmann dla dzieci w kartoniku teraz niecałe 5zl kosztują w promocji , na dziale dziecięcym z pieluchami i chusteczkami leżą a z nawilżonych są takie z wodą i ekstraktem grejpfruta te napewno nie uczula Waters whispers czy jakoś tak ale 10zl paczka kosztuje to na stałe drogo ale do szpitala można kupić a później dużymi płatkami w domu

Gość gość
ilości to ciężko określić bo sytuacje są na prawdę różne i dzieci różnie się wypróżniają ale do szpitala np ja wzięłam chyba 15-20 sztuk byłam dwie doby i szczerze nie pamietam czy zużylam wszystkie, wątpię w to. Bo dziecko robi smółkę najpierw i to nie jest tak ze robi jak najęte. Natomiast do domu to warto mieć z dwie paczki większe w zapasie - my kupiliśmy pampersa i dada na próbę i na wypadek gdyby któres uczulały tak samo chusteczki rozne dwie paczki i do szpitala to wzięliśmy tez różne firmy. Kupisz w pierwszym tygodniu zycia jak sprawdzisz na co dobrze reaguje. Mojego podrazniaja chusteczki Pampers nawet te delikatne niby. Dużej ilości jakiejś nie kupuj zanim dziecko się pojawi. Dzieci serio bardzo szybko rosną. Młody ma teraz 4,5 miesiąca a ma pampersy rozmiar 4. Zależy ile to wg ciebie duża ilość. Co do produktów to Waterwipes jako chusteczki na pewno nie uczulą bo składają się 99% z wody a 1% ekstraktu z grejpfruta aczkowiek nie są zbyt tanie. Polecam tez w Rossman chusteczki Tami sensitive. Jeśli chodzi o pampery to firmy Pampers niejednokrotnie nam przeciekały na ubrania jak dziecko zrobiło kupkę a wiadomo, ze jest dość wodnista na początku. Używamy pieluch Dada z biedronki i są na prawdę spoko. Kup sobie koniecznie do szpitala maść Linomag i Sudocrem. Linomagiem smarujesz za każdym razem kiedy dziecko przewijasz i myjesz chusteczką, osusz potem polecam rzeczniczki w rolce Tami z rossmana i potem smarujesz pachwinki i pupkę ta maścią. Moj młody do tej pory miał jedynie lekko zaczerwienione przy pupce bo mąż go w nocy zapomniał wytrzeć do sucha xP

Gość gość
Ja używam wacików z biedronki takie kwadratowe, trochę większe. Mam specjalne pudełko na jedzenie przeznaczone na te waciki, nasączone są w wodzie z oliwką. Super się sprawdzają. Robię sobie zapas takich mokrych wacików raz dziennie. Jak przewijam syna to go tym "myje" potem wycieram do sucha pieluchą tetrową, a potem używam pudru z babydream. Wszyscy mi odradzali puder, ale jak właśnie używałam linomagu czy alantan czy nawet bepanthen to często moje dziecko miało zaczerwienioną pupę, a odkąd używam tych wacików i pudru pupa jest idealna. Syn ma 9 miesięcy i juz 7 miesięcy jedziemy na takim zestawie. Waterwipes są strasznie drogie moim zdaniem.

Gość gość
W szpitalu byłam dosyć długo - prawie tydzień. Mały zuzył dwie paczki pieluch i jedna chusteczek. W domu nie używam chusteczek w ogóle - tylko na "wyjścia" - normalnie kupuję jakiekolwiek duże płatki kosmetyczne a w termosie trzymam wodę przegotowana i tym wybieram pupę przy zmianie pieluszki. Używamy pampers Premium Care. Smaruję pupę tylko na noc - bepantenem, minimalną ilością. Od urodzenia (pół roku mija) jeszcze nie zuzylismy jednej całej tubki - teraz się kończy właśnie. Kąpię małego codziennie, więc pupka odmoczona elegancko. Malutki NIGDY nie miał najmniejszego odparzenia (poza jednym razem - kiedy założyłam mu na noc pieluszke Dada - dostaliśmy paczkę od znajomych).

Gość gość
Ja polecam waterwipes to mokre chusteczki nasaczone tylko woda :)

Gość Chmurka Biała
A ja zapraszam do naszego sklepu. Pampersów nie potrzebujesz w ogóle, można spróbować pieluszek wielorazowych i bardzo dobrej tetry ;) https://chmurkabiala.pl

Gość gość
Jak najmniej chusteczek. Waciki woda z szarym mydłem.