Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zakaz handlu osobiście was dotknął?

Polecane posty

Gość gość
13.32 A gdzie napisałam, że mu wystarcza?? Wyraźnie napisałam, że nawet na opłacenie pokoju mu nie wystarcza.

Gość gość
Człowieku, szykuj się. Roboty was zastapia i tyle. Pińcet plusy dopiero będą płakać ile musza sie uczyc, żeby w ogóle jakaś prace dostać. Będzie ostrrrrro :D

Gość gość
Zamiast kasowac będą wykladac towar.. W centrach handlowych sprzedawcy nie tylko stoją na kasie, są dardcami klienta, dbają o wystrój i dotowarowywanie towaru. Poza tym na takich kasach samoobslugowych tak czy siak ktoś stoi i sprawdza czy klienci sobie sami radzą.

Gość gość
13.48 Znowu wątek kas samoobsługowych. Ok. Zobaczymy za parę lat. no zobaczymy, dobrze ze polska to zaścianek technologiczno- cywilizacyjny i długo jesteśmy za innymi. . ale widzę ze kolega mało oczytany w tym jak sie zarządza praca w krajach rozwiniętych, dlaczego tam można obniżać czas pracy, jakie sa tendencje rynku pracy tp itd

Gość gość
gość dziś [13:48 hehe tak sobie tłumacz a może będzie ci lżej bez zakupów w nd .

Gość gość
A gdzie napisałam, że mu wystarcza?? Wyraźnie napisałam, że nawet na opłacenie pokoju mu nie wystarcza. no ale napisałas ze nie cierpi przesadnie z tego powodu, a na pewno nie na tyle zeby wiecej pracowac albo wracać do siebie.

Gość gość
13.56 Ty dalej nie rozumiesz, że sklepy to nie tylko kasy i kasjerki?? Ktoś ten towar musi zamówić, musi wyłożyć na półki, robić przeceny, rabaty, dbać o cały sklep. Ile masz kasjerek na zmianie 3 ?reszta to dziewczyny pracujące na sklepie.

Gość gość
13.57 Bo to leń. Chodzi narzeka, że mało zarabia, ale praca ok bo tylko dwa dni, ale na Ukrainie jest lepiej, w Polsce źle bo mało zarabia, w Niemczech by miał 3 razy tyle, ale nie będzie się dawał Polakom wykorzystywać i pracować ciężko. . Takie bzdety. Nie rozumiesz, bo nie znasz.

Gość gość
Po tym temacie widać jak jesteśmy beznadziejnym narodem . Ta żółć i jad tylko dlatego bo pani x z Biedronki ma wolna niedziele ...fujjj

Gość gość
Bo to leń. Chodzi narzeka, że mało zarabia, ale praca ok bo tylko dwa dni, ale na Ukrainie jest lepiej, w Polsce źle bo mało zarabia, w Niemczech by miał 3 razy tyle, ale nie będzie się dawał Polakom wykorzystywać i pracować ciężko. . Takie bzdety. Nie rozumiesz, bo nie znasz rozumiem, w kazdej nacji sa ludzi którzy nic nie robia i maja pretensje, a inni zawsze maja lepiej. Nie jest to charakter przypisany do żadnego narodu tylko okreslonej osoby. A i w ogóle nie widze powodu zeby przezywać cudza postawę zyciowa, nawet jak jest głupia

Gość gość
Ty dalej nie rozumiesz, że sklepy to nie tylko kasy i kasjerki?? Ktoś ten towar musi zamówić, musi wyłożyć na półki, robić przeceny, rabaty, dbać o cały sklep. Ile masz kasjerek na zmianie 3 ?reszta to dziewczyny pracujące na sklepie xxxxx w społeczenstwie jest zawsze jakiś procent,zwykle nie taki mały ludzi, którzy nadająsie tylko do prostych prac i nie przekwalifikują sie na wyzsze szczeble. Z róznych powodów.. Nie bedzie pracy dla kasjerek, bo kasy, to sie kasjerki przesunie do układania towaru i sprzątania. I sie wyrówna.

Gość gość
14.16 I znowu nie. Znam kilkunastu Ukraińców. Wszyscy tacy. Kilku pracowało w firmie z mim bratem. Te same hasła, chcieliby dobrze zarobić, ale pracować im się nie chce. Kilka pracowało Ukrainę że mną, jak byłam w Austri parę lat temu w pracy. To samo. Nawet tam w Austri narzekały jak to źle, bo Austriacy słabo płacą. Ale żeby wyrobić godziny, zrobić swoją robotę, zostać na nadliczbowe jak była okazja, to żadna. Ja nie narzekam na zapłatę w Austri, więcej zarobilam przez wakacje, niż w Polsce przez rok w tamtym czasie, ale im źle bo praca ciezka i wiecznie mało.

Gość gość
Kilku pracowało w firmie z mim bratem. Te same hasła, chcieliby dobrze zarobić, ale pracować im się nie chce. aja znam kilku takich Polaków,pół firmy w której pracuje mój ojciec, parę od siebie z pracy.itp

Gość gość
14.40 Ale są u siebie. Są tu w Polsce. Mogą narzekać na swój kraj jak coś im nie pasuje i próbować np w wyborach coś zmienić. Tak? A taki Ukrainiec nie jest tu u siebie. Jest na wizie, nie ma stałego pobytu. Więc czemu narzeka na Polskę. Jak to u nas źle, jacy polscy pracodawcy są źli, jak na Ukrainie dobrze i lepiej niż tu, bo tam przepis taki i taki jest inny, u nas to jest bez sensu. Jak im źle, niech wracają na Ukrainę. Jak im źle było w Austri, bo Austriacy dziwni, mają dziwne przepisy inne niż na Ukrainie, niech wracają na Ukrainę jak im źle. Popatrz na wszystkich Polaków za granicą. W UK nie zdaza się, żeby ktoś narzekał, że przepisy są złe. Teraz może BRExit się nie podobać, ale my na to wpływu nie mamy. W Niemczech raczej Polacy też nie narzekają na przepisy Niemieckie prawda? A Ukraina i com jak się przepisy Polski lnie podobają niech wracają do siebie. My jako Polacy musimy przestrzegać a oni co, święci? Przestrzegają, bo muszą, bo tu są, ale ile się nasluchaja można jak to na Ukrainie lepiej, to szok.

Gość gość
14.48 sorry, ale masz niezwykle naiwny tok rozumowania. I nie załam sie ale Polacy za granica też narzekaja na przepisy niemieckie, norweskie itp. No ale skoro chcesz mieć wyłączność na narzekanie na nasz kraj to proszę...żaden Ukr nie powinien ci zabierać tej rozrywki:) Interesująca forma patriotyzmu- obce ręce precz od narzekania:)

Gość gość
14.48 pisz więcej, masz talent humorystyczny. Niezamierzony, ale autentycznie śmiesznie wychodzi:)

Gość gość
14.52 Życzę ci popracować kiedyś z kimś z Ukrainy. Obudzisz się i przekonasz. Żegnam.

Gość gość
14.52 Życzę ci popracować kiedyś z kimś z Ukrainy. Obudzisz się i przekonasz. Żegnam straszne, już płaczę:)

Gość gość
"czy zakaz handlu osobiście was dotknął?" Tak bardzo pozytywnie spędziłam 2 wolne niedziele z rodzina . Teraz w kwietniu będę miała 4 wolne.

Gość gość_nauczycielka
Płakać się chce czytając, że przez tę nieludzką ustawe jedna pani nie mogła kupić w niedzielę dywanu, bo IKEA zamknięta, a druga musiała ugotować ryż zamiast ziemniaków... Apokalipsa. Jak Wy przeżyjecie kwiecień...

Gość gość
Skoro juz chcieli zapewnic pracownikom "wolne niedziele" powinni wprowadzic koniecznosc udzielenia pracownikowi dwoch wolnych niedziel w miesiacu ale bez zamykania sklepow. xxxx otoz to, zgadzam sie. Po drugie, to czemu k***a akurat niedziele? Zydzi na przyklad swietuja soboty. A niewierzacych to nie obchodzi. Powinni po prostu wprowadzic, ze pracodawca ma obowiazek honorowania swiat religijnych pracownikow i zakaz dyskryminowania z powodu religii. Dziwi mnie, ze wogole sa ludzie ktorzy popieraja obecna ustawe w takiej formie... Polska to chory kraj.

Gość gość
gość dziś "czy zakaz handlu osobiście was dotknął?" Tak bardzo pozytywnie spędziłam 2 wolne niedziele z rodzina . Teraz w kwietniu będę miała 4 wolne. X No i piąteczka! Ja tez się cieszę, ze mam te niedziele wolne:D

Gość gość
kolejny raz PISowi sie z ustawa udalo - SKLOCIC NAROD

Gość gość
"czy zakaz handlu osobiście was dotknął?" Tak bardzo pozytywnie spędziłam 2 wolne niedziele z rodzina . Teraz w kwietniu będę miała 4 wolne. xxxx a co robią ciekawego w niedzielę takie kasjerki ?

Gość gość
20:14 podaj mi jeden przykład.gdzie nowa ustawa czy rozporządzenie zrobiło dobrze wszystkim i nikt się nie kłócil. Taka natura Polaków.

Gość gość
"a co robią ciekawego w niedzielę takie kasjerki ?" Nie wiem idź do sklepu i zapytaj .

Gość gość
"a co robią ciekawego w niedzielę takie kasjerki ?" Nie wiem idź do sklepu i zapytaj no własnie...nikt nie wie

Gość gajka908
Ja pilnuję , by zakupy żywieniowe robić w sobotę, a w niedzielę bez przeszkód mam parę chwil by załatwić zakupy online. I po sprawie. Ostatnio całą rodzina wybieraliśmy w sklepie internetowym fotele relaksacyjne, wyszło lepiej niżbyśmy całą rodziną musieli jechać do sklepu ;) http://pufy.pl/fotele/156-fotel-solid-modern-.html