Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DEPRESJA TO FANABERIA A NIE CHOROBA

Polecane posty

Gość gość

jak większosć chorób dzisiaj wymyślanych przez lekarzy po to żeby ciemny lud płacił za leczenie urojonych chorób, dawniej nikt się nie usprawiedliwiał depresją, dysmofrofobią, tarczycą :P

Gość gość
Jeśli chodzi o tarczycę, to kiedyś choroby tarczycy były rzadkością, a po wybuchu elektrowni w Czarnobylu wielu ludzi zaczęło mieć z nią problemy. Dysmorfofobia to po prostu mądrzejsze określenie posiadania kompleksów, a z tym ludzie, szczególnie młodzi, mieli problemy zawsze. Jeśli chodzi o depresję to tu mam problem, bo osobiście nie wiem co o tym myśleć, bo to już się jakieś dziwne robi. Na pewno obecnie jest diagnozowanych znacznie więcej ludzi niż kiedyś, w związku z rozwojem psychiatrii, ale mi też trudno uwierzyć, żeby rzeczywiście aż tylu ludzi było rzeczywiście chorych, bo w moim otoczeniu to już dosłownie prawie co druga osoba twierdzi, że ma depresję.

Gość gość
Ja mam depresje. Powiem tak ogólnie - nikomu absolutnie NIKOMU nie polecam przechodzić tego co ja W depresji najgorsze jest poczucie tego że twoje życie ulatuje w nicość

Gość gość
To spowszednienie slowa, tak jak niektorzy strasza zawalem. Depresja to choroba polegajaca na obnizeniu poziomu serotoniny w mozgu.

Gość gość
Dysmorfofobia to nie to samo co kompleksy, kochana. To zaburzenie funkcjonowania mózgu, w którym chorobliwie nie możesz zaakceptować swojego wyglądu, co w skrajnych przypadkach może cię zabić