Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 34 lata i za rok planuję zajść w ciążę

Polecane posty

Gość gość
Personel tez tam sobie cos mysli, ale wiadomo, ze na głos nie powiedzą xxx może u ciebie w Pcimiu Dolnym tak sobie mysli, w duzych miastach wojewodzkich takie przypadki sa na porzadku dziennym.

Gość gość
I jaką to trzeba by ć kretynką, by myśleć że rodzic w wieku 26 lat to taka tragedia i koniec rozwoju. No dla kogoś kto uważa, że korpo go rozwija to na pewno... Ale ludzie są rózni, na szczęście. x Raczej przeciętność. Skończyłam studia mając 24, zatrudniłam się tam, gdzie chciałam. Potem ślub, z dzieckiem czekaliśmy na własne mieszkanie, więc chwilę, ale nie wieczność. Gdyby nie odkładanie na własne, pewnie tak bym urodziła, ale nie chcieliśmy mieszkać z rodzicami.

Gość gość
16:27 a co my na to? ty rozumiesz co znaczy ze ryzyko po 35 r wzrasta a nie z automatu kazda 40.ma chore a kazda 20 rodzi zdrowe dziecko? ja urodzilam zdrowa corke w wieku 26 i chorego synka w wieku 38 no i co? jednostkowe przypadki nie wplywaja na ogolna statystyke. p.s. bardzo mi was szkoda skoro twierdzicie ze w wieku 20-paru lat nie mozna zarabiac dobrych pieniedzy :D

Gość gość
eee ja pracuje w branzy motoryzacyjnej i moja szefowa ma 15tys na reke. 4000 to u nas zarabiaja swiezaki. ja mam 7000. korpo korpo nierowne.

Gość gość
to pochwal sie gdzie to pracowalas w wieku 20paru lat, swiezo po studiach ze tak cudownie zarabialas :) hahaha

Gość gość
16:31 - mozesz miec całe góry złota, ale człowiekiem zawsze będziesz paskudnym, skoro piszesz do drugiego człowieka, ze pieniadze masz "wieksze niz ty kiedykolwiek bedziesz zarabiac". I nie jestem osoba, Do której ta wypowiedz jest skierowana. Wlasnie dzięki takim stwierdzeniom wychodzi, kto ma choć troche klasy. Ty jej na pewno nie masz.

Gość gość
kolejna ktora nie potrafi czytac ze zrozumieniem? gdzie napisalam ze zarabiam 4000???????????? napisalam ze WIECEJ niz. ciekawe gdzie to tyle zarabialas, skoro ty nawt po polsku czytac nie potrafisz

Gość gość
Nie do mnie, ale ja akurat w wolnym zawodzie, dobra płaca przy interesującej pracy, z tym, że wymagająca wysokich kwalifikacji i szkolenia się non stop.

Gość gość
Serio 4000 to jakiś kosmos? Gdzie?

Gość gość
skoro ktos zarzuca mi zazdrosc****isze ze mnie boli cytuje: "dooopsko z zazdrosci" to nie jest to czlowiek na poziomie i tak wlasnie napisalam - ze nie mma czego zazdroscic, bo..... do takich wiesniakow tak trzeba.

Gość gość
Serio 4000 to jakiś kosmos? Gdzie? xxx wroc do mojego wpisu i przesylabizuj jeszcze raz moja wypowiedz, bo po polsku czytac nie potrafisz. nigdzie nie napisalam ze zarabiam 4000zł.

Gość gość
Kobieto, ochłoń :D Ja dopiero pierwszy post napisałam :)

Gość gość
16:38 Patrzac po tym jak sie wypowiadasz obstawiam ze jestes blizej 1800 a 4000 i wiecej to ci sie przysnilo. Ale marzyc mozesz. :)

Gość gość
Raczej nie popatrzysz, bo się jeszcze nie wypowiadałam :)

Gość gość
Jezu, po chuj sie kłócicie, skoro nie o tym temat?

Gość gość
gość dziś 15:46 bo zycie to nie jest ustalanie wszystkiego jak w zegarku. Gdyby bylo takie swietne rodzenie powyzej 35 lat to by nie bylo od tego wieku bezplatnych badan genetycznych. xx Tu gdzie mieszkam, badania genetyczne sa bezpłatne dla kazdej grupy wiekowej :) Moja siostra mieszkajaca w innym kraju, musi płacic za nie niezaleznie od wieku kobiety.. Badania genetyczne nie sa zadnym wyznacznikiem :)

Gość gość
A "bliżej 1800" to miałam stypendium naukowego ;)

Gość gość
16.44 To bylo do drugigo posta z 16.38

Gość gość
Jezu, po ch*j sie kłócicie, skoro nie o tym temat? x No, właśnie już się wycofuję, bo chyba miałam pecha wciąć się miedzy dwie zacietrzewione, a nie mam potrzeby udowadniać, że zarabiam powyżej średniej ;)

Gość gość
34 lata to jeszcze jest odpowiedni wiek na ciążę, nie demonizujcie, bo do menopauzy to ona jeszcze może dziesiątkę dzieci urodzić. Wzrasta ryzyko wad genetycznych, ale to nie ma znaczenia dla jej jednostkowej ciąży - dla niej istotne jest, żeby jej dziecko było zdrowe, na to oczywiście nikt nigdy gwarancji nie da i każda. Dbaj o siebie i znajdź dobrego gina do prowadzenia ciąży, to samo zresztą poradziłabym 20-latce. Nic więcej nie możesz tak naprawdę zrobić, bo o tym decyduje los. Możesz np. zrobić z mężem badania genetyczne, które wskażą na ryzyko takiej czy innej choroby u dziecka, ale to nadal będzie wiedza z cyklu "na dwoj***abka wróżyła"- bo albo będzie zdrowe genetycznie albo nie.

Gość gość
16:45 zalezy od polityki kraju widac czy płatne czy nie, ale wiek 35 i wzwyż, jako wzrost ryzyka wszelkich wad, to chyba nie tylko w pl obowiązuje?;)

Gość gość
Tak zadna z was nie ma potrzeby sie chwalic ale kazda rzuca kwotami niewiadomo po co. Wszystkie jestescie zalosne.

Gość gość
Patrzac po tym jak sie wypowiadasz obstawiam ze jestes blizej 1800 a 4000 i wiecej to ci sie przysnilo. Ale marzyc mozesz. xxxx haha chcialabys, moze twoj maz tyle zarabia, ty bezrobotna i myslisz ze to jakis kosmos jak ktos zarabia wiecej. niestety, zasmuce cie. przysiegam na moje zycie ze zarabiam wiecej niz te 4tys zł,

Gość gość
16:49 Zadna szanujaca sie wyksztalcona kobieta nie deklarowala by takich pozal sie boze przysiag na anonimowym forum dla bab. Zmieniam zdanie - ciagniesz 500+ albo moze i masz te 4000 ale robisz na ulicy. :D

Gość gość
Najbardziej mnie rozwala jak jakaś kretynka nie zna realiów innych niż kasa w Biedrze i myśli że w wieku 26lat każda zarabia 1500. A może ktoś ma lepsze zarobki już na starcie po swoich studiach? Ale żeby to wiedzieć to trzeba cokolwiek oglądać i czytać a nie tylko kafle i pudla. A z tymi zarobkami lekarzy po studiach to chyba śnisz. To właśnie lekarz po golej medycynie przed specjalizacją zarabia na dzień dobry 1800. I tak jest kilka lat jeśli ma jeden etat. Głupia baba. I tak, owszem, obecnie przez ten rok "wiszę" na mężu :D niech ci będzie, może Ci się zrobi lepiej, bo wiadomo że nikt normalny nie myśli w taki sposób jak ty. Żal mi ciebie. Nie wiesz jak wyglądają relacje w zdrowej rodzinie gdzie matka spędza trochę czasu z dzieckiem zamiast od razu do roboty. Co kto lubi. Ja nie po to rodzilan by od razu upchnac synka do żłobka jak tylko roczek skończy. Mąż sam jest tego zdania że co to za facet co nie jest w stanie rok lub dwa pomoc całej swej rodzince by matka odczula że może wychować swoje dziecko a nie tylko zrobić i niech się inni zajmują.

Gość gość
jakies madki sie rzucily i ujadaja i nienawidza wszystkich ktorzy raczyli rodzic dzieci po 30tym roku zycia i nie moga pogodzic sie z tym ze dobrze zarabiaja. rodzenie dzieci w wieku 20paru lat uwazam za osobista porazke.

Gość gość
gość dziś 16:14 odnosząc sie do wypowiedzi tej pani z 16:12 - dołączam sie do twojego głosu, ze u mnie tez pierworódka po 40 wywołuje (co najmniej) zdziwienie. Personel tez tam sobie cos mysli, ale wiadomo, ze na głos nie powiedzą. xx Takie zdziwienie to tylko w Polszy.. Klasyka klasyki :)

Gość gość
16:51 chyba ty ciagniesz :) i jeszcze masz jakies z mopsu dodatki, jak twoj maz idzie w długą :) co, nie potrafisz pojac ze sa ludzie ktorzy potrafia zarobic na utrzymanie swojego dziecka? :)

Gość gość
persnel to sie dziwi ale chyba w szpitalu w pcimiu dolnym albo koziej wolce. potwrzam raz jeszcze, w duzych miastach wojewodzkich nikogo nie dziwi, bo przypadki kobiet wrodzacych w wieku 40 lat sa na porzadku dziennym. ale wy jestescie zacofane kafeterianki, masakra.

Gość gość
ale robisz na ulicy xxx co znaczy robic na ulicy, wytlumacz mi prymitywie?