Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Mrowienie i dziwne uczucie w głowie

Polecane posty

Gość

Witam, jestem tutaj pierwszy raz i nie wiem czy wybrałam dobrą kategorię. Moj problem polega na tym , że od jakiegoś czasu miałam kołatania serca (ciśnienie dobre-120/80) natomiast puls dochodził nawet do 100 na minutę. Jakiś tydzień temu do tych objawów dołączył dziwny ucisk w głowie (na dole po lewej stronie) i jakby uczucie ciepła które utrzymuje się dość długo . Do tego lekkie mrowienie ust i w niektórych miejscach twarzy po lewej stronie. Byłam trzy dni temu u lekarza , dostałam skierowanie do Kardiologa i przepisał mi ,,Aspargaa" oraz ,,Bibloc". Niestety to uczocie ciepła i mrowienia znów się pojawił i trwa już ponad godzinę. Moje pytanie jest takie, czy rzeczywiście powinnam się zgłosić do Kardiologa czy Neurologa oraz co to może właściwie być.? P.S. TSH, TS4 (czy jakoś tak) mam w normie , wyniki krwi,OB również , CRP <1,0 Nie piję, nie palę, mam 21 lat, jestem szczupła, nigdy na nic nie chorowałam. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz , Pozdrawiam.

W Polsce wszak co drugi Polak to lekarz więc ktoś doradzi na pewno. Może to migrena? mi ostatnio pani neurolog powiedziała, ze mam migrenę bez bólu głowy właśnie z takim mrowieniem coś..... ;)

Gość
Zastanawiałam się też nad tym, ale po głowie chodzą mi najgorsze myśli.. Udar, tętniak itd ... Nigdy wcześniej tak nie miałam dlatego myślę najgorsze ;((

Przeważnie myśli się najgorsze. Badania powinny pomóc. I dobry lekarz a z tym bywa różnie.

Gość
No tak tylko, że badania mam wszystkie dobre. Pierwsze na początku lutego (TSH, TH4) bo podejrzewana tarczyca-wszystko wyszło okej. Drugie pod koniec lutego w szpitalu (podejrzenie wyrostka więc znów badanie krwi itd)-Wszystko okej . Trzecie badania na początku marca też w porzątku... Kołatania serca miałam co jakiś czas ale nigdy nie uczucia ciepła z tyłu głowy. Zaczeło się to w poniedziałek , potem środa i trzeci raz dzisiaj . Kurczę martwię się strasznie. Do kardiologa idę dopiero w czwartek, skoro tu nie dostanę odp czy mam iść do kardiologa czy neurologa . Najgorsze, że te myśli nie mogą odejść ;(

Gość gość
moze cos na kregosłup uciska jakiś guz