Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niska córeczka, boję się...

Polecane posty

Gość gość
Tu autorka. Dziękuję dziewczyny. Wiem że nikt nie chciał mnie nastraszyć, tylko doradzić i pomoc i za to dziękuję. Dla swojego spokoju muszę porobić córce badania. Lepiej wiedzieć więcej niż mniej, albo się uspokoję jesli będzie dobrze albo będziemy córcię leczyć. A im wcześniej tym lepiej.

Gość gość
Ja też zawsze byłam mała i drobna. Do tej pory tak nam, mam 158 i czasami rozmiar xs jest na mnie za duży.

Gość gość
o kurcze, to rzeczywiście niska, moja urodzila się 2300 50 cm i teraz ma 2 lata i 5 miesięcy i ma 86, i przy jej wzroście na bilansie 2 latka ekarki mowily , ze nie możliwe ze taka mała, ale gadają, gadają, mówią , nie no dobrze, ze w wieku 2 latek dziecko osiąga połowe swojego wzrostu, czyli według nich będzie miala172cm, czy to prawda nie wiem, ogolnie znamy się z dwoma dziewczynkami starszymi od niej o pare miesięcy i nie rózni się od nich, ale wśród obcych dzieci strasznie odstaje, co najmniej z 5 cm. niziutka twoja corka ale pewnie przeslodka taka drobinka:) urośnie jeszcze zobaczysz. mój brat jeden i drugi tez byli mali a teraz po 180-190 wzrostu a ja bylam mala tez i tak mi zostało bo mam 165cm. moi rodzice wzrost, tata 164, mama 155cm:)

Gość gość
Jak wszystkie badania wyjdą dobrze, to naprawdę przyjrzyj się diecie. Można nad tym popracować :)

Gość gość
tu autorka . To prawda córka jest niejadkiem, czasem zdarzy się dzień, że zje zupę, jakiś owoc, ale przeważnie trzeba w nią wmuszać, bo na wszystko mówi że niedobre, a jej ulubione danie to spaghetti i kotlety z piersi kurczaka. Ale to też zje 2 dni a później jej się przeje i już nawet tego nie chce.

Gość gość
Zapisz sobie dokładnie ile czego je (z jakich składników przyrządzone i mniej więcej jaka gramatura np. filirzanka 150ml, szklanka 200ml, kubeczek jogurtu 125ml itd.) np. z 2-3 dni. Potem można to przeanalizować, przeliczyć i zobaczyć, czy wszystkich składników odżywczych, kalorii itd. ma pod dostatkiem w stosunku do swojej wagi, wzrostu i wieku.

Gość gość
Nie wiem, dlaczego tyle osób (w tym lekarzy) powtarza te bzdurę z podwojeniem wzrostu dwulatka. Po pierwsze każdy ma unikalną krzywą wzrastania i nigdy nie da się ze stuprocentową pewnością powiedziec, kto, kiedy i ile urośnie, kiedy będzie mial skoki, kiedy przestanie rosnąć. Po drugie, nawet statystycznie się nie zgadza - według siatek dla dziewczynek przeciętna dwulatka ma 86cm. To by oznaczało że statystyczna dorosła kobieta ma 86*2=172cm. Bzdura - na siatkach widzimy, że 50 centyl dla 18-latki to nieco ponad 165cm.