Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O wiele bardziej wolę Wielkanoc od Bożego Narodzenia kto tak jeszcze ma

Polecane posty

Gość gość

Uwielbiam atmosferę Wielkiego Tygodnia, dla mnie Wielkanoc rozpoczyna się w Niedzielę Palmową, te uroczystości to napiecie w kościele zapach kadzidła, ta niezwykle przejmująca liturgia Wielkiego Piątku, a potem uroczysta Liturgia Wielkiej Soboty to wszystko powoduje że człowiek na nowo odkrywa swoją wiarę. Dzieje się dużo. Człowiek czymś żyje To w kwestii wiary. W pozostałych kwestiach też wydaje mi się że święta Wielkanocy są fajniejsze. Po pierwsze nie ma takiej wszechobecnego miziania się i składania sobie życzeń. Po drugie są to święta poparte wiosną a więc fajna pogodą, albo z założenia fajną, budzi się wszystko do życia, ogólnie atmosfera jest bardziej dostojna. A ludzie podchodzą do tego z wiekszym dystansem nie ma tego zakupowego szału z prezentami, nie ma tej gonitwy, dzień jest długi. No wolę Wielkanoc

Gość gość
Ja nie lubię ani jednego ani drugiego. Nie sprawia mi przyjemności oglądanie fałszu rodzinnego.

Gość gość
No fałsz jest, ale większy w Boże Narodzenie. Mnie ogólnie męczy siedzenie z rodziną, spędzamy ze sobą 365 dni w roku, ja lubię codzienność a świeta są nudne

Gość gość
Ja nie wole ani jednego ani drugiego po prostu wiem że polaczki są zamknięci w domach i obchodzą te święta.

Gość gość
dziś raczej jestes daleko od boga gdy ja bylem takze to nie lubiłem swiat ale gdy sie naweuciłem to smutek odeszedł i teraz płacze ze nie moge byc na mszy bo jestem chory

Gość gość
Ja też wolę Wielkanoc bo wtedy jest wiosna ;)

Gość gość
14:18 rozpier**eś mi uczucia.

Gość gość
Ja tam to i to lubie. Boze narodzenie koledy ten klimat prezenty a wielkanoc kurczaki wiosna ahh

Gość gość
Ja kiedyś wolałam Boże Narodzenie ale odkąd nie mam już bliskich bo zmarli to nie lubię żadnych świat

Gość gość
Teraz to takie wszystko po...rzone,ludzie ze wszystkiego robią rewie,a te koszyczki ze święconką to już istny cyrk.

Gość gość
15.59 co ci przeszkadzają cudze koszyczki? Każdy chce by wyglądał ładnie,to naturalna potrzeba normalnych ludzi, każdy stroi wg własnego gustu. Przystrojony koszyczek to jeden z elementów tradycji wielkanocnych, tak jak palemka a u Łowiczan wielka palma.