Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Baba z gołym cyckiem dzisiaj chodziła po sklepie.

Polecane posty

Gość gość

Zdębiałam jak ją zobaczyłam... Była na zakupach w Biedzie, i jeden cycek zupełnie odsłonięty, przystawione do niego dziecko ssało, widac było całą piers... :( Chodizła normalnie po sklepie z tym dzieckiem... ludzie wstydu nie mają, to jakis ekshibicjonizm, moze ich to podnieca, czy co? ZAdna cyganka, Polska, dobrze ubrana.

Gość gość
nie posikaj się z tego powodu....

Gość gość
ja kiedyś siedzialam na przystanku i usiadla obok taka kobita gdzie wszystkie balerony jej bokiem wychodziły, wziela syna, na oko w latka, podciagnela bluzke, wywalila swoje wymie na widok publiczny i zaczela go karmic. Mowcie co chcecie ale widok byl tak niesmaczny ze mi podeszlo do gardla. Rzecz miala miejsce w Łodzi przy Porcie Łódź. Zostanud mi to w glowie chyba do końca życia

Gość gość
To po co się gapiłaś?

Gość gość
A jak można się nie gapic?? Ja wszytko rozumiem że karmienie piersią że to dobre dla dziecka itp itd ale....kobiety naprawdę wstydu nie mają. Są ustronne miejsca można się też zakryć jakoś a nie tak ostentacyjnie cyce wywalac bo ona karmi.

Gość gość
Dokładnie i ja jestem tego zdania,jak tym babom nie wstyd, sama jestem matką i też mimo wszystko mnie takie coś odrzuca, wręcz zajeżdża patologią

Gość gość
Mam koleżankę która karmi 4 latka i to uważam za porażkę nieraz jej to mówię

Gość gość
4 latek to jest patologia.... Ostatnio oglądałam program gdzie w USA pani karmila 6 latke... :-o

Gość gość
najśmieszniejsze że ci wszyscy co tak narzekają na karmienie piersią sami niegdyś pierś ssali i jak byli głodni to było im wszystko jedno czy dostaną jeść w sklepie w autobusie czy w domu hipokrytki z was

Gość gość
Jestem w ciąży i na pewno nie ma zamiaru łazić kiedyś z wystawionym cyckiem i karmić. Uważam to sama za niesmaczne, tak to postrzegałam przed ciążą tez, np w restauracji czy gdzieś w miejscu publicznym. Poza tym jakoś nie chciałabym żeby obcy ludzie oglądali moje cycki :/ bo tak to dalej moje cycki a nie worki z mlekiem

Gość gość
Ja takiej matce powiedzialem cytuje " ma pani fajne cycki roochlbym na hisztana" odeszla walczmy z lewactwem.

Gość gość
Ja mysle, że te co tak "specjalnie" się odsłaniają to dlatego, że normalnie nikt nie chce ich piersi oglądać. Ani mąż czy tam jakiś konkubent. Tak sobie może nadrabiają.

Gość gość
08:41 oczywiście że dziecku jest wszytko jedna ale matce nie powinno być. Można się zakryć. Nie trzeba cyckow światu pokazywać bez przesady.

Gość gość
Ja nie wiem, nie raz widziałam karmiącą ale cycka nie widziałam.

Gość gość
Zawsze można się zlać na cycki. To lubię!

Gość gość
A ja widziałam dziewczynę z dzieckiem w chuście, przy piersi (ładne te piersi miała), stojącą w kolejce do odprawy paszportowej - 40 minut. Piękna, młodziutka Włoszka, obok niej partner (pewnie ojciec dziecka), strasznie BEZWSTYDNA. I zero oburzenia ze strony innych turystów, wręcz przeciwnie - uśmiechali się do niej z sympatią. Ale to było jakieś prowincjonalne europejskie lotnisko a nie POLSZA.

Gość gość
miało być - nie Biedra w POLSZE.

Gość gość
No tak, bo wywalanie cyców ludziom pod nos to takie wielkoświatowe jest i na poziomie, że hoho :O. Dziękuję bardzo, wolę być "zacofana".

Gość gość
dziś zacofane to jest "świete" oburzenie publicznym karmieniem prowincjonalnych gąsek. Oburzacie się tak samo nieskromnym ubiorem w miejscach publicznych a zwłaszcza miejscach, gdzie stosowność ubioru wręcz obowiązuje (kościoły, teatry, muzea). Gorszą was obcisłe do bólu leginsy? wydekoldowane bluzki, gołe ramiona, brzuchy, pępki, pośladki?

Gość gość
no dokladnie, kiedya w Krakowie w Zoo mloda matka karmila piersia i byla przykryta pieluszka tetrowa i fajnie, wszystko bylo ok. ale wtedy tamta historia w Lodzi to myslalam ze rzygne, jeszcze ta matka taka jakby lekko z patologii, niedomyta, glosna, spodnie jej ledwo tylek zakrywaly i wszystko bokiem wychodzilo, to byly sekundy jak ta bluzke podciagnela i wywalila naga piers zaraz obok mnie. Nawet jak o tym teraz pisze to mnie naciaga.

Gość gość
Noworodek musi dostać jeść tu i teraz. Z tym nie ma dyskusji, nie mam nic do matek karmiących publicznie niemowlęta. Ale dwulatek może spokojnie poczekać aż wróci do domu albo zjeść kanapkę czy banana. Nie musi doić cycka na przystanku. Inna sprawa, że wiele roków już żyję na świecie, mieszkam w wielkim mieście i tylko raz jeden widziałam na żywo matkę karmiącą publicznie. Przysiadła sobie za filarem w galerii handlowej i zakryła się pieluchą. Więc zastanawiam się, gdzie wy te wywalone cyce i ssących dwulatków widujecie.

Gość gość
dziś cieszą się po prostu, że we własnym mniemaniu mają wyższą kulturę osobistą niż ta wyimaginowana matka karmiąca. I tą radością dzielą się z innymi na kafe. Szacun i podziw, Jaśnie Panie Oburzone Ps. a fe a fe tak karmić publicznie, fuj, be

Gość gość
To nie ma nic zwiazanego z natura tylko z tym,ze chca by obcy ludzie sie gapili - zeby baby zazdroscily (bo Karynie cycki od mleka urosly), a faceci zeby sie slinili i podniecali tym widokiem bo ich kazdy cyc prowokuje do kudlatych mysli. Norma jest karmienie,ale stosowne do wieku dziecka i okrywanie piersi tak by inni nie musieli na to patrzec,a nie wywalanie wymion na pokaz.

Gość gość
dziś Nie gorszą mnie wystające cycki, brzuchy, pępki ramiona. A widok karmiącej baby z wielkimi cycami, niekoniecznie apetycznymi niektórych może brzydzić. Na codzień nikt nie wystawia cyców, czy tyłka na widok więc te karmiące też nie muszą

Gość gość
Nikogo nie brzydzi kp samo w sobie tylko wariatki które robią z tego przedstawienie . Tez widziałam taka akcje na promenadzie w Ustce. Babka miała pierś wywalona i z ssacym dzieckiem oglądała pamiątki . Druga pani siedziała na ławce i miała rozpita bluzkę . Jadła loda i karmiła niemowlę a później z drugiego cyca 2 letnie dziecko . To ze kobiet zostaje matka nie znaczy , ze może zachowywać sie jak dojna krowa .

Gość gość
do 2 powyżej Gdzie wy te wielkie wymiona na codzień widzicie? Chyba swojej chorej wyobraźni albo we wspomnieniach obory z dzieciństwa... Mi nawet nie przychodzi do głowy by kobiece piersi cycami nazywać...

Gość gość
No to kobiece piersi powinny być dyskretnie schowane a na świat zewnętrzny pokazywane w domu :)

Gość gość
gość dziś Gdzie widze? No trudno żebym nie widziała babkę która siada naprzeciwko mnie na ławce rozpina bluzkę i karmi dziecko bez żadnego zakrycia . Pani wtedy jadła sobie loda a cyce wisiały .