Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie chudnę? Dieta 1500kcl plus ćwiczenia i nic

Polecane posty

Gość gość
Zacznij się mierzyć zamiast ważyć. :) Ja jestem 1500 - 1700 kcal (zależy od dnia) + ćwiczenia od 3 tygodni. Tyle, że ćwiczę więcej bo 1 h szybkiego marszu na bieżni 6x w tygodniu. Czasem dorzucę trening DDP Yoga (taka joga dla twardzieli, że pot po tyłku cieknie - przy mojej masie podczas 45 minut treningu potrafię 300-400 kcal spalić). Ważę więcej od Ciebie więc waga powinna lecieć na łeb na szyję. A schudłam 800 gram. :P Normalnie bym się załamała ale widzę po ubraniach, że się robię mniejsza. Widocznie idzie w mięśnie dlatego waga nie pokazuje mega wyników. Dziś musiałam pasek wciągnąć bo spodnie w pasie zdecydowanie luźne i się zsuwają. :)

Gość gość
frog a co niby jest beznadziejnego w tym jadłospisie? Mi ta dieta odpowiada, jest smacznie i malo kalorycznie

Gość frog_in_the_fog
" gość wczoraj frog a co niby jest beznadziejnego w tym jadłospisie? Mi ta dieta odpowiada, jest smacznie i malo kalorycznie " X no właśnie chciałam zacząć od tego, że jeżeli przy tym jadłospisie zmieścili się w 1500 kcal, to ja jestem papieżem :classic_cool: przejrzałam menu tego Lily On Diet, czy nie wydaje ci się dziwne, że mają ten sam jadłospis dla osób na diecie 1500 i 3000 kcal? poza tym jak widzę w ich menu takie kwiatki jak kasza manna, naleśniki czy budyń to normalnie "rynce opadajo". to ma odchudzać? kogo? :D

poza tym catering pudełkowy to z definicji lenistwo, no chyba że pracujesz 12 h dziennie, ale jeśli nie to spokojnie masę prostych rzeczy zrobisz sobie w domu w krótkim czasie, X a to, co mam głównie to zarzucenia to brak świeżych owoców i warzyw w menu - a to jest to co osoba która chce się odchudzić powinna jeść w pierwszej kolejności. no i w każdym dosłownie posiłku mieszanie białka z węglowodanami, to się gorzej trawi i gorzej przyswaja. ale rozumiem że np. samo mięso czy ryba z warzywami na obiad wyszłoby ich drożej, a tu trzeba po taniości produkować i wciskać ludziom kit, że schudną :P

Gość gość
Diety pudełkowe to nie nie zawsze dania dietetyczne.

Gość gość
No to jesteś papieżem. Porcje są małe. Naleśnik jest z mąki ryżowej robiony, twaróg chudy bez cukru. Budyń bez cukru, z gorzka czekolada, na chudym mleku. Warzywa sa, do każdego większego dania. Chyba nie dokadnie przejrzałes to menu. Nie jestem leniwa ale wolę mieć czas na przyjemności niż sterczeć 5 godzin w kuchni. Widać że na siłę próbujesz być mądry, no nie wychodzi ci. Dieta ta to dieta standard, jak ktoś zamawia 2500 to raczej się nie odchudza a po prostu normalnie je.

piszę o ŚWIEŻYCH warzywach i owocach. po obróbce termicznej i ponownym podgrzaniu to już niewiele z właściwości odżywczych zostaje. i jestem kobietą - tak a propos. no ale skoro się upierasz to siedź dalej na tej diecie i nie chudnij, twój wybór. dla mnie to logiczne, że jeśli coś nie działa to trzeba to zmienić. i nie sterczę 5 godzin w kuchni i nie chcę być złośliwa - ale nikt nie ma tyle czasu na gotowanie, a wiele osób je zdrowo i wartościowo.

Gość gość
Budyn? Twarog?Czekolada nawet gorzka moze ma mniej cukru za to wiecej tluszczu. Nie dziwie sie juz, ze nie chudniesz

Gość gość
Umiem czytać. I też piszę o świeżych. Chyba nie myślisz że podgrzewam surówki? Żeby zrobić 5 posiłków codziennie to trzeba spędzić dużo czasu przy garach, samo się nie zrobi. Plus czas i pieniądze na zakupy… Mi się to nie opłaca. Tu dieta nie jest problem. 1500kcal jest ok. Tu jest jakiś inny problem. Myślałam że może ktoś coś podpowie ale widzę że tu same ułomne osoby siedzą. Żegnam. Z debilami nie będę rozmawiać.

opieram się na jadłospisach, które znalazłam na ich FB - tam nie było chyba ani jednej surówki. zresztą trochę surówki raz dziennie świata nie zbawi i nie odchudzi. to tak jakby liczyć, że colesław dodany do żarcia w KFC coś zmieni :P X "Tu jest jakiś inny problem. Myślałam że może ktoś coś podpowie ale widzę że tu same ułomne osoby siedzą. Żegnam. Z debilami nie będę rozmawiać. " X liczyłaś, że na życiu uczuciowym ktoś rozpisze ci dietę odchudzającą? zatem powodzenia w życiu i odchudzaniu, chociaż od wyzywania ludzi od debili raczej nie schudniesz :P

Gość gość
Polecam dietę "mniej żreć" i więcej się ruszać

Gość gość
Autorko nie dosyc ze jestes gruba to jeszcze chamska

Gość gość
Może to być problem,że zbyt mało ruchu, albo alergia na coś, ja tak miałam, dopóki nie odstawiłam glutenu, nie potrafiłam schudnąć, ciągle brzuch jak balon i bóle brzucha straszne też miałam...Potem jak przeszłam na dietę bezglutenową, to zaczęłam sobie zamawiać pyszne jedzonko przez internet https://www.polenastole.pl/ i efekty były zaraz widoczne, przynajmniej schudłam 10 kg w 2 miesiące :)