Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilka dni do końca umowy. Czy się zwolnić?

Polecane posty

Gość gość

Pod koniec tego tygodnia kończy mi się umowa w pracy. Zastanawiam się, czy nie będzie to źle odebrane jak po prostu odmówię podpisania nowej umowy. Niestety wiem, że już nowa umowa dla mnie jest. Stresuje mnie ta praca i nie lubię ludzi, z którymi pracuję. Zbyt długo jednak odkładałam decyzję o odejściu i czas zleciał.

Gość gość
a masz w perspektywie inna? za co będziesz zyc?

Gość gość
Mam. Odkładałam trochę na czarną godzinę. Poza tym na wolności łatwiej mi będzie chodzić na rozmowy rekrutacyjne i podjąć np. za miesiąc lub 2 nową pracę. Mam jednak myśli takie, że tak na ostatnią chwilę odejść i zostawić pracodawcę bez nikogo na moje miejsce to trochę nie będzie w porządku. Z drugiej jednak strony aż takich braków w ludziach nie mają, żeby sobie nie poradzili beze mnie.

Gość gość
No to poinformuj szefa, ze odchodzisz. Jaki masz problem?

Gość gość
No taki, że dziś to powiem, a umowa kończy się w czwartek i od czwartku nikogo nie mają na to stanowisko. I nie wiem czy przez to zachowanie nie spalę za sobą mostu, jak np. znajdę pracę i mój nowy pracodawca zadzwoni do tego i się zapyta jakim byłam pracownikiem. Dowie się wtedy , że od tak odeszłam z dnia na dzień.

Gość gość
Zrobię chyba inaczej. Podpiszę tę umowę, a pod koniec kwietnia złożę wypowiedzenie. Wypowiedzenie trwa miesiąc i zdążę na spokojnie znaleźć inną pracę, a tu w miarę wyjść z twarzą. Chociaż najchętniej to już w tym tygodniu bym się uwolniła od tej roboty i tych ludzi. W życiu niestety chyba takie działanie nie przyniesie korzyści jak będę chciała znaleźć nową pracę.

Gość gość
Mysle ze jesli ta praca cir meczy to jest odpowednia pora by z niej zrezygnowac. Pozniej gdy dostaniesz umowe to bedzie ci glupio znowuz ze ci przedluzyli a ty niewdziecznica odchodzisz.

Gość gość
Jasteś karmiona umowami na czas określony, czy szef ma Cie w doopie. Jak dostaniesz nowa umowę to normalnie powiedz, ze nikt z Toba mie negocjował nowych warunków i z Twojego punktu widzenia Ty zostałaś zatrudniony na czas określony. Podpisywanie umowy i za chwile składanie wypowiedzenia to dopiero jest niepoważne.