Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozbita3

Czy można to zgłosić na policję?

Polecane posty

Gość rozbita3

Rozstaliśmy się z narzeczonym. Byliśmy w toksycznym związku, nie miałam żadnych znajomych, odciął mnie od świata. Teraz ciągle mnie dręczy. Dzwoni do mnie i pisze potworne rzeczy. Nie grozi mi, ale jak sam powiedział "chcę cię zniszczyć psychicznie". Z tego, co mi powiedział (nie mam pewności), to pisze do moich byłych koleżanek, żeby mnie zdenerwować, chce mi zniszczyć resztki życia, które mogłabym jeszcze odzyskać. Mówi mi wstrętne rzeczy, niszczy moją samoocenę, obraża moje ciało, umiejętności seksualne, każdy najmniejszy aspekt mojej kobiecości. Sam powiedział, że robi to po to, żebym już nigdy nie znalazła szczęścia, że teraz zawsze, jak będę współżyć z mężczyzną, będę sobie przypominać jego słowa i będę wiedzieć, że jestem tylko brzydkim, zakompleksionym słoniem. Wiem, że to nie są groźby, ale siedzę całkiem sama w mieszkaniu, które do niedawna wynajmowaliśmy razem i przez niego czuję, że tracę resztki pewności siebie, którą i tak wyssał ze mnie ten toksyczny związek. Boję się, że jego chore wiadomości doprowadzą w końcu do tragedii, bo nie panuję nad sobą :(. Czy mogę to zgłosić na policję?

Gość gość
Możesz. To jest stalking.

Gość gość
pomyślałaś nad zablokowaniem tego czuba?

Gość gość
Po co odbierasz telefony? Po co czytasz wiadomości. Zablokuj go. Można zgłosić. Takie nękanie telefonami i wiadomościami to jest stalking. Stalker może otrzymać sądowny zakaz zbliżania się i komunikowania, ale najczęściej wystarcza, gdy jakiś fajny dzielnicowy odpowiednio z nim sobie porozmawia.;)

Gość rozbita3
Nie mogę się powstrzymać. Zawsze pisze takie coś, co mnie łamie i muszę mu na to odpowiedzieć, żeby dowiedzieć się więcej. Także nie wiem, czy można zaliczyć to do stalkingu, bo ja na ten kontakt się w jakiś sposób zgadzam. Zablokowałam go, ale i tak w blokowanych widzę wiadomość, którą mi przysłał. Boję się, że zawsze już będzie mnie tak nękał i zarzucał niepotrzebnymi szczegółami ze swojego życia.

Gość gość
Ciebie ma do nękania Nie reaguj to sobie znajdzie inną ofiarę

Gość rozbita3
Obawiam się, ze będzie robił wszystko, żebym nie miała życia. Im mniej reaguję, tym jest gorzej. Denerwuje go to, że traci kontrolę.

Gość gość
Zacznij stosować jego taktykę.

Gość gość
Naślij na niego kolegów

Gość gość
Można i trzeba gnoja podać za nękanie !

Gość gość
trzeba nasłać panów, niech sobie pogadają z nim

Gość gość
stalking jako tako nie ma ustawionego prawa w polsce więc w sumie możesz zgłosić ale nic nikt nie zdziała

Gość gość
Zgłoś. A potem Zmień wszystko nr tel, adres,, nawet nazwisko jeśli trzeba. Usuń media społeczn.

Gość PanG
A nie masz jakiegoś zaprzyjaźnionego kolegi który by w dosadny sposób przekazał mu aby dał Ci spokój? Bo znając życie sama policja niewiele zmieni a tylko pogorszy sprawę.

Gość rozbita3

Durne rady!!! Kocham mojego narzeczonego! Zajmijcie się swoim życiem! 

Gość Stalkera wypieprz z życia

Tobie się podoba to, że On Ciebie nęka tłumaczysz sobie, że to miłość. Skoro jemu sprawia przyjemność krzywdzenie Twojej osoby, abTy się temu poddajesz tzn, że Ty też jesteś zaburzona

Gość rozbita3

Zajmijcie się swoim życiem