Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dla tych co sie dobrze czuja na emigracji. Wasze plany i marzenia

Polecane posty

Gość gość
"Lubialam" :D

Gość gość
Po 17 latach poza Pl nic juz mnie do niej nie ciągnie.. Rodzenstwa nie mam, moja rodzina jest ze mna, moi przyjaciele zyja juz innym zyciem, a ja innym.. Owszem zawsze mozemy wpasc do siebie, porozmawiac jakbysmy sie widzeli wczoraj, utrzymujemy kontak przez neta.. ale to juz nie to samo.. Czuje sie dziwnie, chodzac po ulicach.. widze jak sie miasto zmieniło.. i jak nie zmieniło sie nic.. PL widzi sie juz z innej prespektywy.. dorosłego czlowieka, nie dziecka i osoby, która poznała inne rzeczywistosci.. I czasem Pl drazni.. a czasem sie ckni.. :) Nie zamierzam wrócic nawet na emeryture.. Nie mam zamiaru byc znów okradana przez panstwo.. Jesli juz to Bede swoj czas dzieclic na 2-3 kraje.. ale rezydentem w Pl nie bede. Dobrze mi tu gdzie jestem.. choc pogoda mogłaby byc lepsza :)

Gość gość
Mi jest dobrze za granica. Mieszkalam w paru miejscach. Wyjechalam z Polski z chlopakiem w 2009, taka wloczega by sobie zarobic I pojezdzic - mlodzi, po maturze. Najpierw okolice Frankfurtu, potem w Essen, po roku w DE przenieslismy sie do Holandii - Rotterdam. Tam bardzo fajnie bylo, bylismy tam prawie 2 lata (po drodze podroze po Holandii I Belgii), potem przenieslismy sie do Irlandii I juz tak zostalo. mieszkamy w Cork, jest super. planujemy starania o dziecko od jesieni. ale najpierw nieco wiecej podrozowania. Europa jest super, ale jeszcze tyle w niej do zobaczenia. na razie - poza krajami w ktorych mieszkalismy - bylismy w kilku miastach w Hiszpanii, poza tym w Norwegii na tydzien a poza Europa - Wietnam (polecam!!).

Gość gość
Tak tak, tyle do zobaczenia masz jeszcze ciapatych i zbuydleconych narodow :D a moze cie jeszcze jakis przeleci jak ta polke w egipcie co skonczyla na cmentarzu:D jedz jedz :D

Gość gość
Chce zebysmy wrocili do Polski. Rzad nam da jalmuzne i bedziemy sie uzerac z pracodawcami , w szpitalach itd. x Ja sie nie uzeram ;) prace dostawalam zawsze dosc szybko bo jestem specjalistka;) a firma oplaca mi prywatna opieke medyczna;) nie czekam w zadnych kolejkach;) Ty sie uzerasz i czekasz? :D Bylo sie uczyc nieudacznico.

Gość gość
mi się emigracja nie oplaca..mieszkam w de od pieciu lat i jest drogo,rachunki , zwłaszcza mieszkania,usługi...Niemcy sa skapi,mało placa a koszty zycia sa duże....bez sensu...1500 euro mcznie to tu smiech na sali....a tyle zarobisz pracując po 8 godzin dziennie...czasem nawet i mniej

Gość gość
W PL srednia krajowa juz dochodzi do 5 tys zl :) brawo PIS. Emigranci wracaja by zyc u siebie, miec blisko rodzine i znajomych a zostaja ci majacy dwie lewe rece ;)

Gość gość
Jakie 1.500€? Nie znam nikogo, kto by w Niemczech pracował za mniej niż 2.000€/mc. Nawet ci co dopiero przyjechali mają lekko 2.000€ nie znając języka. A Niemcy to nie podejmą pracy za mniej niż 3.000€. Więc nie rozumiem jak ty możesz tutaj się utrzymać za 1.500?

Gość gość
Średnia 5.000 w PL? Chyba w simsach kretynie. W PL ludzie ryją za nędzne 2-3.000 i chwalą, że mają pracę. 5.000 to ma trzy procent społeczeństwa i na pewno ty rzewny bucu nie jesteś w tej grupie.

Gość gość
Nie w simsach tylko w realu;)

Gość gość
Temat nie jest po to by sie klocic o zarobki - jak komus dobrze w Pl bedzie sie klocil, ze tam lepiej, jak komus lepiej ze poza Polska, to bedzie sie upieral, ze mu lepiej gdzie jest. PROSTE Mi dobrze tu, gdzie jestem (pisalam w tym watku kilka dni temu, na 1 stronie, mieszkam w Edynburgu - widze jak ten temat tez sobie zalosny troll upodobal. a to temat nie jets dla niego, wlazi I pisze po kiego czortaa? a dlatego, ze ZAZDROSCI tym, ktorzy zostali poza Polska. on wrocil bo mu sie nie udalo. pisze kretyn, ze zostali ludzie co maja dwie lewe rece? moze z jego znajomkow, to tak. bo on ludzi na poziomie nie zna - nie chca sie tacy z nim zadawac (nic dziwnego). Jakos my I sporo naszych znajomych mamy tu dobre prace, ktore lubimy, fajnie zarabiamy I nie mamy zamiaru wracac do Polski na stale - zobaczyc rodzine, owszem. ale dla takich idiotow nie do pojecia.

Gość gość
gość dziś i bardzo fajnie, a większość w PL może tylko o tym pomarzyć lub palcem po mapie pojechać, albo się pienić jak bingol, zazdrosne kur'wy

Gość gość
gość dziś niemcy na uchodźców muszą bulić to kasy mało i skąpi

Gość gość
Tak ci sie tylko wydaje, ze masz w realu, przypomnisz sobie te slowa

Gość gość
Mam a ty mi zazdroscisz

Gość gość
Buahaha te teksty o zazdrosci sa najlepsze :D zazdroscic mozna tylko pieniedzy i materialnych rzeczy a nie ludzi :D ludzie to nic nie warte falszywce

Gość gość
Ludzi tezn mozna zazdroscic tepy przyglupie u obcych :D chcialbys zyc wsrod swoich a musisz wsrod mouhamedków :D

Gość gość
do 20:36 on nic nie musi - to jest wybór. ale ograniczeni rasisci tego ni rozumieją, ot co.

Gość gość
Nie rasisci a patrioci swinio. Czujesz roznice? Najwiekszymi rasistami są antybiali.

Gość gość
No, jak ktos mowi " patrioci swinio", tood razu rozmumiem dlaczego ludzie uciekaja. Co chwile jakis nieudacznik wyzywa innych od swin. Kto by chcial spedzic zycie w otoczniu nieokrzesanych chamow, prostakow?

Gość gość
gość dziś dobrze ci napisal osrusie

Gość gość
to dziwne bu tu gdzie mieszkam, znam sporo patriotow, ktorzy jakos nie maja nic przeciwko kolorowym ludziom ani innym narodowosciom ... tylko polscy "patroci" sa tacy a fe ... na wszystko co nie biale i nie polskie. to sie chyba nazywa ... faszyzm, co nie??

Gość gość
Sama jestes faszyzm. Tylko Polska i Wegry sa ostatnimi bastionami patriotyzmu. Rozumiesz o co walczyli twoi dziadkowie swinio? Z islamistami pod Wiedniem i przeciw ciapatej zarazie. Nie pozwolimy abys to zniszczyla. Polscy patrioci czuwaja.

Gość gość
Polecam obejrzec vloga testovirona , to prawdziwy patrota:)

Gość gość
Prawdziwy patriota nigdy by ze swojego kraju cwelu nie wyjechal. Nawet by o tym nie pomyslal. A co za tym idzie nie gnilby cale zycie na forum POZA POLSKA. Taki z ciebie patriota jak ze mnie alkoholik :D a nie pije alko w ogole. Na nedznych polaczkow takich jak ty cwelu to mozna jedynie nasrac a nie zazdroscic :D doje/bales jak nigdy :D tylko miekkie piz/dy zazdroszcza ludzi, trzeba byc bardzo slabym psychicznie zeby tak sie ponizac, czyli pasuje cwelu do ciebie idealnie. I nie p*****l o wojnie mieczaku, gdyby sie cos zaczelo to s*******albys z polski w podskokach, taki z ciebie cwelu patriota, taki sam jak i katolik, pozory i nic poza tym. Tak jak wiekszosc nedznych polaczkow. Co tydzien zapier/dalaja do kosciolka odswietnie ubrani a poza kosciolkiem szkoda gadac :D boga cwele nie oszukacie :D

Gość moze raz wycieczka
Kto opanował język i wkręcił się w lokalne życie w danym kraju nie ma powodu ani chęci do PL po nic jechać. Chyba że ich dzieci pojadą RAZ aby zobaczyć skąd rodzice czy dziadki pochodzą i tyle. Sentymenty może ktoś ma, ale po życiu w normalnych krajach nikt nie chce znowu cofać się 500 lat wstecz z polską mentalnością i wszechobecnym klerem. Litości ludzie!!!

Gość gość
gość wczoraj - a to ciekawe, bo od czasu do casu czytam tu watki i sie udzielasz wszedzie. Wszedzie tez pisales ze byles w Anglii i ty twierdzisz , ze prawdziwy partiota nie wyjedzie?? Albo nie pijesz? A przeciez ciagle piszesz ze pijesz wspaniale poslkie szczyny zwane piwem? Jestes zerem, zle wychowanym na dodatek. Nie pisze tez jako kobieta, bo te zarobki to fikcja i prywatna opieka tez, ja w Polsce tez mialam z firmy prywatna opieke, to nie znaczylo ze mam wszystko za darmo i bez kolejki. Nic nie wiesz , niestety. Pis i zarobki 5 tys? Jasne , chyba jak masz 5 dzieci.

Gość gość
BUAHAHA :D bo tylko ja na kafe pisze :D mieszkam w Anglii od lat i to nie ja pisalem ze pije piwsko bo nie pije. Nie jestem tez patriota, tzn nie jestem polskim patriota, na patriotyzm trzeba zasluzyc a to nie polska dala mi to co UK wiec dla UK jestem patriota. Dlatego bronie UK przed cwelami :)

Gość gość
To się zdecyduj. Nie trzeba być psychologiem by stwierdzić że większość debilnych wpisów pochodzi od jednej osoby. Na pewno nie od osoby mieszkającej za granicą. Dla mnie jeśli ktoś mieszka za granicą, a to jego wybór, to nie będzie pisał źle o danym kraju . Bo minusów wielu nie ma. A kto tu ciągle pisze o ciapatych .jest rasista, wychwala Polskę??