Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dla tych co sie dobrze czuja na emigracji. Wasze plany i marzenia

Polecane posty

Gość A mnie dziwi jedno
Skoro Polaczki sa tacy cacy, gościnni, spontaniczni, swojscy, szczerzy to czemu zachowują się na emigracji w stosunku do innych rodaków jak wilki czyhające na kapturka???? No niech mi ktoś to wyjaśni. Ja pracowałem z różnymi nacjami, z Turkami, Azjatami, Angolami, Amerykanami, Niemcami, czarnymi ale tylko Polaczki mnie podkablowali do szefa. Więc pytam się gdzie ta solidarność??? PS to moje obserwacje w oparciu o dlugoletni pobyt za granicą, pracuje jako inżynier więc nie obracam sie wśród hołoty. I nie chodziło o jakieś ważne zaniedbania z mojej strony tylko o tanie podłożenie świni.

Gość gość
Dlatego trzeba ograniczac kontakty do mozliwego minimum i pod zadnym pozorem nie angazowac sie w znajomosci. Gdybym ja to zrozumial wczesniej...

Gość gość
Zaden polaczek nie pomoze tobie. Bylem jakis czas temu w plu i na wieczornym spacerku spotkalem kolezke lezacego na srodku chodnika. A polaczki przechodzily kolo niego i nikt nawet nie sprawdzil czy zyje X To musialo byc w uk pomylilo ci sie cwelu:D🖐️ W pl od razu by ktos zadzwonil na 997 lub straz miejska. Za granica ludzie maja innych w doopie na ulicy kazdy jak zombie z nosem w telefonie.

Gość gość
To fakt. Też sobie nie potrafię wyobrazić życia w Polsce. Tej byle jakiej płacy, mobbingu itd. Kolejek do lekarzy też nie . Akcentem wcale się nie przejmuje, bo to po pierwsze normalne, a po drugie na zachodzie są do tego przyzwyczajeni.

Gość gość
Ja mam prywatna opieke medyczna w pl i kolejki mnie nie obowiazuja. Do tego dogadam sie w swoim jezyku a ty musisz bełkotac po angielsku z GP z arabii.

Gość gość
w przeciwieństwie do ciebie znam język angielski i nigdy nie musiałam bełkotać

Gość gość
Znasz ale w simsach

Gość gość
simsy to też angielska nazwa, czy wy kur'wa już nie macie polskich słów do hooja??? przecież jesteście u siebie więc używajcie SWÓJ język wy zapijaczone pedalskie cípy

Gość gość
W Polsce to jest na topie uzywanie i wtracanie slow obcych. Czasami one wcale nie znacza tego co znacza. Bo tak naprawde wielu Polakom wydaje sie , ze znaja jezyki Maja w szkolach w tygodniu duzo godzin angielskiego i mysla, ze wyjada do Anglii i sprawa zalatwiona. A tam niestety takich jak oni wielu, np ten troll sobie nie poradzil, co chwile pisze o belkocie, czyli o sobie. N i pracowal z kolorowymi, no no ambutny koles!

Gość gość
Sam zes pracowal z kolorowymi :D ja pracuje z samymi swoimi w pl.

Gość gość
Ale wczesniej tumanie zes pracowal z kolorowymi i robiles gowniana robote za najnizsza; Dogadac sie nie umiales, a dorobic tez nie co nie? Ja tez pracuje ze swoimi bo dla mnie kazdy czlowiek jest swoj. A ty od tych murzynow np w czym jestes lepszy? Jestes zlamasem i udawaj dalej ze cie na wsyzstko stac w Polsce. Jestes idiota i spadaj z tego tematu skoro ci tak cudownie oszolomie!

Gość gość
Ale wczesniej tumanie zes pracowal z kolorowymi i robiles gowniana robote za najnizsza; Dogadac sie nie umiales, a dorobic tez nie co nie? Ja tez pracuje ze swoimi bo dla mnie kazdy czlowiek jest swoj. A ty od tych murzynow np w czym jestes lepszy? Jestes zlamasem i udawaj dalej ze cie na wsyzstko stac w Polsce. Jestes idiota i spadaj z tego tematu skoro ci tak cudownie oszolomie!

Gość gość
Gdzie tak napisalem psycholko?:D myla ci sie osoby :D nacpalas sie od rana w tym uk? Jestem lepszy od murzynow w setkach rzeczy, murzyni syfia na ulicy nie umieja naprawic niczego.

Gość gość
Mhm. Mhm.pewjue dlatego że wszyscy murzyni pochodzą z kraju , który się nazywa Murzynlandia co nie ??? Za to w Polandii są tylko wyuczeni ludzie, najlepsi specjaliści tak zwana elita ?

Gość gość
A wiesz trollu, ze KOLOROWY maz mojej siostry, mieszka w Twojej kochanej Polsce, pracuje I zarabia 6 tys zlotych netto? :D

Gość gość
6 tys zl w pl to dzis normalna pensja po panstwowych studiach. Ja mam wiecej niz on hehe.

Gość gość
Moim ulubionym nadużywaniem "anglieskiego" włosa w języku polskim to "atencyjność" jako przymiotnik. Ludzie używają tego zamiennie z "zwracajacy uwagę/chcący zwracać uwagę" pomimo, że to słowo istnieje w polskim i ma inne zanaczenie :D

Gość gość
To ze zadajesz sie z patologia co uzywaja angielskich to twoj problem swinio :D ja uzywam tylko polskich :D

Gość gość
"bo dla mnie kazdy czlowiek jest swoj. " bueheheheheeeeee tak kochasz islamistów? :D :D lol idz wstap do isis :D

Gość gość
Rasizm u imigrantów (byłych lub obecnych) zawsze mnie bawił, hipokryzja w czystej postaci.

Gość gość
Islam i issis to dla ciebie synonim ? Debil. Nie przeszkadzają mi wyznawcy innych religii . Są to są, ja mam swoje życie. Skończyło też chrzanić o zarobkach 6 tys po państwowych studiach. Tyle to nawet kierownik w banku nie ma .

Gość gość
Kierownik banku ma 8-10k w zaleznosci od miasta pustaczko ;)

Gość gość
skąd pracownik fabryczny wie ile zarabia kierownik banku?

Gość gość
prawda jest taka, ze ponad polowas spoleczenstwa nie ma nawet 3 tys netto w Polsce ...

Gość gość
Bosze spadajcie trole z tego watku :O Wszystko musicie zniszczyc, no doslownie KAZDY watek na kafe :O:O:O:O:O

Gość gość
Chyba jakies zle dane masz bo srednia krajowa w pl juz dobija do 5000zl ;)

Gość gość
A ty ta srednia zobaczysz po 3 miesiacach odkladania wyplaty co do grosza :D

Gość gość
haha, ale BRUTTO trollu a co do polskich wyrazów, to nie używasz takich słów jak tablet, smartfon, komputer itd ?? nie używasz? ani nie używasz tych sprzętów?/ no powiedz, proszę :)

Gość gość
Ten troll to jest taki jak typowe zawistne polskie pospólstwo. Moi "znajomi" przestali się odzywać i proponować spotkanie jak jestem w Polsce, od kiedy ja i mąż zarabiamy oboje powyżej brytyjskiej średniej krajowej... i mamy dobre "prestiżowe' w ich oczach prace :p typowe dla Polaków (nie wszystkich, lecz wielu)

Gość gość
Skoro jestes taka bogata to sama sie odezwij pierwsza :D a czemu to maja robic znajomi ?Bo wiecej w przeliczeniu na zlotowki zarabiasz? Wiecej tez wydajesz bo wszystko masz drozsze:D Oj widac ze duma sie unioslas i kij polknelas.