Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

42 lata i przegrane życie

Polecane posty

Gość gość
Fajnie. Male miasteczka maja swoj urok. Ja lubie tez wies a Ty ?

Gość gość
Tak mają swoją urok.ale osobom samotnym myślę ze lepiej żyje się w większym mieście. U mnie nie ma kina teatru galerii na spacerach same pary rodziny . Lubię wieś ale nie chciałabym na niej mieszkać bo nie jestem zmotoryzowana a bez tego na wsi ciężko się żyje no do pracy czy na zakupy ciężko dojechać.

Gość gość
Rozumiem o czym mowisz bo mieszkam wlasnie na wsi a auto to tez skarbonka bez dna ale jest potrzebne.

Gość gość
Ja nie mam prawa jazdy niestety

Gość gość
No ja pierdzielę! Jak przegrane! Ogarnij się kobieto! Zabiłaś kogoś? Siedzisz w więzieniu? Stoczyłaś się przez alkohol lub narkotyki? Rzuciła Cię żona i zabrała dzieciaki? Jeśli nic w tym stylu to przestań się nad sobą użalać, bo to nie działa na twoją korzyść. W związku jest dobrze jak jest dobrze a zapewniam Cię, że nie jedna Ci zazdrości.

Gość gość
gość wczoraj Ja nie mam prawa jazdy niestety v Nie wszyscy musza miec prawko. Jak chcesz zostaw namiar na siebie. Odezwe się i pogadamy prywatnie. Wybor nalezy do Ciebie. Rozumiem ze jestes autorka.

Gość gość
Owszem ze nie wszyscy muszą mieć prawko ale niewyobrażam sobie życia na wsi bez tych uprawnień. W miescie nie jest tak konieczne ale są sytuacje ze ułatwia życie.

Gość gość
No tak. Zgadzam się z Toba.

Gość gość
autorko masz takie zycie jakie same je tworzysz, mozesz przezyc duzo fajnych rzeczy jako singielka zamiast siedziec i sie uzalac

Gość gość
Tak będąc singlem można wiele przeżyć pod warunkiem że ma się znajomych singli z którymi np pojedzie się na wakacje czy wolny weekend albo gdy jest się samotni krem i lubi się spędzać wolny czas sanemu. Ja nie mam znajomych singli wszyscy maja rodziny i w swoim gronie spędzają wolny czas.

Gość gość
Ale jojczybula z ciebie Autorko. Inne osoby tez znajdują się w mało komfortowych sytuacjach, w których coś im nie odpowiada, ale próbują to zmienić, i próbują cieszyć się życiem, mimo, ze tez brakuje im towarzystwa, pieniędzy albo innych rzeczy. Mam takie wrażenie, ze ty tylko jojczysz, kwekasz, marudzisz i jesteś na nie. Inni wokół maja lepiej, bo maja szczęście, inne charaktery, mieszkają w większych miastach i ogólnie wszystkim się układa, tylko ty taka biedna i pokrzywdzona jesteś i absolutnie nie możesz zmienić swojego losu. Za nic nie bierzesz odpowiedzialności, wszystko zrzucasz na okoliczności, które są niesprzyjające. Fakt, z takim podejściem naprawdę przegrałas życie, bo tylko cud sprawi, ze będziesz szczęśliwa bez starań z własnej strony. Choć cudy czasem się zdarzają.

Gość gość
A poza tym nie wiem.czy singiel ma takie wesołe święta gdy przy stole świątecznym zasiadają rodziny a sam jak kolek, wieczory samotne. ...

Gość gość
Ciekawe jakbyś się czuła gdybys kolejny długi weekend spędzała samotnie bo z planów nic nie wyszło bo ktoś wystawił cie do wiatru bo nagle okazało się ze jednak rodzina ważniejsza? I to nie pierwsza taka sytuacja?

Gość gość
są ludzie samotni którzy nawet nie maja z kim przy tym stole usiąść.

Gość gość
Nie, singiel nie może mieć wesołych świat, nawet jeśli ma rodziców, z którymi je spędza, albo oddanych przyjaciół. Popłaconych nad tym faktem, pouzalajmy się. Jaki zy****y dzień dziś, prawda? Jak obleśnie słońce swieci. Parki miętowa się nad woda, a single są samotne. Może tak samobójstwo, bo przecież nikogo już nic dobrego nie czeka? Przecież singlom nie może się nic fajnego przydarzyć. Nawet jeśli ma kase i jest piękna pogoda, to przecież nie ma nic dobrego w życiu. Co innego na przykład taka babka co ma męża pijaka i dziecko z downem, ta to ma super życie, bo nie jest singielka. W ogóle wszyscy maja super życie. Bo się tak wymądrzają. Tylko ty masz zyebane i cię nie rozumieją. Nie rozumieją ogromu twego smutku i tego, ze aż 5 razy próbowałaś i ci nie wyszło, no każdy by się poddał, nawet Edison.

Gość gość
Nie oszukujmy się. Atrakcyjne kobiety nie są same. Zawsze mają amantów którzy na nie lecą.

Gość gość
Rodzice nie żyją wiecznie a nie każdy singiel ma tak oddanych przyjaciół z którymi może spędzać całe święta. Zazwyczaj osoby samotne święta spędzają same.

Gość gość
gość dziś Ciekawe jakbyś się czuła gdybys kolejny długi weekend spędzała samotnie bo z planów nic nie wyszło bo ktoś wystawił cie do wiatru bo nagle okazało się ze jednak rodzina ważniejsza? I to nie pierwsza taka sytuacja? X Masz racje Autorko. Nikt nigdy na ziemi nie czuł się jak ty. Nikt nigdy nie był singlem i dlatego cię nie rozumiemy. Jesteś i byłaś jedynym singlem na ziemi. Nikt z próbujących ci doradzić nigdy nie był w podobnej sytuacji do twojej, nikt sobie z nią nie poradził. I dlatego nikt nie dzieli się z tobą swoim doświadczeniem. Wszyscy jesteśmy piękni i bogaci z domu, i od przedszkola w związkach. Dlatego tez nikt, absolutnie nikt nie jest w stanie pojąć twojego bólu. A tak serio, Autorko, ciekawe jak byś się czuła, jakbyś była kobieta? To jest dopiero przerąbane, mówię ci. Nie mogłabyś wtedy sikać za wiata, miałabyś okres i problemy z facetami.

Gość gość
Owszem na brak adoratorow nie narzekam ale nie koniecznie są to faceci z którymi chciałabym spędzić swoje życie. Znajomosci tylko łóżkowe tez odpadają

Gość gość
więc kogo szukasz autorko.

Gość gość
Autorko, jeśli chcesz coś zmienić, przestań zrzędzić, jojczec, marudzić i wyszukiwac powody, dla których coś ci nie wychodzi i inni maja lepiej. Zacznij szukać sposobów być coś zmienić i testować je. Chyba, ze tak naprawdę nie chcesz związku, tylko kochasz narzekać i pławic się w swoim żalu i słabości.

Gość gość
20:58 jesteś singielka samotna bez oddanych znajomych? Nie masz z kim wyjechać na wakacje? Z kim spędzić świąt?

Gość gość
A kto mówi ze ja nie próbuje coś zmienić? Próbuje ale bez efektów a jestem w takim wieku ze czuje się zrezygnowana :-(

Gość gość
To albo za mało próbujesz albo złe wyciągasz wnioski.

Gość gość
Już dwa razy cie prosiłem o namiar jakis autorko. Więc jak będzie.

Gość gość
Ogarnij sie!

Gość gość
Wystarczy żebyś podjęła radykalną decyzje o zmianie swojego zycia i np. wyjezdzie do innego kraju ( na zachodzie latwiej w tym wieku kogos znajdziesz jak w PL). Wiem, ze to ryzykowne, ale jak nic nie zminisz to nic sie nie zmieni ;)

Gość gość
W sumie to nie dziwię się autorce że czuję się samotna, większość a właściwie prawie wszystkie osoby w wieku autorki to mężatki żyjące własnym życiem w którym nie ma miejsca na osoby samotne, osoby samotne są niemiłe widziani i wręcz powodują ździwienie co nie ma pani męża dlatego rozumiem i szczerze współczuje autorce i najgorsze że nie potrfię jej nic doradzić

Gość gość
Sorry ale samotny wyjazd za granicę po 40stce bez bardzo dobrej znajomości języka to kiepski pomysł. Rozumiem z kimś albo będąc młodszym nie mając pracy w kraju rzuca się wszystko i tyle. Ja nie porzuce pracy bo w razie niepowodzenia nie będę miała gdzie wrócić. A dlaczego Ty jeśli jesteś zainteresowany nie zostawisz swojego namiaru ?

Gość gość
gość dziś pogielo cie?, latwo ci sie gada. Takie rady to se w buty schowaj.