Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wydało się co wywołało chorobę Alfiego. Powikłania poszczepienne.

Polecane posty

Gość gość

Wyciekła książeczka szczepień chłopca. Jej treść mówi bardzo wiele. Ogromna ilość szczepień, w tym jedna eksperymentalna szczepionka. Poraża też treść raportu sporządzonego przez pediatrę. Dokument wyciekł i każdy może poznać jego zapis.

Gość gość
Mam pytanie do autorki / autora tego postu - czy jesteś szczepiona/y? Zapewne tak i jak widać żyjesz i masz się dobrze. Ja również i też żyję.

Gość gość
Matka nie mogła przestać myśleć o kolejnym zestawie szczepionek, ale kłuła dalej na całego. Jakbym ja zaobserowała cokolwiek niepokojącego to piernikiem bym odstawiła dalsze szczepienia

Gość gość
08:51 nie wiem z jakiej dekady jesteś ale 20-30 lat temu szczepionki były stosowane z o wiele mniejszym natężeniem niż dziś i autyzm też był o wiele rzadszym zjawiskiem

Gość gość
Dziewczyny, z tego artykułu wynika ze ten chłopiec był zaszczepiony na jednej wizycie chyba na wszystko co mieli w przychodni . Jaki lekarz na to wydał zgodę ??

Gość gość
O wiele mniejszym natężeniem? Dowody poproszę. Badania. Fakty.

Gość gość
do gość dziś - 20-30 lat temu kobiety sie tak nie puszczały i nie stosowały aż tak wcześnie antykoncepcji, która niszczy organizm kobiety i rodzą sie chore dzieci

Gość gość
Mnie się wydaje że więcej chorych dzieci nie jest dlatego że szczepionki a ...życie rodziców. Leki, hormony, śmieciowe jedzenie i efekt jest! Najłatwiej obarczyć winą kogoś ale nigdy siebie

Gość gość
Fakt jest taki ze chlopca zabito , sade wydal wyrok smierci na tym dziecku

Gość gość
gość dziś Nie jestem. Mam 39 lat. Mało było obowiązkowych szczepień w czasach mojego dzieciństwa i zanim rodzice zdążyli mnie na coś zaszczepić, bywało, że już to przechorowałam. Tak np. było z odrą, świnką i różyczką. Teraz jest dużo więcej obowiązkowych szczepień, a same szczepionki już nie są produkowane w Polsce tak jak kiedyś, ale np. w Azji. Ich okres trwałości to już nie jest kilka dni, ale kilka lat, więc mają mnóstwo konserwantów. Nie chodzi jednak o to, że szczepienia są złe, że idea szczepień jest zła, bo tak nie jest. Nie jestem przeciwniczką idei szczepień co mi sugerujesz. Chodzi o to, że szczepienia czasem powodują powikłania i takim dzieciom należy pomóc, a nie zamiatać pod dywan, a już na pewno nie mordować je, by ukryć powikłania. Moje dzieci są częściowo szczepione i niestety u obu wystąpiły powikłania (jedno z dzieci po infanrix hexa przestało oddychać, wylądowaliśmy w szpitalu, u drugiego wystąpiła alergia na jakiś składnik szczepionki BCG i od roku dziecko męczy się ze skutkami, a dalsze szczepienai ma oficjalnie wstrzymane póki co). Są dzieci, które dobrze znoszą szczepienia i są te takie, które znoszą źle szczepienia, dlaczego temu zaprzeczać? Poczytaj rozporządznie ministra w sprawie powikłań poszczepioennych, w formularzu dla lekarza jest nawet rubryka na datę zgonu. Bo i tak bywa. Szczepienia wielu dzieciom pomogą a u niektórych wywołają powikłania, nie ma co ukrywać, że jest inaczej. Każda substancja wprowadzona do organizmu może wywołać poważne powikłania. Jeżeli szczepienia spowodowały tak poważną chorobę u tego chłopca, a widac jak dużo ich mu zaaplikowano, szpital mógł się bać, bo w dalszym postępowaniu mogłoby wyjść na jaw, że podano mu ich za dużo w za krótkim odstępie czasu, pomimo złego stanu zdrowia po poprzednich szczepieniach, pomomo przweciwskazań.

Gość gość
9:23 Bo 20 30 lat temu mężczyźni byli normalni i jak nie mieli stałej partnerki to nie uprawiali seksu A kobiety nie musiały ciągle stosować antykoncepcji. A teraz to dużo facetów to puszczalscy szmaciarze, puszczają się w dyskotekach z pierwszy raz na oczy widzuanymi kobietami, latają doburdeli .zonaci zdtadzaja żony. Seks wypral wam mózgi i tyle.

Gość gość
gość dziś I dlatego właśnie tak im nie pasowało, by inny szpital zajął się chłopcem. Popełnili błąd dając mu na raz tak dużo szczepień, nie zachowali bezpiecznych odstępów czasu.

Gość gość
9:23 Bo 20 30 lat temu mężczyźni byli normalni i jak nie mieli stałej partnerki to nie uprawiali seksu A kobiety nie musiały ciągle stosować antykoncepcji. A teraz to dużo facetów to puszczalscy szmaciarze, puszczają się w dyskotekach z pierwszy raz na oczy widzuanymi kobietami, latają doburdeli .zonaci zdtadzaja żony. Seks wypral wam mózgi i tyle.

Gość gość
gość dziś To może ty przedstaw dowód, że nic się nie zmieniło :) Nawet tak na logike, jeżeli kiedyś coś posiadało okres trawłości liczony w dniach i było propdukowane u nas, a teraz posiada okres trwałości liczony w latach i jest produkowane np. w Azji, to jak myślisz, czy nie jest mocniej konserwowane? I jeszcze weźmy pod uwagę ile teraz dostają dzieci szczepień w krótkim odstępie czasu, a ile dostawały kiedyś.

Gość gość
Chyba jakieś 60-tki tu się wypowiadają. Na temat seksu oj jakie one święte. Tylko co robią w dziale ciąża i poród bo już chyba na to za późno?

Gość gość
Przerazajace jest to ze dla ludzi skladajacych przysiege Hipokratesa , zycie tego chlopca nie mialo zadnego znaczenia, wazniejsze bylo zeby ' nie na robic sobie siary'

Gość gość
Zadne tam 60, tylko prawiki debile z ogolnego sie rozlaza

Gość gość
Nie rozumiem jednego: producenci szczepionek nie ukrywają, że zdarzają się powikłania. W Polsce jest rozporządzenie ministra w sprawie nop, gdzie są wymienione możliwe poikłania (w tym zgon), ale jak się coś stanie dziecku, to zaraz ludzie zaprzeczają, że to nie po szczepieniu i atakują. Powikłania się zdarzają, to fakt. Tak samo może być po lekarstwach, też bywają powikłania. Czemu temu zaprzeczać, skoro nawet producenci tego nie ukrywają? I właśnie u tego chłopca tak się stało, a wina może nawet nie tkwi w samych szczepionkach, tylko w tym jak dużo mu ich na raz podano, w tym jedną ekspetymentalną i jak dużo mu ich nadal podawano, chociaż zaczął się pogarszać jego stan zdrowia. Gdyby nie podano mu tylu szczepień na raz i odroczono szczepienia po pierwszych złych objawach, może nie doszłoby do tragednii. jest do wglądu raport umieszczony na oficjalnej stronie szpitala, gdzie można przeczytać kto płaci szpitalowi za badanie powikłań po lekach występujących u zdrowych dzieci. Może to jest przyczyna. Linki są pod pierwszym postem (w jednym z artykuów link do tego raportu).

Gość gość
gość dziś Dokładnie. Dla niektórych przysięga nic nie znaczy. Widzieli co się stało i wiedzieli jakie konsekwencje ich samych mogą czekać, gdy wyjdzie na jaw, że podali na raz za dużo szczepień, co doprowadziło to tak poważnej choroby. Woleli więc zabić. Mam nadzieję, że przynajmniej zostaną ukarani.

Gość gość
Co to znaczy "pielęgniarka nagle weszła i podała 4 leki, nikt nie wie jakie" Ich posrane obowiązek to jest pokazać jakie

Gość gość
"Alfiemu Evansowi dnia 11.07.2016 r. wkłuto się czterokrotnie i wstrzyknięto aż 8 różnych szczepionek. Należały do nich: Rotavirus, Prevenar, Boxsero oraz Infanrix IPV Hib. Co jeszcze bardziej szokujące, już wtedy zaobserwowano, że z malcem dzieje się coś niedobrego. Mimo to jakiś czas później zaaplikowano mu kolejną dawkę szczepień na które składały się Rotarix, Infanrix IPV Hib i tajemniczy, eksperymentalny środek przeciw meningokokom."

Gość gość
gość dziś Można się domyślać, czemu nie powiedziała co to jest dokłądnie i dlaczego weszła akurat wtedy, gdy ojciec wyszedł, a matka spała. Zwłaszcza, że po tych 4 lekach od razu gwałtownie pogorszył się stan dziecka. Zresztą nawet w zwyczajnych sytuacjach pielęgniarki wcale nie są takie chętne, by w szpitalu wyjaśniać co i dlaczego mają podać.

Gość gość
Jest jakiś niepodważalny dowód, że to akurat szczepionki wywołały? A nie np powietrze pełne spalin czy coś podobnego? Bo wiecie, każdy wdech powietrza w mieście wprowadza do organizmu więcej aluminium i rtęci niż nawet wszystkie szczepionki wzięte w jednym dniu! Nie wspominając o innych paskudztwach jak np dwutlenek siarki (swoją drogą bardzo popularny w przemyśle spożywczym, np w musztardach).

Gość gość
Bo wiecie, każdy wdech powietrza w mieście wprowadza do organizmu więcej aluminium i rtęci niż nawet wszystkie szczepionki wzięte w jednym dniu! x ?????? to się popisałać wiedzą...widzisz różnicę między wprowadzeniem bezpośrednio do krioobiegu a przetwarzaniem przez organizm z przewodu pokarmowego i oddechwego? Wstrzyknij sobie bezpośrednio alkohol i zmierz jaka dawka doprowadzi do zgonu, ignorantko..

Gość gość
Niech antyszczepionkowcy zaznajomią się z ulotką dowolnego, popularnego lekarstwa, np ibupromu czy apapu. Raka dostaniecie już od samego przeczytania tego.

Gość gość
Ja tam nie wiem po której stronie stanąć, ale....... Mój syn, który urodził się z wadą serca i był operowany miał totalny zakaz szczepień aż ukończy rok! To chyba o czymś świadczy?? Żaden lekarz tego syfu do roku czasu by mu nie podał... Czemu więc skoro to nie żadne zło????

Gość gość
Masakra, niby XXI wiek a ludzie jak w średniowieczu zacofani...

Gość gość
10:33 ooooooo!! Dobre pytanie :P