Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy coś ze mną nie tak? Ślub, dzieci...pretensje..

Polecane posty

Gość gość
I tak będzie zawsze! On się nigdy nie oswiadczy bo nie ma najmniejszego zamiaru się żenić. I do tego jeszcze tak sprytnie odwraca kota ogonem ze to niby twoja wina!

Gość gość
Ciągnąc dalej ten żałosny pseudo związek marnujesz tylko czas! Sama sobie odbierasz szansę na poznanie normalnego faceta!

Gość gość
A może ja faktycznie przeginam. Nie ma miesiąca, żebym mu o tym nie truła. Zawsze wszystko to mówię w nerwach i wygłaszam same żale i pretensje, kiedyś nawet zrobiłam mu o to aferę w grupie znajomych, jak on też musiał się czuć..Może, gdybym wrzuciła na luz, byłoby dobrze. A ja zachowuję się, jakbym dostała jakiegoś bzika na tym punkcie i nic innego się nie liczy.

Gość gość
Kobiety wy chcecie tego ślubu tylko dlatego, bo wszyscy inni już wzięli.

Gość gość
Śledzę ten wątek od paru dni, bo sytuację mam podobną. 5 i pół roku związku, brak oświadczyn. Mój facet twierdzi, że chce się dorobić i to jest jakiś argument. Mieszkamy razem, mamy wspólne pieniądze. W sumie żyjemy jak małżeństwo. Na dobre i na złe. Tylko.. brakuje tego "papierka". Boli mnie trochę, bo musimy sami dojść do wszystkiego. Nikt nam nie zapisał mieszkania, czy rodzice nie dadzą na ślub. Jesteśmy krótko po studiach i dopiero ogarniamy wiele takich standardowych rzeczy. Też są kłótnie, mimo tego, że zdaje sobie sprawę z sytuacji. Oczywiście mogłabym wziąć cywilny, ale po co brać ślub byle by był? Jakoś myślę, że jeśli już tyle się naczekałam to powinnam dostać ten dzień jak najlepszy. I tak sobie czas płynie.

Gość gość
Dziewczyny dajcie mężczyznom być mężczyznami...może czekają na odpowiedni moment, w swoim czasie? faceci to zdobywcy, może chcą, aby to wyszło z ich inicjatywy? a nie pod naciskiem? cieszyłybyście się, gdyby dał Wam pierścionek , bo naciskałyście?

Ja piertole...nie potraficie doceniac tego co macie. A cieszcie sie ze w ogole jakis facet Was chce, placi za Was i robi dobrze, jestescie w stalych zwiazkach, bo wiekszosc ludzi nie ma takich luxusow 🖐️ chocby nawet chciala :o

Gość gość
Ale nie ma pierscionka, wiec sie nie liczy ;D

Gość gość
gość dziś Dziewczyny dajcie mężczyznom być mężczyznami...może czekają na odpowiedni moment, w swoim czasie? faceci to zdobywcy, może chcą, aby to wyszło z ich inicjatywy? a nie pod naciskiem? cieszyłybyście się, gdyby dał Wam pierścionek , bo naciskałyście? x i co, niby mezczyzna ma zadecydowac za kobiete, czy wezma slub i kiedy? A kobieta biernie czekać na łaskawy krok? Przeciez to jej życie, wiec i jej decyzje. Ludzie, gdzie wy zyjecie i w jakiej epoce?

Gość gość
W takim razie wygląda na to że on chce Ci się oświadczyć i czeka na odpowiedni moment. Daj mu czas, kilka miesięcy nic o tym nie wspominaj, żyjcie dobrze i wtedy zobaczymy. Jeżeli po tym czasie nic się nie zmieni to porozmawiaj o tym czego oczekujesz w tym wieku i jeżeli on nie jest na to gotowy to nie widzisz sensu tego ciągnąć i znajdziesz kogoś kto będzie gotowy jak Ty.

Gość gość
Ta jasne! Marnuj kolejny rok w oczekiwaniu na ślub którego i tak nigdy nie będzie!

Gość gość
Do kogoś wyżej, skad ta pewnosc? nie znasz ani jego, ani jej, roznie bywa

Gość gość
Daj sobie z nim spokoj

Gość gość
A co na to jego rodzice?

Gość gość
A co maja do tego jego rodzice?

Gość gość
Autorko wrzuc na luz, a bedzie dobrze ;)

Gość gość
Dla mnie taki mężczyzna to wygodnicki d**ek. Znam wiele takich przypadków.

Gość gość
Dla mnie tez.