Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grill na 15 osób co podać i w jakich ilościach

Polecane posty

Gość gość

Proszę doświadczone mamy o poradę bo nie wiem jak się zabrać za to. To ma być grill urodzinowy :)

Gość gość
Pieczone ziemniaki, cukinia ,papryka, i kiełbaski do tego zrób sałatę grecką chleb ,musztardy ketchupy, sos czosnkowy a mięso karkówki itp sobie odpuść bo pójdziesz z torbami

Gość gość
a moze same ziemniaki starcza?:-o. Po co gril, ugotuj w garze

Gość gość
No wybacz ale podlicz sobie ile to bedzie kosztowac dla 15 osób chyba ze zamierza wydać z 600 zł

Gość gość
0.5 l na glowe i chipsy

Gość gość
a skad wiesz ze autorki nie stac na taki wydatek? jak sie robi urodziny to sie mysi zeby gosciu ugoscic a nie dac byle co. To po co robic urodziny? Oprócz karkówki mozna inne rzeczy podac: szaszłyki, kaszanke, kiełbaski zawijane boczkiem, boczek, kełbase normalna albo jakies typowo na grilla np. z serem czy pomidorami, sznycel, golonke paczkowana mozna ugrilować + warzywa. na grila, bagietka, sałatka

Gość gość
15 parowek i keczup

Gość gość
Kobieto to trzeba z tysiąc zlotych jak bys chciała ugoscic ludzi porządnie nie kielbasa z biedronki 9.99 za kilogram tylko jakies lepsze po 28 zl za kg to pomysl ze trzeba Ci z 4 kg kielbasy rozne rodzaje minimum , pieczywo,bagietki , sałata , wszystkie te warzywa , karkówka , boczki , jakies ciasto,napoje , alkohol , wszystkie dodatki . A i tak przyniosą Ci prezenciki za 50 zl. Nie oplaca się

Gość gość
Sam tort stówkę minimum

Gość gość
Jak sie ma oplacac to faktycznie zrezygnuj autorko. Zapros na ciasto i kawe rodzicow i wsio. Ja tylko wymienilam ze sa rozne mozliwosci. Ile kg karkowki kosztuje ? Bez przesady. Ale jak mamy doczynienia z talerzanka to faktycznie kielbacha starczy :-o. Do kobiety ktora komentuje to wspolczuje twoim goscia. Pewnie serwujesz najgorszy chlam

Gość gość
Kilogramem karkówki chcesz obskoczyc 15 osób?? Czy ty zwariowalas

Gość gość
Nie tylko wiem jacy ludzie są. Czlowiek sie stara jak najlepiej podaje dobry gatunek i a i tak Cie potem autorko obgadają a Ty wydasz tyle pieniędzy . A inni by tylko kiełbasę dali i zbierali prezenty i liczyli na zyski. To nie komunia ani chrzciny zebys robiła takie wystawne żarcie

Gość gość
A gdzie napisalam ze 1kg dla wszystkich. Gdzie to wyczytalas ?

Gość gość
Ja robię zazwyczaj po sztuce na osobę, a i tak zostaje na drugi dzień. Zawsze mam karkówke, kiełbasę, kiszke ziemniaczana, szaszłyki, mielone na patyku, boczek, krewetki, czasem też ryby do tego sałatki ziemniaczana, grecka i jakas wymyślna, bagietki, masło czosnkowe, tzatziki, ciasto, piwo, soki, woda z cytryną i miętą. A na wstępie podaje zawsze chłodnik lub Gazpacho. U mnie taki grill trwa przeważnie od 16 do 2.

Gość gość
bo pisze ile kosztuje kilogram karkówki a policz ile kosztuje 4 kilogramy bucu

Gość gość
to napisz ile Cie kosztuje taki girll i ile osób

Gość gość
Czytac potrafisz ale z rozumieniem masz problem. Nagotuj parowek, ziemniakow i zapros gosci :D

Gość gość
Tu autorka Nie zamierzam oszczędzać tylko zrobić porządnego grilla. Chodziło mi o ilości jakie kupić ile karkówki na tyle osób ile kiełbasy, sałatek itp. Jakie mięso do szaszłyków najlepsze?

Gość gość
autorka to prostacki buc będzie podawać szaszłyki z ziemniaków naprzemian z kiełbasą zwyczajną

Gość gość
nie zapomnij autrko wsadzić sobie piórko w d / upę jak będziesz podawać karkówkę

Gość gość
weszłam tutaj ,myślałam ze tez się czegos dowiem ,bo fajny temat ,ale lepiej kupic wszystko na tzw oko niż pytac się tutaj.niektórzy to maja bol d... widać jacy gościnni jesteście,poprostu bida z nedza odpisuje na tych forach.dobrze ,ze ja takich znajomych i rodziny nie mam.zal wam d.. sciska .zegnam proszę nie odpisywać mi bo ja już tu nie wchodze

Gość gość
Aha, na tyle osób surówkę zrobiłabym z podwójnej lub nawet potrójnej porcji, jeżeli nie będzie innych warzyw

Gość malgorzattawp
Ja robilam takiego grilla na roczek dziecka bo rodzina duza i wypadalo zaprosic rodzicow rodzenstwo dziadkowie ok 20os. Koszty ogromne do tego ciasta tort napoje ale najdrozsze mieso. Ustalilismy z mezem ze nie robimy wiecej takich wielkich imprez bo to koszt 500zl a wszyscy do nas chetnie ida zeby posiedziec w ogrodzie pojesc ale jak nas zapraszaja to tylko chipsy i ciastka.

Gość gość
wow to 600 to chyba jak bierzecie wszystko eco ze wsi od zaprzyjaźnionego rolnika;-) bo normalnie zwykła kiełbacha z szynki nie jest wcale taka droga . Mimo to ja byłam na grillu gdzie nie było kiełbasy tylko ryba z ościami spalona w wiór i po 3 dag karkówki na głowę a w kopercie miało być minimum 500 I to nie było wcale u biednych ludzi wręcz przeciwnie u bardzo zamożnych :-)

Gość gość
Na 15 osob to ja zazwyczaj mam 2kawałki karkowki + kielbaska Do tego salatki, pieczywo, napoje itp U mnie goscie to juz wiem z wieloletniego doświadczenia nie zjedzą więcej niz dwie porcje miesa czyli np kiełbasa plus karkówka Do tego na stole potem lekkie ciasto, chipsy A tak wogole to na kafe same miionerki ale jak robią imprezy to by same ziemniaki dawaly ale za to koperty to chętnie i dużo

Gość gość
Do szaszłyków najlepszy kurczak, do tego papryka, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, cukinia, pieczarki

Gość gość
Tutaj gościu z 14:51, koszt moich grilli to ok 500 zł na 15 osób. Robię około 4 w sezonie.

Gość gość
Ja szaszłyki robię z piersi kurczaka, papryki, cebuli, pieczarek, kiełbasy . Czasem zamiast piersi z kurczaka schab. Podalabym jeszcze różne warzywa grillowane. Do tego lekką surówkę , musztardę, keczup. Jak urodziny to tort. Piwo, jakieś napoje chłodzące, chipsy.

Gość gość
Poza wspomnianymi: duże krewetki, szaszłyki wszelkiego rodzaju (mniej typowe to np. mule w boczku plus cukinia (mało sezonowo, ale cóż...), czy kurze serduszka zamarynowane w piwie), szparagi w szynce dojrzewającej, ser haloumi, boczniaki albo pieczarki... Jeśli masz możliwość to warto wykorzystać sezon na czosnek niedźwiedzi i zrobić pesto/sos/marynatę. Poza tym poszukać ciekawych dodatków, np. sos z whisky (przepyszny!), domowy sos bbq, sos "meksykański" z sokiem pomarańczowym, do sałaty jakiś ciekawy winegret... Możliwości jest masa, a ilości - cóż, to zależy i od tego co wybierzesz, i od tego, ile goście zazwyczaj zjadają (wiadomo, że jak w 15 osobach jest 5 facetów z dobrym "spustem" to ilości będą inne niż na babską imprezkę ;) )