Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie się rodzą przegrywami i często im jest pisany taki los

Polecane posty

Gość gość
O przeznaczeniu pierdzielą zazwyczaj ci, którym się wszystko ułożyło w życiu i niczego im nie brakuje. Przyjemnie jest wtedy powiedzieć komuś, że dla niego bóg nie przewidział nic dobrego, bo chciał mu dać taką lekcję. Przeklinam was i waszego boga. Obyście byli znaleźli się w sytuacji tej drugiej osoby, wy psychopatyczni księża i świeccy katole.

Gość gość
Z tej strony autor tematu. Do reinkarnacji podchodzę sceptycznie, w Boga chrześcijańskiego nie wierzę, w ogóle nie uznaję religii. Ona nie daje żadnych praktycznie odpowiedzi, jedynie złudne pocieszenie. Nie narzekam ogólnie tak na życie. Czasami balansuje na granicy pragnienia życia i jednocześnie śmierci. Z 7 lat temu, przechodziłem ciężkie nastrojowe depresje. Myślałem o samobójstwie, ale nie planuje się już zabić. Doceniam życie takie jakie mam. Cieszę się z małych rzeczy. O karierze nigdy nie myślałem i nie marzyłem.

Gość gość
Ludzie skąd w Was tyle zła i nienawiści?

Gość gość
Zło i nienawiść biorą się od takich fałszywych ludzi jak ty.

Gość gość
to chyba w ogole nie o to chodzi(wpisy z Bogiem i przeznaczeniem)... Wydaje mi sie po prostu, że człowiek jakby sabotuje sam siebie, jakas nieswiadoma jego część nie chce żyć inaczej, niż żyje. Owszem, on sam bedzie narzekal na swoj los, a nawet powie, ze chcialby zyc kompletnie inaczej niz zyje obecnie, ale tak naprawde na poziomie NIESWIADOMYM, nie chce tych rzeczy ani robić, ani tak życ, jak gada. Też inna sprawa jest z tym taka, że lansowany jest caly czas przez media i inne, obraz tego "jak powinno się życ" - narzucają ludziom jakis obraz, a pozniej oni cierpią, bo nie żyją według tego narzuconego obrazu. Robicie duży błąd, że wierzycie w ten obraz. NIe ma jednego ustalonego i najlepszego planu na zycie! NIektorzy z was dali sobie wmowic to i stąd macie o sobie mniemanie, ze jesteście tzw "przegrywami" - a w rzeczywistości jest inaczej.

Gość gość
Jesli ktoś jest niezadowolony ze swojego życia, to znaczy, że chciałby żyć inaczej, niezależnie od tego co podają nam media. Przeszkodą w drodze do zmiany może być zbyt głęboko zakorzeniony lęk, wynikający z jakich złych doświadczeń. Mimo to, należy próbować. W żadnym wypadku nie poddawajcie się wierze w przeznacznie, które nie istnieje. W 1 z tajemnic fatimskich znajdowała się zapowiedź śmerci papieża wskutek zamachu. Papież owszem został ranny, ale w szpitalu lekarze go odratowali, a cały kościół się o to modlił. Papiez przeżył i jeszcze długo służył Bogu i ludziom. Jakieś zdarzenia mogą być "zapisane", ale można je zmienić, przeciwdziałaniem i modlitwą. Nieuchronne przeznaczenie to starożytne brednie.

Gość gość
Niema czegoś takiego jak przeznaczenie, każdy jest kowalem własnego losu. Co do ludzi, to ludzie generalnie w obecnych czasach nie potrafią ze sobą rozmawiać, nie potrafią słuchać i w tym jest spory ptoblem, oczywiście dochodzi też obraz lansowany przez media.