Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam sily gotowac codziennie obiadu po pracy kto jeszcze

Polecane posty

Gość gość

Dzieci jedza w przedszku,wracam 16,czasem 16,30 i teraz jak jest cieplo nie mam siły i checi na gotowanie.Owszem gotuje raz na 3 dni ale codziennie to nie dalabym rady.Tym bardziej ze nie mam nikogo do pomocy przy dzieciach.

Gość gość
Gotuje codziennie. W tyg głównie zupy, w weekendy lepszy obiad. Ewentualnie w tyg używam wolnowaru-poczytaj sobie jak działa, może cię przekona. U mnie nie lubią jeść przez dwa dni tego samago

Gość gość
Jak dziecko pojdzie do przedszkola to nie mam zamiaru gotowac. Po co?

Gość gość
Ja też gotuję na 3 dni

Gość gość
Nie wiem jak mozna wtryniac 3dni to samo. Dzieci owszem jedza w przedszkolu ale te obiady sa liche, biedne, niskokaloryczne a pozatym sa o 12 czy 13 wiec do wieczora dziecko mega zglodnieje. Tez pracuje i nie wyobrazam sobie nie ugotowac domowego obiadu..

Gość gość
Jakbym w dlomu siedziala to bym gotowala. Ale ze musze do rloboty chodzic to nie gotuje

Gość gość
U mnie jak dzieci były małe to gotowalam codziennie ale teraz kiedy każdy umie ugotować sobie sam to niech gotują za mnie. Z resztą ja i tak nie jem.

Gość gość
Ja nie pracuje,ale tez czasmi mam lenia w kuchni.Wtedy odmrazam gulasz,bigos itp.Gotuje na dwa dni.Kazdego dnia cos tam zrobie.O,wczoraj upieklam w ciescie francuskim/kupione gotowe/ paszteciki z pieczarkami,zoltym serem,kielbaska salami,a i dodalam pory.Pycha wyszly,maz sie dorwal,ale uchowalam jemu do pracy.Dzis pieklam chlebek z ziolami.Taki prosty na suchych drozdzach.Jak pracowalam,czesto gotowalam wieczorem,bo wnerwialo mnie gotowanie jak wracalam z pracy.Wtedy wolalam tylko pogrzac,i wziac sie za robotki,albo posiedziec przed Tv.Sprobuj tak sobie zorganizowac,moze bedzie Tobie latwiej.

Gość gość
jak można byc zbyt zmeczonym o 16 ze nie ma siły obiadu ugotowac? w kopalni pracujecie kobiety po 12 godzin? a wasi mężowie nie mają nic przeciwko, ze wracaja z pracy a tam kanapki na obiad albo trzeci dzień to samo? wstydziłabym się podac cos takiego rodzinie.

Gość gość
19:10 a słyszałaś o czymś takim jak wysiłek intelektualny prosta kobieto oderwana od pługa?

Gość gość
Ja taka głupia byłam że zawsze obiad robiłam, teraz już wszystkich nauczyłam że nie jestem sluzka która wraca z jednej pracy do drugiej. Każdy ma łapy niech sobie gotuje.

Gość gość
19.10 Chlop tez ma dwie lapy czemu to kobieta ma gotowac a facet po robocie odpoczywa.

Gość gość
19.12 wiez, to była ironia, bo własnie zrozumiałabym jeszcze gdyby kobieta pracująca cięzko po 12 godzin powiedziała, ze nie ma siły. Ale pracując intelektualnie... ? Ja też pracuję intelektualnie (nie przy pługu), więc ręce po pracy mam sprawne i nie są zmęczone, a intelektualnie się przy garach nie zmęczysz. Same umęczone księżniczki po 16...

Gość gość
Aha a dlaczego to kobieta nie może być zła że mąż jej obiadu nie zrobił??? :D tylko mąż ma taki przywilej?? Bosze widzisz i nie grzmisz

Gość gość
dzieci też mają sobie same ugotowac?

Gość gość
Ja tez nie mam siły.Wstaje o 6,robię śniadanie po którym facet nawet nie raczy posprzatac.Wracam ok 19 i czasami coś zrobię ale wtedy koncze po 20 i jeszcze sterta do zmywania.I od rana to samo.Po drodze jeszcze milion obowiązków jak zakupy,pranie,sprzątanie.A facet się jeszcze dziwi siedząc z telefonem w ręku,ze czemu ja jestem zmęczona przeciez tyle kobiet to robi :D

Gość gość
podział obowiazków, to już inna kwestia, ale żeby pisac, że NIE MA SIŁY UGOTOWAC OBIAD PO 16 TO ZENADA

Gość gość
19.24 ale ty wracasz o 19 czy 20, a te księżniczki wracają o 16 i narzekają, ze zmęczone. Biedne dzieci bez obiadu, bo królowa zaniemogła :-D

Gość gość
A wasi ślubni to maja lewe rączki?

Gość gość
Ja wracam o 15 do domu po 8 godz pracy intelektalnej i zawsze mam siłę ugotowac obiad:-) codziennie. A mój mąż codziennie ma siłę pomyc naczynia (także po innych posiłakach). Taki mamy podział obowiązków i nikt nie narzeka. Pewnie te co nie mają siły gotowac, to nie mają tez siły wstawic prania, posprzątac itd... fleja to się nazywa

Gość gość
Ja przychodzę o 16 i tak !!! Jestem księżniczka!!! Mam w nosie gotowanie. Istnieje jeszcze inny świat poza praca i garami drogie panie. Lubię poczytać książkę, uczę się języka obcego, chodzę na siłownie, do teatru, do kina, lubię zrobic sobie domowe spa i zadbać o siebie. A wy jak chcecie to możecie nawę trzy dania dziennie gotować. Każdy ma swoje priorytety

Gość gość
Facet powinien po pracy obiad ugotowac. Zeby zona mogla po pracy zjesc cos cieplego i tresciwego.

Gość gość
Nazywajcie mnie fleja, leniem i jak tam chcecie, ale tez nie gotuje obiadow po pracy. Dzieci w przedszkolu maja obiady - ja poslalam dzieci nie do "lichego" przedszkola jak ktos wyzej. Takze maja porzadne zdrowe obiady w przedszkolu, a na wieczor nie powinno sie jesc duzo, nie bede w dzieci i meza pakowac 2obiadow dziennie. Z pracy wracam o 17.30 i ide pobiegac lub na silownie - maz odbiera dzieci po przedszkolu (ja zaprowadzam rano). Na wieczor jemy lekko - np grilowany losos lub kurczak + gotowane warzywa to 10min roboty. Albo jakas salatka na szybko. Albo jak juz ugotuje, to taka zupa lub quiche moze byc spokojnie w lodowce 3dni, wiec nie musimy jesc 2razy pod rzad tego samego. Nie mam potrzeby udawadniac jaka to ze mnie pani domu czy matka polka, a wszyscy w rodzinie najedzeni, i co najwazniejsze zdrowi.

Gość gość
Tak jestem fleja bo nie sprzątam i nie gotuje, za to mam czas po pracy dla siebie i rodziny.

Gość gość
Ja mam pytanie . Co jecie wy i wasi mężowie jak nie gotujecie e domu? Codziennie na mieście jadacie?

Gość gość
Czasami jadamy w pracy,czasami po pracy cos na mieście,a czasami cos ugotuje.Jakoś trzeba to pogodzić bo po 11 godzinach poza domem nie mam siły stać przy garach 2 godziny.

Gość gość
Ja i maz pracujemy fizycznie na rożne zmiany .. Gotujemy na zmianę i codziennie mamy obiad . Corka je w przedszkolu wiec w domu dostaje tylko owoce i kolacje . Za to aj i maz pracy wracamy głodni . Ja 8 godzin pracuje w temp 10-12 stopni i musze zjeść coś ciepłego . Ma sile jeszcze na spacer z dzieckiem ,plac zabawę , basen , rower :)

Gość gość
Ja mam pytanie . Co jecie wy i wasi mężowie jak nie gotujecie e domu? Codziennie na mieście jadacie? xxx Ja mam obiady na stolowce w pracy dofinansowanej przez firme. Dzieci maja obiady w przedszkolu. Tylko moj maz nie ma obiadow - gotuje sam dla siebie, bierze resztki z niedzielnego obiadu, albo je na miescie.

Gość gość
Co jemy gotuje ale nie codziennie , oprocz gotowania trzeba jeszcze pomoc w lekcjach ,posprzatac wyprac.Gdybym codziennie gotow to do 19 siedzialabym w kuchni

Gość gość
Te co codziennie gotuja po pracy a co robia wasi mezowie w tym czasie