Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mi grozi jesli wyrzuce partnera rzeczy bo dobrowolnie nie chce sie wyprowadzi

Polecane posty

Gość gość

wyprowadzic.?

Gość gość
Kto ma prawa do lokum i meldunek?

Gość gość
moje mieszkanie.gdzie to mamm zglosic?na policje?

Gość gość
Możesz pójść do więzienia

Gość gość
Jesli twoje mieszkanie, to nie wywalaj jego rzeczy tylko zmien zamki i mu nie mow. Jego zameldowanie nic nie znaczy i nic nie moze zrobic. Jego rzeczy spakuj, postaw gdzies w rogu mieszkania zeby jak najmniej przeszkadzaly i daj mu znac kiedy moze odebrac. Jesli jego rzeczy po prostu wyrzucisz i zniszczeja lub ktos ukradnie, to moze cie posadzic o zniszczenie mienia.

Gość gość
nic się nie stanie, za takie pierdoły nie wsadzają do więzienia. Można spakować i wystawić za drzwi jego rzeczy, albo wywieźć do przechowalni ☺

Gość gość
Odwiez do jego rodziny.

Gość gość
nie mam zamiaru gracic sobie mieszkania.a wiem ze ciezko sie bedzie sie go pozbyc.

Gość gość
prześlij mu pocztą do rodziców :P

Gość gość
ja mam jeszcze sie na koszty narazac?

Gość gość
15:03 a do kogo masz pretensje? Do siebie miej.

Gość gość
czy to moja wina ze on nie ma honoru ani wstydu?

Gość gość
art. 288 kk § 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Gość gość
a paragraf gdzie ktos nie chce opuscic lokalu?

Gość gość
także jeśli te rzeczy w wyniku wyrzucenia ich się np. zniszczą, to można iść nawet do więzienia. Ale to chyba zależy od och wartości, w każdym razie lepiej ich nie wyrzucać, co najwyżej wymienić zamki, a kiedy partner będzie chciał wrócić wystawić mu wtedy rzeczy

Gość gość
Oczywiście ekmisja jest możliwa, chyba, że Twój partner nie ma środków do życia, wtedy może być problem. KC Art. 222. § 1. Właściciel może żądać od osoby, która włada faktycznie jego rzeczą, ażeby rzecz została mu wydana, chyba że osobie tej przysługuje skuteczne względem właściciela uprawnienie do władania rzeczą. § 2. Przeciwko osobie, która narusza własność w inny sposób aniżeli przez pozbawienie właściciela faktycznego władztwa nad rzeczą, przysługuje właścicielowi roszczenie o przywrócenie stanu zgodnego z prawem i o zaniechanie naruszeń.

Gość gość
pcha mi sie do mieszkania. ja juz niewiem co mam robic. zamykam drzwi od srodka na noc by nie wszedl. ale ostatnio sie wycwanil i wroocil przedemna.na slusaza mnie na te chwile nie stac.

Gość gość
Wsadź w worki na śmieci i postaw w piwnicy.

możesz spakować i wywieźć oraz przechowywać, gdzieś w miejscu chronionym (magazyn) na jego koszt ale powinnaś dać mu najpierw jakiś termin odbioru a potem zrobić taki numer. Poradź się w tej sprawie prawnika

Gość gość
nie mam piwnicy.jestem juz zmeczona ta sytuacja. niec hcce z nim byc, nie chce z nim mieszkac. ale do niego to nie dociera. on potrafi powiedziec- nie kieruj sie pod wyplywem emocji, ochlon. a mnie bardziej strzela.

Gość gość
Chyba najlepiej wymienić zamki kiedy nie będzie do w mieszkaniu i wystawić mu rzeczy na próg tuż przed jego powrotem. Ewentualnie jeśli to nie zakutkuje można nawet zgłosić sprawę na policje. § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozba­wienia wolności do lat 3. § 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej. § 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego

Gość gość
za dużo złodzie i bandytów siedzi i jest na państwowym wikcie, żeby mieli za takie bzdety zamykać jak wystawienie komuś gratów za drzwi

Gość gość
Do daj mu wrócić do domu. Ja przyjdzie znaczniej wywalać jego rzeczy przez okno, jak będzie zbierał to zabierz mu klucze od mieszkania, zamknij drzwi i wyrzuć resztę albo wystaw za drzwi. Mógł oczywiście zrobić zapasowe klucze jak był sprytny ale warto spróbować.

Gość gość
15:19- myślę, ze to też zalezy od wartości tych gratów,.

Gość gość
Prawie każdy mężczyzna potrafi wymienić zamek w drzwiach. Samą wkładke możesz wymienić.

Gość gość
do tego wstyd mi roku na caly blok. bo stoi i wali w drzwi jak nie chcce mu otworzyc.

Gość gość
15:20- wtedy będzie to już wtargnięcie do mieszkania i podlega to pod paragraf z art. 193 kk. Swoja droga co to za facet, ze nie szanuje Towjego zdania?

Gość gość
w sumie to tylko ubrania.nic sie nie dorobil przez te lata. wiadomo nie oddam lozka czy lodowki. on ma gdzie wrocic - do rodzicow.