Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę podać smoczek w tej sytuacji?

Polecane posty

Gość gość

Moja mała ma już tydzień i ma b. silny odruch ssania. Karmię ją systemem mieszanym butelką i trochę podaję cycka. Niestety mam za mało pokarmu a na rozkręcanie laktacji nie mam czasu bo mam jeszcze starsze dziecko i dom na głowie a i tak nie wiadomo czy by się rozkręciła- przy starszym dziecku próbowałam z całych sił przez kilka tygodni a i tak skończyło się na butli. Dlatego muszę dokarmiać... Chciałabym żeby dostawała chociażby trochę mojego mleka jeszcze przez kilka tygodni ale z drugiej strony ona cały czas by wisiała na cycku i coraz bardziej zastanawiam się nad smokiem. Smok oczywiście może zaburzyć odruch ssania... Czy są jeszcze jakieś inne metody na ten odruch ssania? Czy jak podam teraz smoka to czy odechce jej się cycka? Czy tak młodym dzieciom (tydzień- dwa tygodnie życia) można podać smoka? Na wypisie z szpitala pisało że można podawać od 6 tygodnia

Gość gość
Jak niedawno rodzilam to na oddziale wszystkim dzieciom polozne wciskaly smoka juz od pierwszych dni. Daj smoka i tyle

Gość gość
Spróbuj wypisać karmi czy powerade-a niebieskiego. Może będziesz miała więcej pokarmu. Co do smoczka to nie wiem bo syn nie chciał w ogóle. Powodzenia

Gość gość
Ja bym dała. Smoczek nie raz uratował nam życie w samochodzie, u lekarza, jako uspokajacz. Odsmoczkowaliśmy bez krzyku jak przyszedł na to czas.

Gość gość
Daj go. To nic zlego. U nas tez duzo nam pomogl w sytuacjach krytycznych. Zgryz ma ok, wiec to bujda ze smoczek moze popsuc zgryz.

Gość gość
Jak chcesz jeszcze pokarmic chociaz kilka tyg to moze chusta? Dziecko moze byc kp a ty jesteś na chodzie, mozesz gotowac czy pomagac starszakowi bo ręce sa wolne. Właśnie tak zrobilam przy synku, córka miala dwa latka i nez problemow wiekszych rozkrevilam laktacje.

Gość gość
Szkoda by było tej Twojej laktacji, tym bardziej że mała tak fajnie ssie. Pokombinuj jeszcze, smoczek nie ucieknie.

Dac dziecku ssac co potrzeba to i smoczek moze nie bedzie konieczny i butla pojdzie w odstawke. O ile chcesz karmic. Jesli nie, to daj smoczek i tyle. U mnie nie zaburzył odruchu ssania, ale był podawany w trakcie kolek, a nie w zwiazku ze wzmozonym odruchem ssania- w tej kwestii nie wiem czy to ma znaczenie.