Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdenerwowanaZ21

Tabletka dzień po stosunku..

Polecane posty

Gość ZdenerwowanaZ21

Witam, Nie za bardzo mam się do kogo z tym zwrócić.. Wczoraj uprawiałam seks, jak się później okazało to byl drugi dzień dni płodnych.. Partner miał cały czas prezerwatywę założoną i wyszedł przed dojściem, jest również pewny, że gumka nie pękła. Weszliśmy na temat tabletki dzień po, jednak sami nie jesteśmy pewni,ponieważ twierdzi że wszystko było wporzadku i nie ma czym się denerwować ale dla własnego spokoju mogę to kupić. Jak uważacie? Bardzo proszę o szybką pomoc

Gość np Karolina
Zdenerwowana, "tabletka po" jest szkodliwa i wpłynie na Twoje późniejsze cykle. Może je rozregulować. Poza tym jest poronna , więc nie pozwala się zagnieździć zapłodnionej komórce, czyli takiej z odrębnym indywidualnym DNA. Kochana jak nie chcesz zajść w ciąże to unikaj dni płodnych,zwłaszcza przed owulacją. Tu jest fajna stronka o cyklach owulacja.com Najszybciej test możesz zrobić ok 10 dni po stosunku, będzie wtedy wiarygodny.

Gość gość
Nie pisz takich bzdur ze jest poronna bo nie jest i nie wprowadzaj dziewczyny w blad, skutki uboczne mogą być ale nie musza, ja taka tabletke stosowalam parę razy i nie mialam skutków ubocznych ,miesiaczke dostawalam w terminie

Gość gość
21.33 po 10 dniach test nie będzie wiarygodny, najwcześniej 14dni po stosunku a jesli juz po 10 dniach to z krwi bo z moczu nie wykryje, nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj

Test najszybciej można wykonać ok 8-9 dni po zapłodnieniu ponieważ tyle dni potrzebuje zapłodniona komórka na zagnieżdżenie się,a nie 14 dni :) Dziewczyna współżyła w drugim dniu płodnym czyli przed owulacją. Więc tak jak mówiłam w jej przypadku 10 dni od zbliżenia test będzie już wiarygodny. I "tabletka po" jest poronna ponieważ nie pozwala zagnieździć się ZAPŁODNIONEJ KOMÓRCE JAJOWEJ. Tabletka ta nie blokuje plemników żeby nie doszło do zapłodnienia, tylko powoduje że zapłodniona komórka jajowa, z której rozwinąłby się człowiek się nie zagnieżdża. Więc tabletka po jest jak najbardziej poronna i może rozregulować cykle bo przerywa naturalny proces hormonalny jakim jest ciąża.

Gość gość
Zeby wiedzieć czy dzien byl plodny musiala by byc pewna i wyznaczać dni plodne,w polsce nie sprzedaje się tabletek poronnych, tabletka dzien po nie jest poronna gdyby tak bylo żaden lekarz nie wypisal by na nia recepty, może rozlegulowac cykle ale nie musi, u mnie bylo ok po jej przyjęciu

Gość gość
22.25 tabletka dzien po nie dopuszcza do zaplodnienia wiedz nie ma poronienia, prezerwatyw tez nie stosuj bo giną plemniki ...