Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ANKIETA !!Jaki metraż i ile pokoi dla rodziny z dwójką dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Nie widze tutaj zadnej ankiety a jesli zwyczajnie pytasz to odpowiem , nie mniej niz 70m i w najgorszym wypadku 3 pokoje

Gość gość
120 m - dom, każdy oddzielny pokój, ewentualnie jak są np bracia to w jednym pokoju ale dla mnie to patologia

Gość gość
60 - 70

Gość gość
Najmniej 3 pokoje 60 m.kw.

Gość gość
Głupie pytanie. Znam pięcioosobową rodzinę mieszkającą na 36 metrach i trzyosobową zajmującą lokal o powierzchni 100 metrów. Nie ma reguły, liczy się organizacja przestrzeni.

Gość gość
Każdy swój pokój, 80 m.kw

Gość gość
5 osób na 36 m.kw. to faktycznie muszą być baaardzo zorganizowani żeby się nie dusić. Ale trzeba wcześniej myśleć o takich rzeczach...

Gość gość
Mieszkaliśmy 2+1 na 45 metrach i mimo że każdy miał swój pokój to dusilismy się w spółkach więc co najmniej 70 metrów i 3 pokoje, najlepiej 4

Gość gość
65 minimum 3 pokoje, ale w takim wypadku dzieci mają swoje pokoje, rodzice śpią w salonie

Gość gość
Łatwo powiedzieć - 3, 4 pokoje. Nie wiem, gdzie mieszkacie, ale za dwa pokoje w Warszawie zapłacicie 200 tysiące złotych najmarniej. I to nie w dobrej dzielnicy, a na rubieżach.

Gość gość
"5 osób na 36 m.kw. to faktycznie muszą być baaardzo zorganizowani żeby się nie dusić. Ale trzeba wcześniej myśleć o takich rzeczach..." Mały pokój zajmują dwie prawie dorosłe córki. Synek w wieku 4 lat mieszka wraz z rodzicami w dużym pokoju. Uważam, że to maksymalnie niekomfortowa sytuacja, ale mieszkania w Wwie są kosmicznie drogie. Jak już się ma tak dużą rodzinę, to naprawdę trzeba by było zarabiać majątek, aby można było sobie pozwolić na zmianę lokalu na większy.

Gość gość
Ja kupiłam mieszkanie 3 pokojowe za 150 000 blisko centrum do lekkiego odświeżenia

Gość gość
ak już się ma tak dużą rodzinę, to naprawdę trzeba by było zarabiać majątek, aby można było sobie pozwolić na zmianę lokalu na większy. X Albo poprzestac na jednym dziecku proste

Gość gość
Łatwo powiedzieć - poprzestać na jednym dziecku. A jeżeli ktoś marzy o dużej rodzinie? I zakłada, że może z czasem dorobi się większych pieniędzy? Zarabiać hajs można przez całe życie, a zdolności reprodukcyjne traci się stosunkowo wcześnie. Równiez nie uważam, że posiadanie więcej niż jednego dziecka - dysponując dwoma pomieszczeniami - to rozsądna decyzja, ale ludzie są różni.

Gość gość
80-135 m2, minimum 4 pokoje

Gość gość
Patologia to nie kwestia metrow w mieszkaniu. Sa rozne sytuacje, mozliwosci itd, nie ma na to przepisu. To tylko za komuny była norma - 8m2 na osobę, M4= 2 pokoje, do 50m, znajomi mieszkali z trojka na 44 m. Teraz masz tyle, na ile cie stac i ile ci trzeba.

Gość gość
50m 3 pokoje minimum

Gość gość
Wbrew pozorom za PRL w Polsce budowano biedne lecz sensowne mieszkanka dla takich rodzin .Za Gierka niby nędzne bloki -3pok+ osobna mała kuchnia na49-56m2. I owszem pokoje małe ale dało sie funkcjonować . Obecne slumsy typu "złote wzgórze" itp deweloperskie cuda, pomijając tragiczną urbanistykę to np -45-52 m2 i w tym - tylko dwa okna, jednostronna wystawa i dwie izby w tym jedna to kuchnio-salono-pokój .Rodziny 2+2 z dziećmi pow 6 lat to sobie nie wyobrażam by wygodnie żyć w takim czymś.

Gość gość
Oczywiście biorąc pod uwagę to jakie by było najlepsze to tak 80 metrów i dla każdego dziecka osobny pokój czyli razem 4 ale myślę że w 3 pokojowym mieszkaniu np 50-60 metrów też da się normalnie żyć. Mi brakowałoby mimo wszystko sypialni bo raczej zadbałabym o komfort dzieci zeby miały własną przestrzeń. A biorąc pod uwagę jakie są fakty to większość ma mieszkania 2 pokojowe...

Gość gość
Najlepiej trzy sypialnie plus salon, wtedy może być z kuchnią. Sypialnie to nie muszą być gigantyczne pokoje, grunt, żeby rodzice i każde dziecko mieli swój kąt. Szczerze, ja bym wolała mieszkać w dziupli, niż przez 20 lat z siostrą. A tak właśnie mieszkałam. Dzieci powinny mieć św. spokój, a już nie wyobrażam sobie razem w pokoju brata i siostry. O ile do 6-8 lat to ujdzie, to potem dzieciaki powinny mieć osobne pokoje. Oczywiście można żyć w 5 na 40 metrach, ale co to za życie. Brak intymności, brak spokoju i możliwości odpoczynku od nawet siebie nawzajem. Jest jeszcze opcja, jak np. mieszkanie jest wysokie, zrobić w dużym pokoju anrtresolę jako sypialnię rodziców. Albo tak podzielić pokój dzieci.

Gość gość
4 pokoje co najmniej, 70m2 minimum