Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

50zl na jedzenie dziennie. Da się ?

Polecane posty

Gość ja wyzej
dla ciebie specjalnie poprawię celebryto :P OGÓRKI MIESO ZIEMNIAKI WLOSZCZYZNA lepiej sie teraz czujes :)?

Gość ja wyzej
dla ciebie specjalnie poprawię celebryto :P OGÓRKI MIESO ZIEMNIAKI WLOSZCZYZNA lepiej sie teraz czujesz :)?

Gość gość
U nas na dwójke dziennie 50 by nie wystarczylo. Jeździmy na zakupy średnio co tydzień i idzie ok 450-500zł. Dodam ze nie kupujemy słodyczy i uzywek takich jak kawa, papierosy czy alkohol. Co dopiero mówić o 4 z dziećmi. Jadłospis codzienny jest u nas raczej normalny :)

Gość gość
Policzmy sobie , jedna osoba: śniadanie 7zł, obiad dnia 10zł(z zupą) kolacja 8zł To wszystko razy 4 daje 100 zł a nie 50zł. Czy ty zamierzasz to robić w domu? Bo myslałem że jecie na stołówce całą rodziną?

Gość gość
sniadanie 7 zł? tyle to sam ser/tofu etc kosztuje :D a gdzie jakies warzywa, przyprawy czy sos do tego? :D Ludzie w jakiej wy rzeczywistosci zyjecie? mam wrazenie, ze tu sie wymądrza banda gówniarzy, którzy myślą, że rodzice obiad za3 zł robią :D

Gość gość
mówię o śniadaniu w zwykłym barze z gotowanym jedzeniem,tańszym.Nie w restauracji. U mnie są takie bary i wielu miastach tak samo

Gość gość
o jedzeniu gotowanym i smazonym na 5 dniowym oleju palmowym. I sorry, ale ja mowie o domowym jedzeniu. ser/tofu kosztuje 7 zł za 200-300gramów. w jakiej ty dziecko zyjesz rzeczywistosci? I już samym serem przekracza sie budzet "twojego sniadania". no chyba, ze zresz w maku. wtedy moze sie zmiescisz. ;)

Gość gość
3:03 ja już pisałam wcześniej, obiady wychodzą najtaniej. Policz sobie. Ziemniaki na 4 osoby, to nieco ponad kg. Kilogram kosztuje jakieś 2zł. To masz 2,5. Pół kg kapusty kiszonej 2 zł. Marchew do tego, cebula, jabłko, olej, masz 1,5 zł. W sumie 6 zł. Kg piersi kurzej to jakieś 14-16 zł. Potrzebujesz pół kg. Plus bułka tarta i olej złotówka. Masz jakieś 14-15 zł cały obiad, czyli jakieś 3,5 na osobę. Na drugi dzień robisz grochówkę. Koszt grochówki ok. 10 zł. Groch 1,5zł. Kość wędzona 3 zł. Niecałe pół kg mięsa wieprzowego 5 zł. Plus chleb. Masz 3 zł? Masz. I to obiady z mięsem. Dawno już nie robię tego typu zup, bigosów, leczo na kiełbasach, bo mięso jest lepsze i tańsze.

Gość gość
dziś U nas na dwójke dziennie 50 by nie wystarczylo. Jeździmy na zakupy średnio co tydzień i idzie ok 450-500zł. Dodam ze nie kupujemy słodyczy i uzywek takich jak kawa, papierosy czy alkohol. Co dopiero mówić o 4 z dziećmi. Jadłospis codzienny jest u nas raczej normalny usmiech.gif x no chociaż żeśmy się dowiedzieli, że kawa to używka ...:P a herbata też?

Gość gość
szkłem pupy podcierać

To zależy jak kto się odżywia.U mnie codziennie na jogurty i deserki idzie 15 zł. Dzieci lubią deser mega Monte który kosztuje 5 zł jeden kubek oraz Bakusie.Jedzą to codziennie po obiedzie na deser.

Gość gość
Zoma dziś A po co dzieciom dajesz taki syf?

Gość gość
dziś A nie lepiej owoc za tę kasę? Domowy kisiel? Albo chociaż wafel z miodem...

Gość gość
Zoma serio kupujesz codziennie takie gowno jak.monte ? stara baba jestes i nie potrafisz ugotowac budyniu?

Gość gość
Oczywiscie że starczy. U nas tez czworka i tyle wydajemy. Dzis wydalam 100 zl ale musialam dokupic proszek olej ... Ale wczoraj na zakupy wydalam 30zl. Ogolnie na tydzien wydaje ok 300zl

Gość gość
gość dziś dziś U nas na dwójke dziennie 50 by nie wystarczylo. Jeździmy na zakupy średnio co tydzień i idzie ok 450-500zł. Dodam ze nie kupujemy słodyczy i uzywek takich jak kawa, papierosy czy alkohol. Co dopiero mówić o 4 z dziećmi. Jadłospis codzienny jest u nas raczej normalny usmiech.gif x no chociaż żeśmy się dowiedzieli, że kawa to używka ...jezyk.gif a herbata też? x No to sie popisałaś pani "g****o wiem, więc się wypowiem". Tak, kawa, herbata, kakao to używki. :) https://pl.wikipedia.org/wiki/U%C5%BCywka

Gość gość
Da się choć pewnie na krótką metę. Kupuj dużo sezonowych warzyw i owoców. Proste dania. Dużo kasz i roślin strączkowych.