Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem już po trzech terapiach na fobie społeczną i DDA i nadal jestem nikim :(

Polecane posty

Gość gość
Mam wrażenie, że niektóry mylą zwykłą nieśmiałość, lenistwo czy introwersję z fobią społeczną. Prawdziwy fobik gdyby został wyrzucony na bruk - i nie mają nikogo bliższego - to pewnie poszedłby do psychiatryka, aby trochę tam pobyć, tam miałby spokój. Ewentualnie do psychiatry po zapas xanaxu.

Gość gość
dziś ja nie mogę dźwigać mam chore oczy może mi się odkleic siatkówka

Gość gość
Do tych z jąkaniem- dobrze, ale z czego wy macie pieniądze na życie, jakieś renty, zapomogi czy co?

Gość gość
dziś nie wiem jak można w wieku po 20 nic kompletnie nie mieć? TV to był tylko przykład, a ciuchy? Lego z dzieciństwa? Konsole? Cokolwiek innego? Serio to możliwe nic nie mieć? To nawet jeśli niech klika w reklamy robi ankiety myśli jak zarobić cokolwiek a nie tylko siedzi i co robi? Nic?

Gość gość
20:59 Ale ćwiczysz sama w domu aby zmniejszyć wadę wymowy i jąkanie? Tak ,aby co było łatwiej i mogła iść w końcu do pracy.

Gość gość
20:54 Weź już nie pieprz głupot. A ty myślisz że ci wszyscy ludzie z dobrym wykształceniem, z dobra pracą i mający własne lokum to wszyscy mieli bogatych rodziców? Tam też były sieroty albo z alkoholowych domów , ale przez swoją pracę doszli do czegoś. Samo im z nieba nie spadło. Nie każdy rodzi się w rodzinie bankiera czy prawnika.

Gość gość
dziś ja swoje przeszedłem, klikalem nawet w reklamy i dzisiaj gdzieś jestem, on woli nie robić nic bo on nie ma kapitału, fobia fobia ale może coś robić przez neta, dogadać się przez email serio cokolwiek, niech zobaczy co ludzi interesuje na allegro dzisiaj nawet za pisanie komentarzy można zarobić niech szuka ja nie szukam bo ja już mam swoje rzeczy i tak mu czas leci nic nie ma do stracenia bo do pracy i tak nie pójdzie trzeba działać a nie wymyślać wymówki nie pomagasz mu

Gość gość
Chorzy ludzie też pracują. Mało to ludzi np z depresją? W biurze nawet nikt nie wie, że ktoś się leczy.

Gość gość
Ja mam sprzedać wam gotowy pomysł na biznes dla fobika? Mam zrobić sobie konkurencji zanim jeszcze zacząłem? Jest w chuj i brud rzeczy której można robić z domu. Kto chce ten w końcu znajdzie choćby szukał kilka lat. Najlepiej narzekać. A dzisiaj są takie przepisy że wszystko wolno zacząć bez zus i nfz czyli BEZ KOSZTOW I KAPITAŁU.

Gość gość
Ale najlepiej siedzieć i narzekać.

Gość gość
dziś no jak autor bo przecież ma wymowke że potrzebuje kapitału by zarobić :D

Gość gość
Tez kiedyś klikalam w reklamki i potem trojany i wirusy miałam na kompie. Jąkanie jest bardzo ciężko wyleczyć. Poczytaj o tym. Ćwiczenie w domu nic nie da. Mam to od dzieciństwa. Rodzice myśleli ze mi przejdzie z wiekiem i nigdzie ze mną nie chodzili. Nie mam żadnej renty ani orzeczenia. Starać się o to nie ma sensu bo nie mam żadnej dokumentacji leczenia. Żyje na utrzymaniu faceta. Kiedyś po znajomości tata załatwił mi prace na magazynie. Czepiali się mnie tak ze nic nie mowie, nie integruje się z grupa, nie opowiadam nic o sobie. Nawet w pracy fizycznej trzeba dużo gadać i być przebojowym. Nie wytrzymalam tam długo. Fizycznie tez nie dalabym rady, dużo dźwigania a ja słaba jestem i powolna. Jakas redakcja tekstów to by była praca dla mnie, ale bez znajomości ciężko. Nie ma nikogo kto by mi pomógł. Tylko mój facet mnie rozumie bo on też trochę się jaka. Ale nie ma znajomości żeby mnie gdzieś wkrecic.

Gość gość
ja też klikałem w reklamy, pisałem komentarze na jutjub, wyświetlałem filmy, ermail, przeczytamwszystkich, tylko ten ostatni dał mi zarobić ale to było max 50zł miesięcznie i to w doładowaniach telefonu a nie w gotówce, sprzedawałem je za 40zł, rok się w to bawiłem, reszta tego typu portali to jedno wielkie naciąganie i niewypłacalność, wiele było takich że nabijałeś miesiącami kase a potem chcąc wypłacić blokada konta a za jakiś czas portalu wogóle już nie było, szukam często prawdziwej możliwości zarobku na czymś takim ale to nie istnieje bo by każdy klikał w reklamy zamiast chodzić do normalnej pracy

Gość gość
Ja kiedyś klikanie w reklamy ze 2000 otwieranie banków i polecenia około 5000. Może tutaj zarobi pierwszy tysiąc złotych na towar. Polecasz komuś otwarcie konta i masz 50-100 od osoby. Serio to do pierwszych 10000 można dojść tylko trzeba być zdeterminowany a nie narzekać a później handel. Nadal twierdzę i znam dziedziny gdzie nie trzeba kapitału. Nawet w handlu np cyfrowe usługi.

Gość gość
dziś a co mu przeszkadza trojan i wirus jak nie ma konta bankowe przez internet? Może komputer skanowac codziennie trzeba chcieć to oczywiście nie jest zajęcie na dochód a by zarobić pierwsze tysiące złotych odłożyć na start firmy są też dotacje ale to już nie dla fobika

Gość gość
dziś był koleś co zaczął YouTube od unboxing mleka bułki... Wszystko można nawet telefonem zacząć kręcić

Gość gość
Sorry ale bzdury pieprzycie. Ciężko zarobić na tych rzeczach konkretne pieniędze, tylko grosze jakies. To że jednostki zarabiają miliony na jutube to nie znaczy że każdemu się uda

Gość gość
Czy można być zwykłym śmieciem, który nigdy nie wychodzi z domu , brak kolegów, koleżanek, dziewczyny, itp , w latach szkolnych musiałem robić w zamian za spokój w szkole.

Gość gość
dziś nie rozumiesz, ja mu pisze żeby wziął się za handel internetowy on mówi że nie ma kapitału to ja mówię weź tysięc złotych jedź na pchli targ czy cokolwiek i nakup używanych rzeczy i opchnij za 5000 a potem znowu 5 na 10 itd a on pisze ze nie ma tysiąc złotych to ja mówię sprzedaj tv a on ze nie ma tv dziurawe ubrania itd itp to ja mówię to zarób pierwszy tysiąc złotych klikając w reklamy robiąc ankiety bloga yt usługi zlecenia a wy że z tego się nie utrzyma no nie utrzyma się ale zarobi kapitału na start firmy jak tak mu on potrzebny, to nie fobik to roszczeniowa pizzda by mu dać moje oszczędności za darmo, ja swoje przeklikalem w reklamy i robiłem tak że zapisałem się do wszystkich jakie wyplacaly szukałem poleconych osób później wpadłem na polecanie banków i inne rzeczy on by chciał wszystko na tacy bo jest fobik też jestem :)

Gość gość
dziś można ja jestem taki "śmieć" ale w latach szkolnych miałem duzo znajomych, tylko w gimnazjum mnie bili

Gość gość
dziś jak taki przegryw jak ja kiedyś zwerbowal czternaście osób na konto bankowe mając 20 sic! Znajomych na Facebooku licząc z rodziną :D to on też może... Płacą 50-100 od osoby która z twojego linka założy konto bankowe.

Gość gość
dziś ale fobik nie musi zarobić milionów, szukamy odpowiednika pracę na etacie typu 1530 netto więc niech zarobi 500 na YouTube na miesiąc, 500 na allegro sprzedając ciastka z wróżba i 500 pisząc wypracowania. Czy jakikolwiek inny podział dochodów. Ja np. mam allegro i lokaty bankowe i jak zwieksze allegro to dorzucę giełdę. Jakoś nie mam problemu by zarobić pieniądze podobne co w pracy.

Gość gość
Niech poszuka czegoś co mu pasuje tu coś zarobi tam zarobi i zarobi cokolwiek a nie siedzi i narzeka. Może też poszukać pracy zdalnej czy zleceń. Ten kto szuka zawsze coś zarobi a z siedzenia na forum kasy mieć nie będzie.

Gość gość
Najlepiej siedzieć i mówić nie mam kapitału. Ja mam działalność i komputer z końca 2006 roku, pewnie wszyscy z was macie lepszy i potrzebujecie nowego by wystawić aukcję czy polecić konto bankowe, żałosne wymówki.

Gość gość
Także ten przegrywie wstań jutro nastaw czasomierz na 8 godzin i próbuj coś zarobić z domu :classic_cool:

Gość gość
Pieprzysz bzdury. Zeby isc na targ handlować trzeba miec firme i miejsce wykupione, inaczej cie zlapia za nielegalne handlowanie i zapłacisz kare. Na allegro handlować? Tam cie konkurencja zje albo zobaczą ze nie masz firmy nie płacisz zusu i tez cie podpieprza do skarbówki. Piszesz żałosne banaly. Ciężko isc gdzies i zaraz cos sprzedać. Pisanie wypracowań za 500 zl miesięcznie? Co ty pieprzysz człowieku. Akurat siedzę w tej branży od lat. Konkurencja koszmarna. Cud jesli w ogóle zlapiesz jakies zlecenia. Każdy kieruje sie cena. Ty podasz klientowi 20 zl za wypracowanie, inny mu napisze 18 zl i on bierze zlecenie. Gowniarze ze szkoły szukają frajera co jak najtaniej odrobi prace domowa a najlepiej to za darmo. Niechętnie placa. Wiem bo siedzę w tym od lat i znam klientów. A teraz jeszcze pelno stron i forów gdzie za darmo ci odrabiają prace domowe.

Gość gość
gość dziś W takim razie mam pomysł na e-biznes - tablica ogłoszeniowa z systemem ocen i komentarzy klientów. I skończy się wybór ''kto taniej'', a zacznie ''kto lepiej''. Korepetycji zdalnie też można udzielać.