Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niby tyle ogloszen o prace ale stawki i warunki szkoda gadac

Polecane posty

Gość gość
No dobrze ale żeby wołać więcej najpierw musisz coś sobą reprezentować, pokazać, że te pieniądze to inwestycja, bo jesteś dobra w tym co robisz, masz głowę na karku, jesteś sumienna i zaangażowana w rozwój i działanie firmy. Ja też miałam wielu takich,co to mówili czego nie potrafią, znają się na robocie i oczekiwania same, a koniec końców, młodszy chłopak, dopiero zaczynający pracę potrafił więcej niż oni. Trzeba pokazać na co nas stać i dopiero wymagać. Nikt na puste słowo nie zapłaci. Taki mamy rynek

Gość gość
Ale co ty w tym biurze chcesz robić? Może być biuro rachunkowe? Masz księgowość w jednym paluszku? Chcesz być asystentką prezesa? A jakie języki znasz biegle? Zacznij od tego, co umiesz, ale co umiesz naprawdę bardzo dobrze i masz udokumentowaną tę umiejętność (certyfikaty, opinie z poprzednich miejsc zatrudnienia). Tak się dzisiaj pracy szuka, jeśli nie jesteś chrzestną córką lokalnego polityka wysokiego szczebla.

Gość gość
Mnie zabija zbyt mala wiara w swoje mozliwosci.Mimo, ze cos potrafie mam myslenie ze robie to zle.

Gość gość
Tak.Moglabym pracowac jako pomoc w kadrach- tutaj nie bede sie przechwalac ale duzo wiem.Mimo, ze w tej dziedzinie nigdy nie pracowalam.Spokojnie bym sobie wtakiej pracy poradzila.Ale nie mam zadnych dokumentow na to.Jedynie co to w glowie mam.

gość dziś dziś Polacy nie dojrzali do biznesu? Żarty sobie robisz? To społeczeństwu jest biedne, żeby płacić praciwnikom po 4000 trzeba zarabiać dużo na klientach a klienci kupują mało są oszczędni bo mają mało pieniędzy i koło się zamyka. x Brak kultury biznesu również usprawiedliwisz biedą? Strategię na rozwój i poszerzanie grona klientów też trzeba mieć, ale myślenie perspektywiczne i decyzyjność bolą. Na przykład wielokrotnie spotkałam się z podejściem, że terminowy towar był wyrzucany, jeśli nie sprzedał się za określoną cenę. Sęk w tym, że cena nie była konkurencyjna, a by nie stracić, wystarczyło w odpowiednim momencie obniżyć koszt (i tak zarobek by był). Widzę to codziennie na przykładzie - dajmy na to - głupich bananów w sklepie. Stracą świeżość, zgniją, ale przeceny nie będzie :) Albo inny przykład, jeśli sprzedawca sprowadza towar z za granicy i usiłuje sprzedać 4 x drożej, przy czym każdy ogarnięty Polak może sobie to samo samodzielnie sprowadzić i mieć taniej... to najgłupsze, ale i najczęstsze błędy, ledwie szczyt góry lodowej, długo mogłabym wymieniać... W każdym razie nie ma tematu, bo Tobie chodzi o problemy biznesmenów/pracodawców na rynku, a mnie stricte o podejście do biznesu i pracowników. Jedno z drugiego nie wynika (ew. oprócz tych płac, ale i to zależy)

Gość gość
Praca jako pomoc administracyjna.Wszystkiego mozna sie nauczyc.

Gość gość
dziś tylko żeby te wszystkie produkty wyłapać i dać przecene trzeba dać następny etat by ktoś to robił, chyba że jest jakiś system i wszystko jest wpisywane w jakiegoś exela połączonego z kwasami fiskalnymi, myślę że to nawet nie możliwe jest :)

Gość gość
Uswiadomiliscie mi ze jestem naprawde beznadziejna.Nic nie potrafie, nie umie sie wysłowic.Ani poprawnie zdania zbudowac. I tak juz za pozno na nauke.Jestem zerem i zerem pozostane.

Gość gość
dziś tak naprawdę wszystko sobie możesz kupić taniej gdzieś indziej więc co winić sprzedawcę? Właśnie o tym mówiłem polacy tacy są kombinują nie kupią u ciebie bo tam jest taniej a zawsze gdzieś jest taniej ty się cieszysz że kupiłaś najtaniej na allegro a na olx ktoś sprzedaje 10x taniej to samo :D a ten z olx zakupił na ebay połowę taniej a na ebay koleś zamówił kontener z Chin jeszcze dwa razy taniej. Musimy się oduczyc skompstwa jako społeczeństwo. Zrozum że zawsze ktoś na tobie zarabia czy kupujesz jajka na targu czy w hipermarket czy w zabce.

19:19 Może jest, może nie, ogólnie mówiąc. Ale na pewno w pewnym stopniu można, choćby biorąc pod uwagę owoce i warzywa, które kiedy się psują, widać gołym okiem. Każdy pracownik jest w stanie wyłapać to przechodząc obok. Czy też w dziale mięsnym - doskonale wiedzą, jaki jest termin ważności, ale są już nieświadomi, że zbliża się jego kres, by dać przecenę?... niby oczywiste, ale wielu sprzedawców tego nie robi. Wolą wyrzucić i stracić, niż sprzedać taniej z mniejszym zyskiem... Pieczywo w piekarni ma etykietkę ''wczorajsze'', ale kosztuje tyle, co świeże, no absurd i cwaniactwo... a podobno ''chytry dwa razy traci'' ;p EDIT. gość dziś - Rozumiem, ale uważam, że to nie tyle ''skąpstwo'', ile kalkulacja pomiędzy ceną, jakością, a możliwością. Ale jeśliby faktycznie przyjąć, że wielu Polaków musi powściągnąć skąpstwo, to na pewno wielu biznesmenów powinno ogarnąć swoje cwaniactwo...

Gość gość
dziś akademia bogactwa na YouTube on dobrze mówi u

Gość gość
najpierw zajmij się swoimi umiejętnościami interpersonalnymi czyli asertywnością, komunikacją, pewnością siebie, sztuką perswazji pełno książek na ten temat darmowe szkolenia w internecie w drugiej kolejności poczytaj książki o psychologii zmiany, sukcesu, sprzedaży, to klucz do sukcesu jeśli będziesz umiała budować relacje z ludźmi znajdziesz pracodawcę który zobaczy w tobie świetnego pracownika którego warto wyszkolić tak zdobędziesz doświadczenie zawodowe i fundusze na konkretny kurs lub zawód, studia dzisiaj to często strata czasu chyba że chcesz być prawnikiem, lekarzem czy tłumaczem tak naprawdę liczą się umiejętności miękkie i doświadczenie

Gość gość
ze co?

Gość gość
dziś ty tak uwarzasz a efekt może być odwrotny raz koszty dodatkowej pracy dwa gdy będą przeceny ludzie nie będą kupować w terminie tylko czekać na jedzenie za pół darmo więc dla ogólnego wizerunku lepiej chyba wyrzucić niż nauczyć ludzi, jak było z ciucholandami? Ludzie przestali kupować codziennie tylko czekali na promocję 1zł za kilogram wysprzedaz...

Gość gość
Żadna praca nie hańbi. Niektóre są trudne, choćby praca salowej w szpitalu. napatrzysz się na cierpienie, narobisz za marne grosze. Ale praca, którą wykonujesz przynosi konkretne dobro. Ty nie pracy szukasz, ale posadki, w której odpoczniesz sobie, kawcię wypijesz, poplotkujesz. Tak kochana to jest tylko w serialu na tefałenie. W życiu trzeba zapi... Siedzenie przy biurku i szukanie sobie zajęcia, to przeszłość. Czemu się nie uczyłaś, nie skończyłaś studiów. Też ci się nie chciało?

Gość gość
Ty się nie załamuj tylko ucz się powoli od zera. Nawet na kasie w sklepie możesz się wiele nauczyć. Od kasy dziewczyny przechodzą na kierowniczki sklepu,zamawiają towar,planują zmiany. Powoli małymi krokami. Ja jeszcze 10lat temu pracowałam na produkcji,5lat temu zaczęłam przygodę z "towarami", zamówienia, zwroty,szkody,pierwsze papierki wypisywane ręcznie i noszone do koleżanki na piętro by wysłała do głównej siedziby. Dzisiaj robię zlecenia i kontrakty dla firm, które mają przerobu kilkaset milionów euro rocznie. Jeszcze nie zarabiam kokosow ale mam kontakty, jestem ceniona za punktualność i sumienność. Kilka ofert pracy się nawet przewinęło. Idę do przodu. Owszem miałam wyższe aspiracje niż produkcja ale od czegoś trzeba zacząć. Szkolenia,kursy, nieprzespane noce. Głowa do góry

gość dziś Okej, jakiś odmienny punkt widzenia... nie pomyślałam, przyznaję... hmmm...

Gość gość
dziś gdy masz działalność to musisz widzieć plusy i minusy każdego kroku, ja mam to jest tak samo jak dasz w weekendy darmo wysyłkę to ludzie zaczną czekać zawsze do weekendu niestety polacy są jeszcze skąpi i bardzo kombinują z każdą promocją przecena trzeba uważać mając biznes

Gość gość
hj

Gość gość
Szok. Byki w najprostszych wyrazach, a mniemanie o sobie jak z kosmosu. Jesteś nieukiem, pisać nie umiesz, gdzie ty do biura? 19:06 Ona zna języki??? Ona nawet po polsku nie potrafi pisać, więc jakie to języki ma znać?

Gość gość
gorsze nieuki w biurach pracuja.I tak sie w wiekszosci na komputrze pracuje. wiec co to za problem.????? liceum skonczylam , studium tez. wiec az tak tepa nie jestem. mature zdalam.

Gość gość
Oślica robi byk na byku, zdania napisać nie potrafi, ale wyżej sra niż doope ma. Im glupsza osoba tym wyższe ma mniemanie o sobie. A najlepsze jak tumanica stwierdza, że przecież są gotowe dokumenty wiec ona nic nie będzie musiała robić... Haha chciałabym to widzieć tumanico, gdy dyrektor każe ci napisać jakieś ważne pismo. Chyba by facet zawału dostał jakby zobaczył twoje wypociny na poziomie dziecka z gimnazjum... Nie obrażając dzieci z gimnazjum, bo niektore są mądrzejsze od Ciebie.

Gość gość
20:28 jesteś tak szokująco głupia że aż wstyd dla szkolnictwa, że taki tuman jak ty ma maturę... A najgorsze że ty "wogole" nie widzisz własnych byków...

Gość gość
to wpisu wyzej. sama jestes oslica.

Gość gość
Nie wiem co się tak uczepilyscie tych błędów???????? Ja jestem mgr po JEZYKOWYCH studiach na UJ. Znam 3 języki i pracuje w znanej firmie zarabiając naprawdę dobrze. Ale błędy na kafe to robię takie że uszy wiedna bo taki jest poziom tego miejsca :) Nie mam zamiaru zastanawiać się ani minuty nad pisowania. Nie robię polskich znaków chyba że słownik poprawi a i nie zwracam uwagę na to jak poprawia ;) Znalezienie pracy nie ma ŻADNEGO związku z tym czy ktoś zna ortografię czy stylistykę bo jak pisze coś na laptopie to mi program wszystko sam poprawia i podkreśla. Na rozmowie też nigdy nie każą ci nic przecież napisać ;)

Gość gość
jakie bledy? juz to wczesniej pisalam.?

Gość gość
A tak na serio jeżeli chodzi o zarobki to niestety pierwszą pracę trzeba wziąć za słabe pieniadze . Jednak po roku góra 2 latach doświadczenia spokojnie można zarobić już fajne pieniądze.

Gość gość
ja tez sie nie zastanawiam jak pisze. wiadomo jak pisze jakies pismo to sprawdzam je pod kazdym katem.I nikt mi jeszcze nie zarzucil ze robie bledy. tymbardziej ze program komputerowy wychwutyje błedy i je poprawia.

Gość gość
A potem taki pracodawca narzeka jak to pracowników nie może znaleźć.

Gość gość
Dlaczego ktoś miałby ci płacić 2k za pracę, którą może wykonywać darmowa stażysta z urzędu pracy? Doszkol się, podnieś swoje kwalifikacje. Za chęci do pracy nikt nie będzie Ci płacił. A pomoc biurowa, czy jak to tam zwiesz, to praca dla stażystek z UP, chrześniaczek i brata IC bez studiów i ambicji i osób z orzeczeniem o stopniu niepełnosprawności.