Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czapeczka na chrzest w lipcu

Polecane posty

Gość gość

Witam chciałam zapytać o opinie w sprawie czapeczki na chrzest czy jest to obowiązkowy element stroju? Mam na oku fajny komplet na chrzest w lecie ale bez czapeczki a przy wielu innych strojach jest ona w komplecie. Co jest teraz modne?

Gość gość
Pierwsze slysze ze czapeczka to przymus, szczegolnie latem. Ubierz jak chxesz, byle schludnie i ladnie:)

Gość gość
W lipcu czapeczka koniecznie! I do tego obowiązkowo obszyta futrem!

Gość gość
A po co czapka?

Gość gość
Koniecznie kup dziecku na chrzest w lipcu poliestrowe wdzianko, buty i czapkę również koniecznie z nausznikami. P.s. Nie zapomnij sama też się tak ubrać.

Gość gość
Kozaki z futrem

Gość gość
Dziękuję za wesołe odpowiedzi chyba sobie czapkę odpuszcze

Dobry wniosek. Odpuść dziecku czapkę, mamy lato, jest bardzo ciepło. Nie męcz malucha. My chrzciliśmy w czerwcu, syn nie miał czapki. Żyje i ma się dobrze.

Gość gość
dalisie rade bez czapy i futra ???? Naprawdę ???/ Nie wierze , to prowo

Gość gość
Kafeterianki tył jednego nie wzięlyscie pod uwagę. Tego, że w tych starych kościołach jest zawsze k***wsko zimno, nawet latem.

Gość gość
Ja bym kupila zwykla biała cienka czapeczke ( hm takie ma) jako backup. Nie wiadomo czy tego dnia nie bedzie jakos wyjątkowo zimno poza tym pytanie jaki to kosciol. Jak tu ktos zauwazyl te stare koscioly sa zimne. W mojej parafii jest taki chlod ze ja tam marzne latem. Jak dziecko jest malenkie a kosciol zimny to mozna na chwile zalozyc po polaniu glowy. Albo wogole na cala msze jak kosciol zimny.

Gość gość
Wystarczy ze nam sie trafi taki deszczowy i choyowy tydzien jaki mielismy z 2 tygodnie temu w polsce. Tego panie odpowiadajace juz nie przewidzialy?

Gość gość
Nie przewidziały, bo one wszystkie nowoczesne, "precz z czapeczkami" hehe ale jakby co autorko, to ty zaplacisz za leczenie swojego dziecka....

Gość gość
Odpuść dziecku chrzest.

Gość gość
Chrztu nie odpuszcze;) ale kościół rzeczywiście jest stary z początku 20 wieku a dzieciaczek będzie wtedy miał 3 miesiące. Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
Chrztu nie odpuscisz? Pisówa czy boisz się ze jak nie ochrzcisz to babka działki nie przepisze?

Gość gość
Przesadzacie... 2 tygodnie temu bylo chlodniej, ok 16 stopni i nie wpadlam na to zeby mojej czapke zalozyc tak czy inaczej, chociaz widzialam dzieci w czapce z nausznikami nawet jak sie spowrotem zrobilo ok 20 stopni. W kosciele mrozu nie bedzie w lipcu. Pewnie sie nie przegrzeje w takiej czapce, ale ja bym nie zalozyla i tak. Kazdy robi jak chce.