Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam DZIEWCZYNEK, które mają w uszkach KOLCZYKI.

Polecane posty

Gość gość
Ja jestem takim dzieckiem z lat 90tych które miało kolczyki jako niemowlak. Krzywo przebite ;) Mojej siostrze za to paprały się i wyrwała.

Gość gość
Ja mojej przebiła jak miała 7 lat i do dzis żałuje tej decyzji ,na początku przez 2 mc bylo ok,pozniej w ciagu kilku godzin kolczyk malej prawie wrósł w uszko KOSZMAR! Nie polecam ,ropy sie tam nazbierało ja w baloniku,wyciagali jej szybko na pogotowiu,ma zakaz noszenia czegokolwiek ,nawet na szyji.

Gość gość
Nie wiem jak teraz się zapatrują na kolczyki w przedszkolu. Mam 31, pierwsze dziury w uszach miałam w wieku 10 lat. Z tego, co pamiętam, u nas w przedszkolu było kilka wypadków przez te nieszczęsne kolczyki, więc zakazali noszenia, nawet wkrętek. Małe dziecko może samo sobie zrobić krzywdę przy ubieraniu, kolczyk się gdzieś zaczepi, albo kolega za ucho pociągnie, może być różnie. Wiem, że niektóre dziewczynki w przedszkolu miały uszy przebite w wieku niemowlęcym i nikt ich nawet nie pytał czy chcą. Ja chciałam kolczyki w trzeciej klasie podstawówki i nosiłam skrętki, bo nauczycielka w-f kazała ściągać inne jak szliśmy na basen albo na salę, to było upierdliwe. Słyszałam, że w dalszym ciągu nie wszędzie dopuszczalne kolczyki z powodu bezpieczeństwa ucznia

Gość gość
Miało być wkrętki, takie kolczyki, co nie zwisają :-)

Gość gość
Mam pytanie do osób ktire robiły kolczyki małym dziewczynkom.... Po co? Po prostu po co? Będą od tego mądrzejsze?lepiej zarabiać? Ze co? Niby ozdoba? A sama uroda malych dzieci? Czy one nie sa ladne same w sobie?

Gość gość
23:03 trafiłaś w sedno. Kaprys niedojrzałych kretynek.

Gość gość
Takim małym dziewczynom robią kolczyki chyba po to, żeby się dowartosciowac. Mi moja mama też zrobiła jak byłam niemowlakiem. I do dzisian mi się ropa czasem robi, a zagoic się nie chcą. Po co dzieclu krzywdę robić? Jeszcze zapewne pistoletem koametyczlo, masakra.

Gość gość
Zaś odwieczny dylemat. Ja mojej zrobiłam kolczyki gdy miała 8 msc. Nic się jej nie sączyło, było wszystko wporzadku. Nie mieliśmy żadnych problemów.

Gość gość
super, no ale... wlasnie - PO CO? po co takiemu malutkiemu dziecka przekluwac jakakolwiek czesc ciala?

Gość gość
I te same kretynki szczepią skojarzonymi, bo szkoda kłuć maluszka 3 razy, jak można jeden.

Gość gość
Ja miałam przebite w wieku 6 miesięcy. Myślę że rok jest ok. Chociaż takie dziecko może się już bać. Starsze może dać przebić tylko jedno ucho ;)). Nie słuchaj nikogo rób jak czujesz :)

Gość gość
23:03 z kolczykami są o wiele ładniejsze. Co cię to obchodzi? Niechcesz nie rób.

Gość gość
8:10 kolejna idiotka. Może od razu przekłuj dziecku nos, bo będzie bardziej charakterystyczne.

Gość gość
08:13 oj tam nos, lepiej język

Gość gość
,,bo sa ladniejsze" facepalm, po prostu facepalm ..

Gość gość
No bo są. Kolczyk w nosie czy języku mi się nie podoba ale w uszach jak najbardziej. Niw lubię jak dziewczynka niema kolczyków i tyle

Gość gość
gość dziś Ale kogo obchodzi co ty lubisz? Dziecko nie jest twoją własnością, żebyś w nim robiła dziury wg twojego widzimisię!

Gość gość
Moja ma 8 lat i wciąż chce ale boi się. Jak się zdecyduje to jej przebije. Ważne jednak by wybrać gabinet który wie co to receptory i wybierze miejsce tak by nie naruszać ich.

Gość gość
Moja ma 13 lat i jak zapytałam, czy chciałaby przekłuć uszy (nie widzę w tym złego, sama ma dziurki), to mi powiedziała, że nie będzie okaleczać swojego ciała.

Gość gość
8:37 no, ale w języku nie zawsze widać. A nos jest na widoku.

Gość gość
Matki, które przekłuwają uszy swoim małym dzieciom są zwykłymi idiotkami.

Gość gość
Jestem szczesliwa, ze mama mi nie przekłuwała uszu. Jak chcę, to nosze klip[sy, sa specjalne zaczepy. Moje ciało nalezy do mnie, skoro nie chcę go dziurawic, to mój wybor. A dziury w uszach sa na cale zycie.

Gość gość
Miałam kolczyki w wieku ok 7 lat, moja córka w wieku ok 1 roczku, w wieku 13 lat dorobiła dziurki i zrobila kolczyk w nosie, w wieku 18 lat w języku + tatuaz, potem nastepny tatuaz i kolczyk w pepku :) Syn pierwszy kolczyk w wieku 13 lat, potem 15 i tatuz w wieku 18 :) Jak sie ciesze, ze zyje poza PL..