Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskany rodzic

syn ukrywa swój alkoholizm

Polecane posty

Gość gość
Alkoholik musi sam chcieć wyzdrowieć.Wywalić z domu na zbity pysk. Jak zrobi ze sobą porządek,to niech wraca.Taki pijak robi spustoszenie w rodzinie.

Gość gość
Koleuny temacik pokazujacy ze mialam racje i najlepiej byc samemu. Zero problemow z zalosnymi uchlejmordami. :) tylko nedzne pedaly i qrwy pija to.

Gość Aronia22
Nie gadaj tak . Są różne rzeczy w życiu , które własnie sie przyczyniają do alkoholizmu. Jezeli ukrywa tzn ,ze się wstydzi. Ja moge powiedzieć tyle, że bardzo ważne jest tez leczenie. Terapia. Mojemu tacie pomogła terapia w Ośrodku Przebudzenie w Ligocie Pięknej .

Gość gość
Na tym polega wolna wola dorosłego człowieka że może sobie wypić, zapalić, zjeść co mu się tylko podoba i kiedy mu się podoba. Jakby mi się starzy w.*************.a.l.i w moje dorosłe życie próbując przemycić do niego swoje własne skostniałe zasady, to ucinamy kontakty do zera, a gdyby jeszcze nie pomogło to moja wolna wola zakłada również że mogę przeciwko nim złożyć wniosek do sądu o zakaz zbliżania się do mojej osoby i mojej rodziny. Jesteśmy dorośli tak? Mamy prawo żyć po swojemu? Mamy. Jak coś się komuś nie podoba w moim domu to poszedł won! Albo możemy się procesować przez najbliższe 30 lat.

Gość gość
18;33... przemycić do niego swoje własne skostniałe zasady, to ucinamy kontakty do zera" tak tylko pisze człowiek uzależniony,co za brednie piszesz tu chodzi o alkoholizm syna ,wiemy co to za choroba,jakie spustoszenie robi w rodzinie,to wielka nieodpowiedzialność, pijak ma zaburzoną osobowość,zero wstydu i zasad rodzice chcą uchronić swojego wnuka to niedopuszczalne by podpity ojciec opiekował się dzieckiem

Gość gość
Wielu alkoholików wie że ma problem, ale nie wie co z tym zrobić, jak to zmienić, jak sobie z tym poradzić. Takim ludziom należy pomóc uwolnić się od uzależnienia alkoholowego i to właśnie chcą rodzice.

Gość gość
Matka pisze ,ze syn wszedł w taką pijacką rodzinę i zaczynają się problemy.A dlaczego ukrywa swoje chlanie? Jest wykształconym,doskonale zdaje sobie sprawę,ze brnie w pijaństwo i wstyd mu przed rodzicami,którzy nie tolerują pijaństwa.

Gość gość
do zatroskanego rodzica: ps://f.kafeteria.pl/temat/f1/kto-pije-codziennie-pogadajmy-p_7249215

Gość gość
gość wczoraj nie porównuj picia z jedzeniem jedzenie nie robi spustoszenia w głowie

Gość gość
do gościa z godz.18:33 Jesteś popieprzony.Co z ciebie za syn,ze miałbyś czelność złożyc wniosek na rodziców,którzy w trosce o syna i wnuka zabiegają o jego leczenie.Pijak zachowuje się nieodpowiedzialnie.Pije przy dziecku albo jest wypity już.Maja rację rodzice,ze usiłują wyrwac go z tego chlania dla jego dobra i rodziny. Masz prawo życ po swojemu ,ale nie zaniedbywac dziecka. "Poszedł won"to możesz tak w patologii wygrażać.Syn jest osobą wykształconą i wyszedł z dobrego domu.I takie relacje jak w twoim domu na pewno nie istnieją.Ma więcej kultury i szacunku dla rodziców.Rodzic pisze,ze ukrywa swój nałóg.A że zakochał się i wpadł w taką rodzinkę patologiczną,rodzice chcą go ratować.Trudno to zrozumieć? Wniosek do sądu to mogą złożyć dziadkowie w obronie wnuka.I wygrają.