Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam łazienki ani WC w mieszkaniu

Polecane posty

Gość gość
Ktoś z biednego domu ma gorzej i musi zdobyć pieniądze. Dużo pieniędzy. Edukacja zabiera czas zwłaszcza ta darmowa. Iść do pracy, uczyć się zaocznie w weekendy i rozglądać za dobrą partia. Tak wygląda rzeczywistość. A nie zdobywanie 5 by dali 1000 stypendium.

Gość gość
gość dziś Miałam na myśli taką zwykłą małą wioskę, wiem, że wsie się bardzo zmieniły, ale bardziej mi chodziło o porównanie miasta wojewódzkiego i panujących jeszcze tam w dużej części i to prawie w samym centrum warunków życia, mimo, że mamy XXI w.

Gość gość
Ale wiesz że stypendium to będą jej własne pieniądze, a od fagasa to może dostać czasem pieniądze a czasem w ryj? Musi zdobyć zawód, wykształcenie które da jej niezależność. Ja wiem obleśny knurze że ty bys chcial uzależnić od siebie młoda naiwna biedna dziewczynę bo żadna normalna kobieta cie nie Zechce

Gość gość
dziś nie teraz ale jak tylko będzie można, teraz to chyba ma 500+ :D na siebie. Nie wiem ile tam jest praca dzisiaj od 16 czy 18? Rodzice niezaradni nic nie da takich pozwywanie o alimenty czy tupanie nóżka. Teraz nauka a za rok rozglądać się za zaradnym chłopakiem np. kilka lat starszym. A wasza opcja to studia gdzie je skończy wreszcie powie na rozmowę o pracę 3000 netto i jej podziekuja za czas. I to nawet po technicznych znałem takie przypadki. Co to za różnica, do 4000 zarobi bez studiów w końcu a zawsze można mieć działalność i zarabiać 40000. Wy jej piszecie by studia to będzie miała 3000-9000 dla mnie bezsensu a jak już to zaoczne. Mi też od dziecka wciskano taką scieme by się uczyć. A było pojechać na zmywak i dziś mieć milion złotych i żyć jak paczek w maśle. To się uczyłem do 25.

Gość gość
dziś ja nic od niej nie chce lecz się

Gość gość
17:43 bo to nie wina samych studiów, tylko twoja że cienki i niezaradny jesteś. Tak jak jej rodzice. 3000 netto to ja zarabialam od 3 roku studiów pracując wkancelarii

Gość gość
Wykształcenie i niezależność, a w tej bajce były smoki? Praca jest dla chcących pracować i bez wyższego.

Gość gość
dziś tak wszyscy pójdą na prawników i lekarzy, tylko kto wtedy będzie potrzebował tych usług? :D

Gość gość
Nic się nie zrobi, skoro jej rodzice do jej 14rz nie dorobili się bardziej niż 20m2 i kibel na klatce schodowej to nie dorobia się już. Dla nich to dużo dać jej jeść kosmetyki tapczan i komputer. Pewnie odswierzenie go to dla nich spory wydatek. Co jej polecicie, turystyczny w pokoju?

Gość gość
ja znam dużo ludzi po studiach którzy pracują w pracy wymagającej średniego, po prostu a ta kancelaria to nie przypominam taki klon kruk gdzie scigacie niewinnych ludzi kupując przedawnione długi? Bo są takie gdzie wiedzą że w sądzie przegraja więc siedzą na fcb i czytają czy ktoś jest za granicą by szybko dać sprawę do sądu a nóż nie przyjedzie i wygrają tysiąc złotych długu z kupionego za 30zł. Skas te pensje macie.

Gość gość
Zrobienie łazienki i toalety, czy ogrzewania w wynajmowanym mieszkaniu w prywatnej kamienicy, to też nie jest takie proste. Nie wiem jak w mieszkaniu socjalnym, ale pewnie to samo. Trzeba było zrobić projekt przebudowy mieszkania przez osobę uprawnioną, oczywiście na własny koszt, z gotowym projektem udać się do administracji, ta kontaktuje się z właścicielem i biorą swoich inżynierów, by sprawdzić jak to będzie według projektu. Okazuje się, że ta ściana jest nośna, tam nie mogą przechodzić rury, tam znowu nie da się czegoś zrobić.. po kilku miesiącach przychodzi pismo, że nie ma zgody na przebudowę ponieważ... i zostajemy w punkcie wyjścia, mimo, że chcieliśmy zrobić na własny koszt

Gość gość
była taka sprawa w telewizji zrobili łazienkę na swój koszt a miasto kazalo im rozebrać :classic_cool: nic dziewczyna nie zrobi oprócz tego, że musi szybko dorosnąć w domu dziecka dostała by mieszkanie na pół roku i pod most więc i tak ma lekko że zawsze może wrócić do domu

Gość gość
mówią, żeby się uczyła to dostanie stypendium lol :D no tak trzeba mówić jak starzy są tępi i leniwi stypendium to grosze.

Gość gość
Najlepiej nie zapraszaj już więcej koleżanek, bo w szkole nie będziesz miała życia, ucz się pilnie, może załatw sobie liceum z internatem?

Gość gość
17:59 nie, nie Kruk. Prawo energetyczne. Dostanie 1000 zl stypendium, może i grosze, ale za 400-500 weźmie pokoik w bursie czy akadmeiku a resztę będzie miała na siebie. Będzie mogła się myć do woli w normalnych warunkach. Mało ale lepiej tak niż mieszkać na 20m ze starymi

Gość gość
ja tam nie wiem jakie są warunki stypendium, żeby nie było że dostanie 4 zamiast 5 i wyląduje na ulicy... I skąd wiesz, że dają 1000? Powinna znaleźć za dwa lata pracę i sobie odkładać na start.

Gość gość
A ile daja wyprawki z domu dziecka

Gość gość
Wpadnij za rok to ci dziewczyny powiedzą jak chłopaka bogatego w szkole wyrwać xD

Gość gość
Teraz jeszcze jest w gimbazie , wiec ma mieszkanie towarzystwo to i ma koleżanki :D Lepiej , żeby się za dobrze nie uczyła, bo w lo dzieci z zamożnych i średnich domów ja zniszczą psychicznie.

Gość gość
Chłopak z bogatego domu jej nie zechce, jak tylko wspomni swojej starej , ze spotyka się z dziewczyna z patologii bez wc to zaraz się jego rodzina postara, żeby związek nie wypalił.

Gość gość
Za cztery lata może szukać szczęścia na forum, pełno tu zdesperowanych prawikow z WC :D

Gość gość
Żeby nie było wszystkiego najlepszego jej życzę, po takim zyciu będzie skarbem, wszystko doceni. Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
18:52 Skarbem ,którego nikt nie doceni, wiec się zmarnuje :D

Gość gość
Ja też tak mieszkam i to w dużym mieście, w centrum które jest obecnie rewitalizowane, ale ta rewitalizacja nie obejmuje budynków wewnątrz. Ładnie i czysto ma być tylko z wierzchu i na pokaz, to obecnie norma. Wc też nie mam w mieszkaniu, ale przynajmniej jest tylko moje i nikt mi tam nie wchodzi. Takich mieszkań jest mnóstwo i szczerze mówiąc trzeba też widzieć jakieś zalety. W starym budownictwie przy wysokości mieszkań 4 metry spokojnie da się zrobić dwupoziomowe cacko. Masz jedynie 14 lat i nie obwiniaj rodziców o warunki, widocznie coś im w życiu nie wyszło. Ty za to staraj się żeby ich losu nie powielić.

Gość gość
PATOLOGIA

Gość gość
Nie wierze k***a :O

Gość gość
Tragicznie, nigdy się z czymś takim nie spotkałam , a znałam różne patologie to chyba prowo dziecko nie może mieszkać w mieszkaniu bez łazienki, odebraliby

Gość gość
niestety ale to wszystko może być prawdą, bo znam takie miejsca i do dziś znam ludzi którzy srają na korytarzu jak paździochy i kiepscy.

Gość gość
za rok już może się rozglądać za dobrym starszym chłopakiem, potrzymac cnotę do ślubu i jakoś to będzie. Rodzice też będą przychylni jak sobie życie ułoży i zwolni im te skromne 20m2 x co wy ludzie p*********e, za przeproszeniem, jebnijcie sie w głowę laska ma brak łazienki, a wy jej radzicie desperackie szukanie pierwszego lepszego do którego sie mozna wyprowadzic za dawanie tyłka. I własnie poznalismy czesc mechanizmu, dlaczego wiele osób z biednych rodzin kończy tak samo albo jeszcze gorzej, kolejny temat za dwa lata autorka załozyłaby "Jestem w ciązy, ale mój chłopak mnie nie chce, jak znalezc dom samotnej matki".. Brak łazienki to nie luksus, ale tez zadna tragedia, serio. Gorzej nie miec spokoju, albo warunków do nauki.