Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy byłbyście zadowolone rodząc tylko córki?

Polecane posty

Gość gość
13:53 Uczepiłaś się jak nienormalna tezy, że nikt jej nie pokazał resoraka nawet...Miała mnóstwo zabawek neutralnych typu klocki, układanki, koparkę nawet w spadku po kuzynie. Nie było zainteresowania i już. Są dziewczynki, które lubią chłopięce zabawy, moja lubi typowo dziewczęce,ja to zaakceptowałam, akceptuję ją taką jaka jest.

Gość gość
13:57 Planowałam dwójkę dzieci, córeczki absolutnie nie żałuje, po prostu cieszę się że będzie synek tym razem.

Gość gość
Jakie Wy jesteście powalone a szczególnie z tym gadanie syn mamy a córka taty. U mnie w domu zawsze wszyscy byli kochani jednakowo nie zależnie od płci mam 3 siostry i 3 braci i zawsze było tak że jak ktoś miał problem to rozwiązywał to z rodzicem który akurat był obok a nie np siostra czeka specjalnie na tatę bo jest córeczką tatusia a bracia bardzo długo z ojcem chodzili chodźby na mecz na piwo itp. I p**********e osoby tylko myślą że wyglądają jak para gejów lub że jakieś bunty przeciwko matce. Płeć to płeć najważniejsze że dziecko jest na świecie i niezależnie od płci kocha się bezgranicznie

Gość gość
A ja mam pierwszego syna, aniołeczka. Nie psuje zabawek, sprząta po zabawie, zawsze pyta czy może coś wziąć albo zrobić, ma 6lat. Teraz będzie druga córka i już się boję że nie będzie tak różowo x najważniejsze, żeby jej ojciec ją kochał i rozpieszczał jak księżniczkę, bo wtedy w przyszłości tak ją będą traktować mężczyźni (z duzym prawdop)

Gość gość
Jakie Wy jesteście powalone a szczególnie z tym gadanie syn mamy a córka taty. U mnie w domu zawsze wszyscy byli kochani jednakowo nie zależnie od płci mam 3 siostry i 3 braci i zawsze było tak że jak ktoś miał problem to rozwiązywał to z rodzicem który akurat był obok a nie np siostra czeka specjalnie na tatę bo jest córeczką tatusia a bracia bardzo długo z ojcem chodzili chodźby na mecz na piwo itp. I p**********e osoby tylko myślą że wyglądają jak para gejów lub że jakieś bunty przeciwko matce. Płeć to płeć najważniejsze że dziecko jest na świecie i niezależnie od płci kocha się bezgranicznie Zgłoś x no niestety ale jesli tatuś jest zbyt blisko z dorosłym synem to często jest w tym w tym element gejowski (ze strony ojca)

Gość gość
Jakie Wy jesteście powalone a szczególnie z tym gadanie syn mamy a córka taty. U mnie w domu zawsze wszyscy byli kochani jednakowo nie zależnie od płci mam 3 siostry i 3 braci i zawsze było tak że jak ktoś miał problem to rozwiązywał to z rodzicem który akurat był obok a nie np siostra czeka specjalnie na tatę bo jest córeczką tatusia a bracia bardzo długo z ojcem chodzili chodźby na mecz na piwo itp. I p**********e osoby tylko myślą że wyglądają jak para gejów lub że jakieś bunty przeciwko matce. Płeć to płeć najważniejsze że dziecko jest na świecie i niezależnie od płci kocha się bezgranicznie Zgłoś x no niestety ale jesli tatuś jest zbyt blisko z dorosłym synem to często jest w tym w tym element gejowski (ze strony ojca) x Nie mówię, że akurat u Ciebie w domu tak było, ale widziałam w swoim życiu takie chore relacje rodzinne, gdzie tatus był zbyt blisko z synkiem, a kobiet specjalnie nie szanował.

Gość gość
Syn ma przede wszystkim kochac i szanowac matke, bo tak będzie potem traktował kobiety, dziewczynka natomiast musi być akceptowana i kochana przez tatę, aby potem tworzyc dobre związki z mężczyznami

Gość gość
Ciekawe co byście gadały, gdybyście przez 6 lat starały się o dziecko. Mi po tylu latach starań było wszystko jedno, czy będę miała chłopca, czy dziewczynkę, nie miało znaczenia imię, kolor ubranek, model wózka i to w jakim miesiącu dziecko przyjdzie na świat.

Gość gość
Ciekawe co byście gadały, gdybyście przez 6 lat starały się o dziecko. Mi po tylu latach starań było wszystko jedno, czy będę miała chłopca, czy dziewczynkę, nie miało znaczenia imię, kolor ubranek, model wózka i to w jakim miesiącu dziecko przyjdzie na świat. x Nie no jasne, że to tak naprawdę nie ma znaczenia, rodzice powinni kochac i wspierac każde dziecko, bo w końcu ono się na świat nie prosiło :) A relacje ojciec- córka, matka- synek, to takie niuanse psychologiczne :)

Gość gość
A ja zawsze chciałam mieć albo samych synów ,albo same córki. Udało się mam trojaczki, już teraz 5 letnie. 3 dziewczyny.

Gość gość
Poważnie? Trzy identyczne? :)

Gość gość
14:58 Po co takie wypowiedzi nic nie wnoszące do tematu? Jak coś przychodzi z dużym trudem to inaczej się na to patrzy, każdy to wie, nie trzeba tak tego podkreślać. Nie zabronisz dywagować ludziom nie mającym problemów z płodnością na temat płci ...

Gość gość
14.58 a co mnie twoje starania? Czy to że ktoś nie ma nóg, to ja mam swoje co rano całować i za nie dziękować? Zaszłam w obie ciąże zupełnie niechcący, niekoniecznie ich w tamtym momencie chciałam. Czy to znaczy że mam sobie sypać głowę popiołem i na siłę próbować wciskać w twoją perspektywę? Bez żartów, to nie jest temat dla ciebie.

Gość gość
Gdybym tylko się dowiedziała, ze w moim brzuchu mieszka żeński bachor - od razu rezerwowałabym termin aborcji. Zresztą już dwa razy tak zrobiłam. :)

Gość gość
Gość 14:58 Tysiąc razy wolałabym nie mieć dzieci, niż urodzić żeńskiego bachora. Tysiąc razy wolałabym urodzić chorego/niepełnosprawnego chłopczyka, niż zdrowego żeńskiego bachora. Tysiąc razy wolałabym sama ciężko zachorować i cierpieć, niż urodzić obrzydliwego żeńskiego bachora.

Gość gość
nie byłabym, chciałabym mieć synka

Gość gość
Mam dwie córki i syna. Zdecydowanie jednak wolałbym żeby syn był trzecią córka. Siostry na ogół trzymają się razem a z bratem kontakt raczej średni. No i córki łatwiej się wychowuje.

Gość gość
Byłoby mi przykro że nie mogę urodzić syna mężowi

Gość gość
Może nie dorosłam do posiadania dziecka- nie wiem, ale jestem w ciąży i się cieszę.... nie mniej jednak bardzo ale to bardzo nie lubię małych chłopców. Nie chodzi o żadne strojenie dziewczynki w różowe sukienki i nakładanie jej na czoło opaski z wielkim kwiatem, ale kiedy poznaję jakieś dziecko np dawno niewidzianej koleżanki i jest dziewczynką, to jakoś przychylniej na nią patrzę, wzbudza moją sympatię, a małych chłopców nie lubię od zawsze. Moja siostra urodzila syna i nawet do siostrzeńca nie mogę się przekonać, a siostra męża ma małą córeczkę i wprost ją uwielbiam.