Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kuźwa nie poszłam wczoraj do sklepu a dziś sie okazało nie ma niedzieli handlowe

Polecane posty

Gość gość
Ja jestem zadowolona z tych wolnych niedziel. Kto może nie powinien pracować. Powinny być jeszcze zamknięte kawiarnie,restauracje itp. ale powinno się w końcu skończyć z tym, że w weekendy w szpitalach nic się nie dzieje: żadnych badań, nic. Weekend to czas martwy w szpitalu i to powinno się zmienić. Powinni nie pracować ci, których praca nie ejst niezbędna dla innych, powinna pracować służba zdrowia (szpitale, przychodnie).

Gość gość
Smiesza mnie takie kobiety,jak autorka. Jestes niezaradna zyciowo,leniwa itp. Zawsze w zamrazalce jest jakies mieso,wloszczyzna. Kasze ,makaron ma sie zawsze.Mam zawsze drozdze instant,proszek do pieczenia. Mozna upiec pieczywo. Jak wy mlodzi zyjecie,no zal waszych rodzin.

Gość gość
Ja żyję jak chcę, nie będę piekła chleba, robiła sama masła itd. :P

Gość gość
A mi w niedzielę strzeliła uszczelka i musiałam zakręcić zawór główny żeby nie zalać sąsiadów. Nie mieliśmy gdzie jej kupić bo markety pozamykane i nawet nie miałam jak się umyć. Wody mineralnej mi starczyło, żeby dzieciaki się mogły umyć w misce.

Gość gość
Zaraz ci powiedzą, że to twoja wina, bo nie miałaś zapasowej. Kafeterianka ma zapasy takie, że przeżyłaby przynajmniej oblężenie Stalingradu. Potrafi też zrobić coś z niczego więc gdyby była na twoim miejscu uszczelkę zrobiłaby ze stringów starego.

Gość gość
Przecież w domu zawsze coś jest do jedzenia, więc nie pisz że nie macie co jeść x u ciebie w domu, a nie u innych... nie kazdy lubi kupowac na zapas. ja tak oszczedzam, ze nawet lodówke mam wyłączoną.. w tym roku jechałam na kilka dni w góry i akurat jechalam w niedziele. Całe szczescie,m ze była handlowa, bo przeciez jakies zakupy zywnosci musiałam zrobic.. najgorsze, ze nie ma nawet małych sklepów prawie nigdzie otwartych,tylko jakie stacje beznzynowe albo najgorsze meliny gdzie sa zapite zule

Gość gość
hmmm jakim cudem inne pokolenia przeżyły bez marketów ?

Gość gość
a któras z was zwróciła uwage jak wszystkie usługi w centrach handlowych podrozały? Fryzjer i mnie z 70na 85 zł proste strzyżenie, pedicure z 70na 90 zł, kazdy sobie odbija te straty z niedziel jak moze

Gość gość
hmmm jakim cudem inne pokolenia przeżyły bez marketów ? xx np.[przed wojna w niedzielę zawsze handlowali żydzi, a katolicy w sobotę i tak sie zmieniało, a za komuny to i tak nie było towaru więc spokojnie mogło być otwarte raz w tygodniu.

Gość gość
Jakie straty w Niedziele? Ceny rosną bo ludzie maja więcej pieniędzy . Popatrz ile z 500 + wpłynęło kasy na rynek . Cen musiały pójść w gore.

Gość gość
My pracujemy we wszystkie niedziele. W te wolne od handlu otwarte jest od 10.00, a wczoraj szef nam kazał otworzyć po dziewiątej bo klienci dzwonili jak opętani do niego. Ludzie Wy nienormalni jesteście ? Nie możecie zrobić zakupów szybciej albo przynajmniej poczekać do godziny otwarcia?

Gość gość
gość dziś A jakim cudem przeżywają Niemcy czy Francuzi? Przecież tam powinien być armageddon z sodomą i gomorą, skoro od lat sklepy w niedziele (wszystkie) pozamykane :D

Gość gość
Jakie straty w Niedziele? Ceny rosną bo ludzie maja więcej pieniędzy . Popatrz ile z 500 + wpłynęło kasy na rynek . Cen musiały pójść w gore. xxx to dlaczego likwidują sie sklepy w centrach handlowych i nikt nie chce wynająć tych powierzchni, czemu rózne zagraniczne sieci sie od nas zwijaja? Czemu najemcy w centrum proszą o mozliwość przeniesienia do lokali mniejszych choćby o metr? Z dobrobytu? Nie znasz sie na ekonomii kochana, zobaczysz podsumowanie po roku

Gość gość
gość dziś A jakim cudem przeżywają Niemcy czy Francuzi? Przecież tam powinien być armageddon z sodomą i gomorą, skoro od lat sklepy w niedziele (wszystkie) pozamykane smiech.gif xx nie wszystkie, w niemczech zalezy od landu, we francji tez od miejscowości, sa liczne wyjatki od zakazu- własnie ze względów ekonomicznych poważnie rozważa sie tam dopuszczenie handlu w niedzielę. I w obu krajach od lat się sklepikarze domagaja zeby mogli pracować w niedzielę. Juz tyle na ten temat napisano, ze nie chce mi sie opisywać szczegółowo. a jak tak dobrze, to czemu niemcy spędzali jeszcze tak niedawno niedziele na zakupach u nas?

Gość gość
Ja tam jestem zadowolona bo mam wolne niedziele :) Moje koleżanki tak samo . Znajomy ma knajpę nad jeziorem i dzięki tej ustawie ma złote czasy :) jak większość ludzi co prowadzi gastronomie .

Gość gość
Teraz jak jest cieplo to jeszcze jest co robic. Najgorsze beda te niedzile z zakazem handlu zima. Jednak duzo Polakow spedzalo tak wolny czas w galeriach bo w cieple mozna robic zakupy zjesc cos, napic sie kawy. Ludzie beda w domu siedziec i sie nudzic.

Gość gość
gość dziś gość dziś A jakim cudem przeżywają Niemcy czy Francuzi? Przecież tam powinien być armageddon z sodomą i gomorą, skoro od lat sklepy w niedziele (wszystkie) pozamykane smiech.gif X Mam za to teraz gości z Anglii i są zdziwieni, że u nas sklepy w niedzielę zamknięte.

Gość gość
Można iść na basen , siłownie , sale zabaw, muzeum , restauracji , pograć w tenisa , spacer , rower. Zimna sanki . lepienie bałwana . Zresztą dawniej nie było galerii i dzieci cale wolne dni spędzały na dworze .

Gość gość
Radze się przyzwyczaić bo za chwile będą juz wszystkie wolne . Ludzie powoli oswoili się z 500 + to z tym tez dadzą rade.

Gość gość
Nastepne wybory i moze kiedys wreszcie zniosa ten idiotyczny zakaz.

Gość gość
ja mialam tylko jajka. wiec zjedlismy jajecznice na sniadanie. z zamraalniku mialam watrobke i zjedlismy na obiad. i na kolacje znow jajka. jakos przezylismy niedziele bez handlu. Caly zeszly tydzien pracowalismy nawet w sobote. a po pracy robilam tylko drobne zakupy w osiedlowym sklepie. chleb cos do chleba warzwa i wode.