Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam które dokarmiaja mlekiem modyfikowanym

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tu jakaś mama co dokarmia swojego maluszka ? Jak to wygląda u was? Mój ma 2 miesiace jeszcze nie miałam okazji karmić go w miejscu publicznym,ale wiemoże ze jeśli będzie taka okazja to zabieram ze sobą butelke. Mały jak zostaje z mężem to dostaje butelkę. Średnio 5 razy w miesiącu. Dokarmiam mm bebilon pronatura 1. Może lepiej kupić laktator i ściągać mleko? Sama nie wiem... wgl to miałam kp nie karmić ale dzięki wam przetrwałam trudne chwile i juz karmienie nawet mi się podoba.

Gość gość
Dodatkowo mam problem bo mam problem z pęcherzem dostałam jednorazowa saszetke i mam nie karmić 12h tylko podać mm jakoś mam wyrzuty sumienia. Lekarz kazał wypić na noc. Wolałabym na dzień bo jak nie będzie chciał mi spać bez cyca? To w dzień łatwiej niż w nocy

Gość gość
Ja na początku odciagałam swoje gdy ktos z nim zostawał a potem mm. Tez pare razy na miesiąc. Może ściągnij większą ilość i zamroź zeby było na te 12 godz i na zmiane z mm.

Gość gość
Problem w tym ze nie mam laktatora. Mam jakiś z canpolu ręczny ale idzie się zarabac

Gość gość
Co się martwisz mój syn od 5 dnia na mm bo nie miałam pokarmu wylam

Gość gość
Dobrze robisz i nie przestawaj dokarmiać bo mnie wszyscy namawiali żebym nie dokarmiała żeby tylko piersią karmić i teraz nie mogę odstawić:-( mały chce tylko pierś na widok smoczka i butelki płacze a ja bym chciała wrócić do brania leków i wielka doopa:-( nie słuchaj nikogo tylko zastanów się co dla ciebie będzie najlepsze bo ja się niestety posłuchałam i teraz mam ogromny problem

Gość gość
5 razy w miesiacu butla to nic przecież. Laktator moze sie przydac a moze i nie. Ja na przyklad nie potrafilam sciagnac laktatorem za wiele , i tak by nie starczylo na jedno karmienie nawet. Co do pecherza to pewnie dostałaś Monural ( fosfomycyna). Tez bralam chyba z 2 czy 3 razy z tym ze ja nie karmilam min.dobe a nawet dluzej. Lekarz mi jeden powiedzial ze 2 doby, inny ze nie wie i zeby poszukac w necie. Nigdzie nie ma takiej infoemacji, tylko znalazlam na anglojezycznej stronie ze po 2 dobach jest zupelnie wydalony z organizmu i mozna karmic. Brałam akurat na dzien, rano, bo tak mnie pecherz bolal ze do nocy to chyba bym zeszla. Tu chodzi o to ze w nocy sie nie je i nie pije i nie sika i ze lek sie lepiej wchlania bo pozostaje dlugo w pęcherzu. Stwierdzilam ze jak nie bede jesc****ic w dzien to pecherz nie bedzie wiedzial czy jest dzien czy noc ;) no i faktycznie do wieczora nic nie pilam zeby jak najmniej sikac.

Gość gość
No właśnie kupiłam jeden zaok 80 zł laktator i nie bardzo mi to idzie czy to moja wina czy piersi czy laktatora nie wiem. Najgorzej jak kupie 2 laktator i okaże się że nie wystatczy nawet na jednonkarnienie i będę musiała długo ściągać nawet elektrycznym. Tak dostałam monural. Czyli 13 h to zdecydowanie za krótki czas.

Gość gość
15 43 mój ciągnie smoka i butelka od czasu do czasu też mu nie przeszkadza. A ile twój ma mśc? Jest tu jakaś mama co też czasami dokarmia?

Gość gość
Ja dokarmiałam mm . Jak miałam gorszy dzień to dawałam butle .

Gość gość
18 49. Gorszy dzień??? Tzn ?

Gość gość
Ja karmie butelka w miejscach publicznych, nie umiem się przekonać do kp np. W parku a już na pewno nie w centrum handlowym

Gość gość
Oho, zaraz się zacznie, że madka nie ma prawa mieć gorszego dnia i nie mieć ochoty karmić cyckiem co 5 minut...

Gość gość
No pytam jak to gorszy dzień? Właśnie z braku ochoty kp? Braku pokarmu? Czy nie wiem?

Gość gość
A co za różnica. Czemu ta kobieta ma się tlumaczyc. Ja mam "gorszy dzień" od porodu i karmię mm i nie rozumiem dlaczego kobietom się wydaje, że mogą się wypytywać i rozliczać jedna drugą z rodzaju karmienia.

Gość gość
Ja miałam takiego żarłoka, że bez jednej butli mm nie wyrabiałam. Nic się dziecku nie stanie od jednej butelki mm raz w tygodniu.

Gość gość
Właśnie po to jest forum by sobie porozmawiać. Ja darze do tego by już nie karmic myślałam że sama zatrzymam laktacje ale nie daje rady. niemowlak ma prawie 3 miesiące

Gość gość
15:30- chodzi moze o taki laktator canpolu z pomaranczowa raczka? Meega szajs, nic nie moglam nim odciagnac, potem mialam reczny lovi i o niebo szybciej szlo

Gość gość
17:43. - co do monuralu to ja wcześniej pisalam. Na nowej ulotce jest napisane zeby nie karmic. Na starych ulotkach ze jest to dozwolone. Mi lekarz powiedzial ze 2 doby, inny ze nie wie, na jakiejs stronie znalazlam info ze w 2 doby jest calkowicie usunięty z organizmu. Ja nie chcialam zeby syn dostal cokolwiek w mleku bo sam bral swoje antybiotyki wczesniej i nie chcialam mu jeszcze dorzucac tego wiec zastosowalam sie do wersji zeby nie karmic dluzej.

Gość mamajanki
Ja dokarmiałam, gdy miałam problemy z laktacją:/czasami prawie codziennie musiałam podawać butelkę z mm, ale zaczęłam brać preparaty dla karmiących mam i coraz rzadziej korzystam z butli:)

Gość gość
Tak czytam i się niezmiernie cieszę, że już dawno te udręki za mną, dziecko 4-letnie i fajne

Gość gość
A jak się przy karmieniu mieszanym rozszerza dietę? Po 4 msc czy 6

Gość pieknapogoda
Ja rozszerzałam po 6 mc, mój mały wciąż jadł z piersi i przy braku laktacji musiałam brać środki na laktację. A gdy już skończył pół roku zaczęłam podawać już stały pokarm:)

Gość wazne6mc
Ja również po skończonych 6 miesiącach zaczęłam podawać pokarm stały. A do tej pory karmiłam jedynie piersią i także przy kryzysach musiałam brać preparaty dla kp. I udało się:)

Gość forina
Miałam kilka tygodni, kiedy wspomagałam się mm, jednak zawalczyłam o swój pokarm częstszym przystawianiem Małego i piciem lactosan mama z owocem kopru i beta-glukanem jęczmiennym. Wiedziałam, że te składniki są mlekopędne, więc jest szansa na poprawę i faktycznie udało się. Młody znów zaczął przybierać na wadze i odstawiłam butlę.

Gość gość
A kuvrwosan spamerska ściera też żresz, kuuvrvvo reklamowa?

Gość gość
Jestem zdania, że jeśli coś działa, to warto korzystać z pomocy. Do czasu, kiedy będę w domu karmię dziecko piersią i piję lactosan. Po powrocie do pracy, wszystko się zmieni.

Gość gość
Ja karmiłam piersią tylko tydzien, bo karmiąc tak czułam się jak mleczna krowa. Syn ma juz 10 lat i wszystko z nim jak najbardziej ok