Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIURA W CV postrachem kafe! Mówią to "szczęśliwe" biurwy tu co dnia

Polecane posty

Gość gość
Jaka do c***a niańka, masz dzieci w ogóle? Czy machnęłas dziecko ale to co najtrudniejsze byś zostawiła jakiejś niani? Lepiej robić na czyjeś niż zająć się wychowaniem swojego dziecka? Bo rozumiem że przedsiębiorca nie jesteś? No fantastycznie :P gadajcie sobie co chcecie o dziurach, dla mnie dziura która się tak bardzo martwie to conajwyzej moja aby jej było dobrze ;P te kogo stać zostają w domu z dzieckiem. Tak pozatym jeszcze nie wiem ile będę w domu, dopiero jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem. Pewnie nie całe 3 lata ale mam takie koleżanki i jakoś mnie to rusza czy siedzą w domu czy idą do pracy. A ja wiem że jak odechce mi się siedzieć w domu to wrócę do pracy ;) i jakoś się nie obsrywam o to czy szef mnie zatrudni czy nie. Jak nie, znajdę inną pracę

Gość gość
gość dziś Jeśli ktoś potrafi pisać poprawnie stylistycznie, robi to zawsze -niezależnie czy pisze na bzdurnym forum czy w sprawozdaniu w pracy. Nie dość, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to jeszcze pisać nie umiesz. Argumentów nie brakło, tylko Ty nic nie rozumiesz.

Gość gość
gość dziś Tak tylko tu piszesz, a w głębi serca zazdrościsz kobetom, którym mąż kazał pójść na wychowawczy :-D

Gość gość
gość dziś Jak ktoś żyje tak żałosnie biedn życiem że jedyn sensem dnia jest obiad, sprarznaie i kafe to uważa tka jak ty. Dla innych jest dużo więcej ważniejszych spraw niż twoje bzdety.

Gość gość
gość dziś Jesteś śmieszna :D i brak Ci argumentów, więc szcszekasz jak piesek

Gość gość
gość dziś A gdzie jest napisane o sprzątaniu w poście, na który odpowiadasz? Przeczytałaś go w ogóle?

Gość gość
gość dziś Argumentów przedstawiłam Ci sporo, ale jak widać Ty jesteś zbyt tępa, by je zrozumieć. I to nie ja szczekam, tylko Ty się szarpiesz o coś, co w ogóle Ciebie nie dotyczy.

Gość gość
gość dziś Niby taka zadowolona jesteś i przekonana o słuszności swojego wyboru, zupełnie iezaineteresowana dziurami w CV, a przyleciałaś na ten topik się tłumaczyć i racjonalizować. Brawo!

Gość gość
Taka kulturalna a słownictwo jak rynsztok. Weź sie już nje ośmieszaj. Argumenty? Przecież ty pisałaś bzdury, nieprawdę, pokazałas że zupełnie nie masz pojęcia o tym jak wygląda życie i prawo. I masz jakieś urojenia do tego. Żałosna istota

Gość gość
Do 12:28 a coś innego Ty robisz? Nie wydaje mi się więc chyba sama coś nie bardzo zadowolona ze swoich wyborów

Gość gość
gość dziś Czyli przyznajesz, ze nie jestes zadowolona.

Gość gość
gość dziś A ty po co tu przyleciałaś? :) Przyszłam z ciekawości, nie dopowiadaj sobie cudów :)

Gość gość
gość dziś Jaki rynsztok? W swoich wypowiedziach nie użyłam ani jednego epitetu. Wiesz co to jest rynsztok? Skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, trudno. Powiem Ci jeden, najważniejszy argument: moje dziecko.

Gość gość
gość dziś Może nie zauwazyłaś, ale nie rozmawiasz z jedną osobą :)

Gość gość
Taaaa, z 15 osobami rozmawiam. Dziecko argumentem w dyskusji o skladkach. Brawo za debilny dobór.

Gość gość
gość dziś Nie wiem czy z 15, ale na pewno nie z jedną. Swoją drogą znamienne dla tego forum jest to, że niektóre kobiety myślą, że więcej niż jedna osoba nie może mieć innego zdania niż one :-) Faktem jest, że większość pisze jako "gość" co sprawy nie ułatwia, ale nawet po stylach pisania można łatwo odgadnąć, ze pisze tu więcej osób.

Gość gość
gość dziś Przyleciałaś tu z ciekawości powiadasz? Niektóre tu twierdzą, że jak ktoś tu jest, to znaczy, że zadrości czegoś innym :-D

Gość gość
Jaka dziura w cv . Urlop wychowawczy to nie jest żadna dziura w cv. TO jest narmalny okres zatrudnienia . W tym czasie na matkę składki opłaca państwo . Nawet te lata które kiedyś nie byly opłacane teraz doliczane są dodatkowo .

Gość gość
Z ciekawości przez pół dnia i chyba nawet wcześniej siedzi i rozmawia z osoba, której tłumaczy że nie ma sensu z nią gadać ;) masz dziurę w ciągu dnia widać nawet a Ty o dziurze w CV wywody prowadzisz że jest be :D i to nie ze mną rozmawiasz o składkach itp :P

Gość gość
Jeju, nikt za ciebie nic nie palci. Ty nawet nie wiesz widać na jakim świecie żyjesz :D

Gość gość
Kobieta /facet na urlopie wychowawczym na normalnie opłacane składki .Za te składki płac***aństwo . Z tego okresu normalnie rozliczamy sie z US .

Gość gość
"gość dziś Jeju, nikt za ciebie nic nie palci." Płac***aństwo . Osoba zatrudniona na podstawie umowy o pracę, która skorzysta z przysługującego jej prawa do urlopu wychowawczego, przestaje podlegać "pracowniczym" ubezpieczeniom. Nie oznacza to jednak, że w tym czasie nie jest nimi wcale objęta. Wręcz przeciwnie. W czasie urlopu wychowawczego osoba korzystająca z niego podlega obowiązkowo z tego tytułu ubezpieczeniom: emerytalnemu i rentowym - ale tylko wówczas, gdy nie ma innych tytułów do tych ubezpieczeń (np. nie wykonuje umowy zlecenia, nie prowadzi działalności gospodarczej itp.) oraz nie ma prawa do emerytury lub renty, zdrowotnemu - o ile nie ma innego tytułu do tego ubezpieczenia.

Gość gość
Widze że dalej mylisz pojęcia:D i nie rozumiesz znaczenia słów których używasz

Gość gość
Co niby mylę . Urlop wychowawczy jest bezpłatny ale jest to okres składkowy który wlicza sie emerytury . Np ja jako pracodawca opłacam składki pracownicy na wychowawczym później rozliczam się z ZUS . Dlatego wychowawczy nie jest dziura w cv .

Gość gość
Ale CO ma cv do składek???? Coraz głupsze osoby tu piszą widzę

Gość gość
Bo nie rozumiem jak można pisać ,ze urlop wychowawczy to dziura w cv . Jeśli ktoś pracuje od 2005 do 2018 roku w danej firmie . Z urlopu wychowawczego korzystał np od 2010 do 2012 to GDZIE JEST niby ta dziura w cv ?

Gość gość
gość dziś Dziura jest w faktycznie przepracowanym czasie. Jesli zaraz po studiach zatrudnisz sie w firmie, przepracujesz rok i na kolejnych 10 lat znikniesz na urlopach wychowawczych, to starajac sie o kolejna prace powiesz, ze pracowalas ostatnie 11 lat = masz 11 letnie doswiadczenie w pracy?

Gość gość
Ja jestem pracujaca mama dwuletniego synka i powiem,strasznie wam sie nudzi ma ie zdecydowanie za duzo czasu a jeszcze czytalam ze niektore nianie wynajmują zeby miec wiecej czasu dla siebie. Padlam ze smiechu. Szczyt lenistwa ozstal osiagniety. Proponuje odlozyc telefon i zajac sie dzieckiem domem i rodzina a bedziesz miala wiecej czasu dla siebieMusicie miec naprawde zalosne zycie codzienne ze takie,dywagacje na 14 stron urzadzacie. Jedno jest pewne ze ludziom z nadmiaru czasu siada na psyche, co zresztą widac po tym watku.

Gość gość
Urlop wychowawczy to nie jest dziura w cv. Czy dziurą jest urlop macierzyński? Urlop wypoczynkowy?

Gość gość
21:07- w takiej sytuacji jak ta, do jtórwj się odniosłaś, większość pracodawców się nie wypytuje, bo widzą cv z wypisanymi latami (tak jak ktoś przykładowo podał 2005-2018) I przyjmują do wiadomości, że pracownik przez ten cały okres mógł brać urlopy macierzyńskie, wypoczynkowe, mogły się trafić jakieś L4, nikt nie jest takim combosem żeby przepracować co do dnia całe lata. Pracownik z kilkunastoma latami w cv uchodzi w oczach szefa za tak doświadczoną w tej pracy osobę, że nawet te 3 lata urlopu go nie interesują. Jak ktoś jest baaardzo upierdliwy, to prosi o świadectwo pracy i sobie czyta...