Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robić z dzieckiem w dużym mieście ?

Polecane posty

Gość gość
A ja na wsi na polnej drodze tez puszcze dziecko do wybiegania. Nie biegam jak ogon za nim tylko stoję i obserwuje, a dziecko biegnie w jedna stronę i wraca. I za pewne o to chodziło tej dziewczynie co mieszka na wsi. Niestety ale w mieście trzeba chodzić za małym żeby nie pobiegło i się nie zgubił, a na takiej wsi to wszystko widać w każdą stronę.

Gość gość
15.52 Nie do końca się zgodzę. Mało jest już takich wsi z polnymi drogami, gdzie nic nie jeździ. To już musi być totalny wygwizdów. W mieście też są miejsca gdzie dziecko może się wybiegać parki, polany, lasy - ja tak jak mówiłam mam duży ogród więc też może sobie biegać i nie muszę za nim chodzić krok w krok, ma huśtawkę, piaskownicę itp. Mówimy wciąż o Krakowie a nie o Nowym Yorku :D

Gość gość
15.51 Nie byłam, ale widzę po stronie internetowej, ze świetne miejsce :D wielkie dzięki !

Gość gość
Pójdź z nim do zoo.

Gość gość
To po prostu się rozejrzyj. Bo miejsc jest mnóstwo tylko tobie się nie chce poszukać. Nie jestem z Krakowa, wpisalamm w Google atrakcje dla dzieci Kraków i wyskoczyła lista. Także rusz się i poszukaj.

Gość gość
No i co tam takiego znalazłaś ? Myślisz,że nie szukałam ? szukałam, ale wszystkie te atrakcje są dla dzieci od przynajmniej 3 lat. Nie chodzi mi o zwiedzanie Krakowa ( bo głównie takie atrakcje można znaleźć w internecie ) tylko ogólnie atrakcje dla takich dzieci w dużych miastach, na które jeszcze nie wpadłam.

Gość gość
W Krakowie mozesz isc do Aqua parku, do klockolandu, na kulki do Ikea, do ogrodu doswiadczen, do parku trampolin, do zoo, do parku jordana, liczne place zabaw co rusz, na piknik na blonia, na rtnek przejechac sie dorozka, na spacer do ojcowa, karmic kaczki nad zalewem w hucie I wiele innych :)

Gość gość
Nie ma dużo atrakcji dla takich dzieci, niestety. Są oczywiście jakieś sale i place zabaw, zajęcia sensoryczne, gordonki,basen ale najwięcej atrakcji jest dla dzieci od 4 rż w górę - można wtedy pojechać coś pozwiedzać, pójść do muzeum dla dzieci, do centrum nauki, do kina, teatru. I tak już dużo robisz dla swojego dziecka, bo większość mam wychodzi z dzieckiem jedynie na plac zabaw.

Gość gość
Ogród doświadczeń świetne miejsce, ale dla przynajmniej 3 letniego dziecka :D

Gość gość
A właśnie klockoland tam znalazłam Autorko jesteś tepa i leniwa.

Gość gość
No to brawo sherlocku, znalazłaś jedną atrakcję a mówisz,że jest ich mnóstwo :D Czyżby to Pani od galerii się bulwersowała :D ?

Gość gość
Klockoland to wcale nie jest jakaś super rzecz dla takiego dziecka. Byłam tam z 5 letnią chrześnicą no i ona rzeczywiście miała tam co robić, ale takie małe dziecko ? No nie wiem, tam są roboty do sterowania, można układać jakieś skomplikowane budowle, nie wiem czy to dobre zajęcie dla takiego maluszka.

Gość gość
Zależy co lubisz autorko. Ja też mieszkam w tym pięknym mieście i naprawdę się nie nudzimy. Codziennie mamy inna rzecz do zrobienia : basen, bawialnia, zajęcia dla dzieci, długi spacer w któryms z parków, wypad do lasu za miasto, wypad nad któryś z zalewow, place zabaw wysypane piaskiem żeby dziecko mogło pobiegać boso po piasku, spotkanie na kawkę z koleżanką razem z jej dzieckiem itp. Raz na jakiś czas oddaje Młodą do klubu malucha ma 3h a ja mam czas dla siebie.:) Ja kocham Kraków i uważam że nie można się tutaj nudzić:)

Gość gość
17.35 Pewnie masz rację - za mało doceniam to miasto :D Na pewno jest tu wiele fajnych miejsc do spędzania czasu z dzieckiem, ale ja niestety mam tą wadę, że szybko mi się nudzą dane miejsca i cały czas bym odkrywała nowe. A jak idę do kolejnej z rzędu bawialni i widzę te same zabawki to się zniechęcam. Też często chodzimy na basen, praktycznie co weekend idziemy na bardzo długi spacer, albo jedziemy na cały dzień za miasto na piknik. Plac zabaw też codziennie.. A mimo to czuję, że cały czas robię to samo :) Ale to już raczej kwestia mnie a nie miasta :D

Gość gość
W Krakowie świetna jest Bawialnia Montressori, oprócz zabaw, są tam różne warsztaty dla dzieci - zajęcia sensoryczne, mini-przedszkole, spotkania z innymi mamami.

Gość gość
Autorko to się ogarnij i jedz do Tarnowa, Dębicy czy gdziekolwiek. Nudna to Ty jesteś a nie miasto.

Gość gość
Ja po prostu chodzę codziennie na inny plac zabaw albo do innego parku. Nie pchalabym sie w sezonie do zabytków kultury, bo turyści nas startują.

Gość gość
Może i jestem nudna, trudno. Ty natomiast jesteś ignoratnką.. Gdzie napisałam, że miasto jest nudne ? Poza tym piszesz, że nie jest a jako przykłady spędzania wolnego czasu podajesz inne miejsca :).

Gość gość
Z Krakowa nie jestem tylko z innego miasta. U nas są kawiarnie dla takich brzdąców (oczywiście z rodzicami). W tych kawiarniach są wystawiane teatrzyki, zajęcia muzyczne i tym podobne. W filharmonii też są podobne zajęcia dla różnych grup wiekowych. Mamy teatr gdzie także są jakieś spektakle dla tak małych dzieci. Są zajęcia na siłowniach dla mam z dziećmi- takimi maluszkami (tylko joga), zajęcia taneczne- też wspólnie z rodzicami. Poszukaj, napewno coś znajdziesz.

Gość gość
Park trampolin będzie dużą rozrywką dla takiego dziecka, ale niekoniecznie zdrową.

Gość gość
Autorko to skoro tak szybko Ci się nudzi wszystko i cały czas czegoś brakuje to powiedz co byś chciała tutaj u nas mieć? Może jest coś czego faktycznie brakuje a będzie to święty pomysł na biznes;)?