Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy przychodzi co do czego za specjalistów płacę prywatnie. Czy ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość Nina Kowalska
Teraz bez prywatnego leczenia nic nie załatwisz, dlatego mam pakiet medyczny w Lux Medzie. Dobrze go mieć bo do samej grupy należy też dużo innych placówek, więc często są zniżki jeżeli jest się daleko od samego Lux Medu. Jeżeli chodzi o bezpośrednie wizyty umawiasz się przez Portal Pacjenta i nie czekasz w kolejkach, tak samo można wizytę odwołać czy sprawdzić wyniki - mega wygoda!

Gość gość
Mam przewlekla chorobe.Lecze sie prywatnie. Wyglada to tak,ze mam tylko przepisywane recepty. On nawet mnie nie dotyka,nie zbada. Moj lekarz ,czesto pyta co u mnie nowego i jak sie czuje. wizyta warta klaka,bo jak to nazwac?

Gość gość
Uwazam,ze lekarze ktorzy maja stalych pacjentow,powinni zejsc z tonu,bo nie dosc,ze nie lecza,to biora kase.Wstyd !

Gość gość
Ja kupilam pakiet w przychodni prywatnej . W pakiecie jest wielu specjalistow , pediatra ,badania ,usg ,rtg . Dla siebie tez kupilam pakiet ale przez moja firme. Moje kosztuje 49 zl a syna 150 . Bez priblemu pediatra . natychmiast rtg .a specjalisci termin oczekiwania na wizyte to 2 do 10 dni . na usg czekalam 5 dni . Naprawde warto bo jeden mc moze nic nie korzystam ale innego nawet 700 zl . np syn zlamal sobie noge : usg , rtg , gips , chirurg , ortopeda potem znow usg i rtg . Mila obsluga i zaangazowanie .

Gość gość
Ja od lat mam wykupiony pakiet medyczny w Lux Med. Nie stoję już w kolejkach, żeby zarejestrować się do lekarza tylko sama umawiam sobie wizyty na Portalu Pacjenta. Dodatkowo mogę tam sprawdzić sobie też wyniki badań. Teraz skorzystałam z promocji na pakiet stomatologiczny Komfort i w jednym miejscu mam już kompleksową opiekę medyczną.

Gość gość
Z LuxMedem też nie jest tak różowo, bo często ciężko się dostać do konkretnego specjalisty. Porobili te "złote" abonamenty, czy inne "wizyta w ciągu 3 dni" i to chyba dlatego. Ostatnio chciałam iść do dermatologa, to do końca października nie było NIKOGO, a dzień-dwa później pojawiło się kilkanaście (!) terminów we wrześniu (do różnych lekarzy). Ciąży w LuxMedzie nie da się prowadzić, chyba, że się chce chodzić za każdym razem do innego lekarza. Owszem, jest o wiele krócej niż na NFZ, łatwiej też dostać skierowanie na badanie i na badania dużo krótsze terminy są, więc cały czas się opłaca. Mam tam abonament od pracodawcy, ale mogę zmienić na Medicover lub Enel Med i nie wiem, czy nie spróbować.

Gość gość
Rodzinny NFZ Pediatra NFZ Logopeda (dziecko od 3 roku życia 2 razy w tygodniu ) NFZ Maz od 20 lat chodzi do diabetologa NFZ Okulista maż NFZ Dentysta tylko prywatnie Do innych lekarzy nie chodzimy

Gość gość
Ja nigdy nie miałam problemów z terminami w Lux Med. Jak trzeba było to kilka razy dziennie sprawdzałam na Portalu Pacjenta czy nie zwolnił się jakiś termin na wizytę.

Gość gość
A ja też mam problemy z terminami (Trójmiasto). Mogę nawet podać nazwiska lekarzy i konia z rzędem temu, kto mnie umówi :D Czasami się udaje, jak 20x dziennie sprawdzam, czy się coś nie zwolniło, ale jak jestem w pracy to nie mam jak. Od kilku lat chodzę do tej samej ginekolog i do endokrynologa, średnio trzy razy w roku i to jest kpina, że wychodzę z wizyty i nie mogę normalnie umówić się za 4 miesiące ani nawet za pół, bo NIC nie ma. Recepcja nic nie ma, infolinia nic nie ma, sprawdzam więc prawie codziennie, dzwonię i nic nic, a potem nagle np. dzień przed wizytą wyskakuje 5 terminów wizyt, gdzie do endokrynologa mnie to nie urządza, bo muszę badania krwi zdążyć zrobić. Teraz jest w ogóle śmiesznie, bo niby umawiają tylko na 3 miesiące do przodu (tak tłumaczy infolinia), żeby nie blokować wizyt. I to samo. W takim razie nie wiem, co robią ci inni ludzie i co ja mogłabym zrobić, żeby się też normalnie zapisać. Może chodzisz raz na rok po L4 z powodu grypy, to nie masz problemów z terminami.

Gość gość
Siostra w Warszawie ma wykupiony z pracy pakiet medyczny w Lux Med i jest bardzo zadowolona. Jedyne co to mówi, że czasami ciężko się dodzwonić na infolinię. Ale to nie duży problem bo wizyty umawia i odwołuje dzięki aplikacji Portal Pacjenta czy coś takiego.

Gość gość
Ja jutro będę uboższa o 220 zł U ginekologa 150 wizyta,30 zł ktg ,40 zł posiew. Wizyty u giną co 3 tygodnie. Apteka leki duphaston,pregne plus, magnez PLUS DRUGĄ recepta na insulinę, paski do glukometra i moczu niby refundowane ale się nazbiera sumka spora. W piątek wizyta u kardiologa prywatnie200 zł

Gość gość
Ja byłam z córką u pediatry na NFZ to babka nawet na mocz skierowania nie chciała dac tylko kazała robić dziecku nasiadówki z rumianku. No nic zrobiłam prywatnie wyszła infekcja dopiero furagine przepisała. Ale na posiew też nie dała skierowania.

Gość gość
Ja też. Raz, że nie chce mi się za każdym razem latać po skierowanie do lekarza rodzinnego, dwa że terminy przyjęć na NFZ wypadają zwykle za kilka miesięcy czy pół roku, trzy że wielu specjalistów na NFZ w naszej przychodni nie ma i trzeba jechać kilkadziesiąt kilometrów dalej. Prywatni są. Ze sobą prywatnie chodzę do dermatologa i endokrynologa, ciąże także prowadził prywatny lekarz. Z jednym dzieckiem prywatnie chodzę do okulisty i ortopedy. Neurolog na NFZ.