Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy przychodzi co do czego za specjalistów płacę prywatnie. Czy ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość gość
Ja mam wykupiony dodatkowy pakiet medyczny w Lux Med i mam wszystkich specjalistów w jednym miejscu. Dodatkowo wizyty umawiam sobie wygodnie na platformie Portal Pacjenta.

Gość gość
gość 2018.08.08 Szybka terapia onkologiczna jest w przypadku nowotworu złośliwego. Mnie termin na biopsję, która dopiero ma stwierdzić czy guz jest nowotworem złośliwym czy nie, przyznano za kilka miesięcy. Mojej mamie zaproponowano roczny. Obie zrobiłyśmy biopsję prywatnie (terminy 2 tygodniowe).

Gość gość
nie leczę sie prywatnie bo mnie w tym pieprzonym kraju za moją pracę nie stać, szmaty pisowskie płacą za rozmnażanie się królicom a nam pracującym odmawiają szybkiego leczenia

Gość gość
Nic nie mow. Juz pisalam, ze u nas ciezko sie dostac do pediatry z dzieckiem, bo 1 lekarz przyjmuje 1 godzine dziennie na cala przychodnie. Przychodnia obsluguje caly powiat wiec prosze sobie wyobrazic ile tam jest osob. Wszystko prywatnie.

Gość gość
Czasem płacę prytwatnie, ale ze specjalistyki na NFZ też korzystam. Uczciwie mówiąc ci "prywatni" lekarze wcale nie są lepsi. Ich główną zaletą jest to że są szybciej, ale dość często bywało tak, że z tych 150 zł za wizytę nic nie wynikło poza zaproszeniem na następną. Ja radzę mieć dobrego lekarza prowadzącego na NFZ, który znając nasz przypadek doradzi co trzeba, a pieniądze zachować na przypadki pilne, badania, które trzeba wykonać do diagnostyki itd.,

Gość gość
gość dziś Przecież zawsze tak było, a nie od czasu 500 plus.

Gość gość
do gość dziś - masz rację, tylko, że p****y pisowskie to 500+ winni przeznaczyć na zatrudnienie większej ilości specjalistów aby zmniejszyć kolejki, a nie robić z naszego kraju burdel, gdzie się płaci za seks.

Gość gość
Ja prywatnie wykonuję pilne badania, typu usg, biopsja, bardziej doładne z krwi. Prywanie wykonuje też badania, na które pediatra nie wystawił skierowania, a mam podejrzenia, że może być coś nie tak. Do specjalistów chodzę z dziećmi prywatnie tylko wtedy, gdy otrzymują ok roczny termin do poradni przyszpitalnej, a sprawa jest pilna. Nawet na cito można dostać termin od miesięcznego do rocznego (zależy w którym szpitalu). W mniejszych poradniach są szybsze terminy, ale diagnostyka słabsza i zdecydowanie mniej badań. W poradni przyszpitalnej w razie czego kierują na jednodniową diagniostykę na oddziale, a w małej przychodni wykonują dwa badania na krzyż, które często nic nie wykażą i przepada skierowanie. Jeśli zaś chodzi o mnie, to do internisty w ogóle nie chodzę (ostatni raz byłam ok 15 lat temu), a prywatnie chodzę na prowadzenie ciąży do ginekologa i do onkologa. Prywatnie też wykonam biopsję. Pochodzimy z dużego miasta.

Gość gość
gość dziś Skąd mają wziąć specjalistów, skoro najllepsi wyjeżdżają? Nie płaci się za seks, tylko na dzieci, aby miał kto pracować na nasze emerytury. Nie wystarczy, że płacimy składki, musi ktoś pracować na emerytów. Ludzie uciekają z kraju, był mały przyrost naturalny, więc wprowadzono 500 plus. Też bym wolała żeby za

Gość gość
Też mnie to wkoorfia. Ciężkie pieniądze ludzie płacą na ten burdel, a za wszystko trzeba płacić. Rzadko chodzę do lekarza ale jak już idę, nie ma numerów, nie ma badań, wszędzie i wszystko prywatnie. Nawet do dentysty czasem ciężko się dostać, a jak już się pójdzie to i tak dodatkowo za plombe czy znieczulenie trzeba zapłacić. Ostatnio córka się rozchorowala, na wizytę domową lekarz nie przyjdzie, do przychodni nie przychodzić i musiałam wziąć prywatną wizytę za 150zł. Do kardiologa z dzieckiem też prywatnie chodzę, dentysta to samo. Im się nie chce robić na fundusz. Dziecku ząb pękł delikatnie,na nfz wizyta za 3tyg, Pani stwierdziła,że zębów mlecznych się nie leczy i położyła lapis. Za 2dni poszłam prywatnie,bo dziura na pół zęba się zrobiła. W pół godziny obrobila zęba i założyła plombe, zapłaciłam 140zł. Zupełnie inne podejście jak posmarujesz. Jak Ma być dobrze w tym kraju skoro biznes ważniejszy od człowieka.

Gość gość
do gość dziś - Skąd mają wziąć specjalistów, skoro najlepsi wyjeżdżają? - to własnie należy im dać godne wynagrodzenia z tych pieniędzy z 500+ to nie wyjadą. To nie płaci się za seks, tylko na dzieci, aby miał kto pracować na nasze emerytury - po pierwsze jak nie stać ciebie na dzieci to się nie rozmnażaj, po drugie spieprzaj z tym i swoimi .... dziećmi , bo ja na swoja emeryturę pracuję i oby ich trafiło jak sie nimi tak zasłaniasz i chcesz swoje życie przeczyć z ciężkiej czyjeś pracy tj. z 500+ Ludzie uciekają z kraju, był mały przyrost naturalny, więc wprowadzono 500 plus - wiesz dlaczego małpo uciekają z kraju, bo j****y rząd płaci mało za pracęęęęęęę . ODPIEPRZCIE SIĘ GŁUPIE C**Y Z TYMI SWOIMI DZIEĆMI. MY PRACUJEMY NA SWOJE EMERYTURY. N IE ROZRYWAJCIE SOBIE P**D PORODAMI BO MAMY W D***E WASZE DZIECI.Dociera to do waszego mózgu czy to za trudne dla was do ogarnięcia.

Gość gość
A czemu ludzie wyjechali? Za godnym życiem. Niech nie zabierają ludziom pieniędzy w postaci coraz większych podatków i Solidarności społecznej to ludzie nie będą wyjeżdżać. Proszę zobaczyć na podatki innych państw. Płaci się mniej,a ma się więcej. Nie tędy droga, bo młodzi dziadowac nie chcą. Każdy kombinuje by wyjść na swoje. Lekarzy to też się dotyczy. Nie szanuje się swoich rodaków, to wyjeżdżają, a te dziady z rządu ściągają ludzi z zagranicy i płacą im więcej niż rodakom.

Gość gość
Powiem wam w czym problem. Cos czego nikt wam w oczy nie powie. Przyrost naturalny jest coraz mniejszy. Jestesmy coraz bardziej swiadomi wiec cywilizowani. Najpopularniejszy model rodziny to 2+2. 2+1 i 2+3 ewentualnie. Pokolenie dzisiejszych seniorow to dzieci ludzi rodem ze sredniowiecza. Stantardowy model takiej rodziny to bylo 2+5. Ewentualnie 2+12 lub 2+4. Pomijajac seniorow to te modele byly popularne jeszcze wsrod ludzi w wieku 50lat. Wyobrazmy sobie, ze jest nas coraz mniej, a ciezar leczenia seniorow i ludzi w srednim wieku z tych liczebnych rodzin spoczywa na naszych barkach. Jaka jest liczebnosc ludzi w wieku produkcyjnym, a jaka seniorow ? Zeby to sie choc troche wyrownalo i zeby nam barki odelzaly trzeba jeszcze okolo 40 lat. Czyli my tego nie dozyjemy. Skladki minionych lat tez byly smieszne, a i zlodzieji zawsze przy korycie jak u rolnika swin do zercia.

Gość gość
To niech biedni zjedzą starych i po kłopocie.

Gość gość
Ja chodzę tylko prywatnie do lekarzy a ZUS płace kosmiczny bo około 4000 zł bo jest uzależniony od dochodu, ale cóż stać mnie na to a dzieci mam czworo ale pobieram tylko 1500 bo dochód mi przekracza ale zawsze to jakiś tam grosz wpadnie na zabawki i zachcianki dla dzieci. Jak ktoś nie robotny i nie umie zarabiać to nigdzie nie zarobi taka prawda

Gość gość
do gość dziś - a na cholerę są potrzebni ludzie jak już zaczynają nas zastępować w coraz to większej ilości maszyny, roboty, różne urządzenia. A co do seniorów to nie mów, że kiedyś było ich po 12 bo wcale tak nie było, moja mam ma 3 rodzeństwa. Bo jak ktoś był głupi to klepał bachory tak jak i teraz, kto mądry rodzi dzieci aby zapieprzać, to tylko idioci się rozmnażają.

Gość gość
Nie tylko Ty płacisz wysoki zus i z tego przynajmniej tytułu powinniśmy korzystać z państwowej opieki zdrowotnej, a nie jeszcze dokładać gruby hajs do opieki prywatnej. Po coś te hieny pieniądze biorą. Niech zlikwidują w pistu ten zus i ustanowia tylko prywatną opiekę medyczną. Wyjdzie taniej dla naszych kieszeni.

Gość gość
gość wczoraj "ODPIEPRZCIE SIĘ GŁUPIE C**Y Z TYMI SWOIMI DZIEĆMI. MY PRACUJEMY NA SWOJE EMERYTURY. N IE ROZRYWAJCIE SOBIE P**D PORODAMI BO MAMY W D***E WASZE DZIECI.Dociera to do waszego mózgu czy to za trudne dla was do ogarnięcia." PDP. Nie dziwię się, że mało zarabiasz, skoro tak niewiele sobą reprezentujesz. Patoka jak się patrzy.

Gość gość
Wy naprawę myślicie, że gdyby nie 500 plus, to byłoby Wam lepiej? Nie było Wam lepiej przed 500 plus i nie byłoby Wam lepiej po zniesieniu 500 plus. Dla Was to bez różnicy. To jest chyba pierwszy przypadek, gdy pieniądze z podatków są sensownie wydawane, bo idą do rodzin.

Gość gość
Jestem przekonana, że gdyby zlikwidowano politykę prorodzinną i wprowadzono jakieś absurdalne prawo, zgodnie z którym przeciwnikom 500 plus przyznawano by co miesiąc 500 zł, np. ze względuj na datę urodzenia, grupę krwi czy kolor oczu -to pobieraliby aż miło. Nie mówiliby, że to niesprawiedliwe, tylko braliby, skoro dają. Swoją drogą, czy wy każdy temat musicie sprowadzić do 500 +?

Gość gość
gość wczoraj Jeśli nie będzie naszych dzieci, to ani my, ani wy nie będziemy mieć emerytur zgodnych z naszymi składkami. Same składki nie wystarczą, musi ktoś pracować na obecnych emerytów. My teraz pracujemy na emerytów, na nas będą pracować nasze dzieci. Przecież to oczywiste.

Gość gość
I tak nie będziemy mieć - te dzieci powinny urodzić się kilkanaście lat temu, wyż demograficzny lat 60. już zaraz wchodzi w wiek emerytalny (i poważne choroby zarazem) połowa wyżu lat 80. jest za granicą, a gdy oni (niedługo 40-latkowie) wejdą w ten wiek (za 20-25 lat) to będzie jeszcze żyło wielu ich rodziców, którzy rodzili ich statystycznie 10 lat wcześniej niż oni swoje dzieci. A niż dotyczy już dzisieszych dwudziestoparolatków i nie ma tendencji wzrostowej od tego czasu. Ile dzieci musiałoby sie narodzić żeby załatać tę dziurę?

Gość gość
A mnie szokuje jak ludzie chodzą i płacą 150 zł za 10 minut wizyty, a często nic na takiej wizycie się nie dowiedzą.

Gość gość
Skoro nie chcesz dziecka to moje tym bardziej nie chce pracowac na twoja stara niedomyta obsrana dope

Gość gość
gość dziś Często tak jest, ale tonący brzytwy się chwyta. My prywatnie wykonujemy wazne badania, które mogą przyspieszyć diagnostykę. Prywatnie też chodzę z dziećmi do specjalistów, jeśli czekanie 6 - 12 miesięcy jest absurdem. Np. zanim się doczekałam na termin do gasrtrologa z dzieckiem, które miało silny refluks, poszłam prywatnie i już dziecko miało przepisane leki. Gdy doczekaliśmy się na termin na cito (miesiąc), wykonano pH - metrię, która potwierdziła refluks i utrzymywano leki zapisane przez gastrologa podczas prywatnej wizyty. Gdybym nie poszła prywwatnie, dziecko dłużej by się męczyło i mogłoby się okazać, że już pH metria nie wystaczy i potrzebna jest gastroskopia. Długotrwałe zarzucanie może doprowazić do nadżerek w przełyku. USG też zrobiliśmy prywatnie, bo na nfz mieliśmy termin za 3 miesiące.

Gość gość
Jeśli sytuacja jest poważna, a termin zbyt długi, płacę prywatnie. Z błahymi sprawami nie chodze ani na nfz, ani prywatnie.

Do dentysty chodzę prywatnie, do okulisty tez . Do dermatologa chodziłam na kasę, ale teraz jak chciałam isc to dali mi termin na listopad, wiec pójde prywatnie

Gość gość
Ja ostatnio dzwoniłam do okulisty -termin wrzesień 2019 gdy szukałam innego a pani mi mówi ze ma termin na listopad a ja do niej 2019?to wybuchła śmiechem i mówi że chyba żartuje ze na 2018 .....różne są terminy w różnych przychodniach

Gość gość
Teraz bez pakietu medycznego naprawdę ciężko jest sie leczyć. Ja mam wykupiony pakiet w Lux Med i niedawno skorzystałam z okazji na dokupienie za gorsze pakietu stomatologicznego Komfor. Dzięki nim mam krótkie terminy oczekiwania na wizyty i możliwość umawiania wizyt on line na platformie Portal Pacjenta.

Gość gość
Ja np jutro będę ubozsza o 200 zł, bo będę prywatnie robiła Dopplera nóg.