Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Poszkodowany przez epaka pl

barzdo negatywna opinia o przewożniku ePaka.pl (pośredniku), pratyki ePaka.pl

Polecane posty

Gość Poszkodowany przez epaka pl

Ponieważ korzystałem z usług firmy ePaka pl (Epaka) i mam bardzo traumatyczne, złe doświadczenia opiszę w skrócie by Państwa (czytelników), przyszłych potencjalnych klientów przestrzec przed tym pośrednikiem. Zleciłem przesłanie prostej paczki paletowej. Zapłaciłem przelewem z góry za usługę (i to był błąd!). Paczka , która miała być na drugi dzień u mnie nagle zniknęła. Nie dotarła. Okazało się, że paczka o nr listu (...) nie istnieje. Pracownicy Epaka nie widzą takowej, nie wiedzą gdzie jest. Zacząłem sam, (uwaga, na własną rękę!) szukać jej u różnych przewoźników. Zajęło to wiele czasu i trudu (bo dlaczego jakiś inny przewoźnik ma u siebie szukać....) i co, znalazłem. Niestety okazało się że paczka stoi w magazynie pewnego przewoźnika zniszczona. Dodatkowo paczkę przepakowano, nadano inny nr listu. Sporządziłem protokół zniszczenia, wystąpiłem o odszkodowanie, złożyłem reklamację w ePaka.pl (Epaka Sp. zo .o.o) itd, itd. Wydawało by się, że rutynowo i uczciwie otrzymam odszkodowanie za zniszczenie mienia itd. Niestety, mimo że ePaka_pl nie dotrzymała terminów odpowiedzi na reklamacje (ponawiałem) to na koniec wypięła się i nie wypłaciła odszkodowania. Stwierdzili, że nie doubezpieczyłem przesyłki i nie wypłacą. Nawet nie zwrócili pieniędzy za niewykonaną (wadliwą) usługę. Sprawa powędruje pewnie do sądu o odszkodowanie, wraz z wnioskiem o ściganie oszustów z ePaka pl. Po pierwsze ePaka (każdy podmiot usługobiorca) ma obowiązek rozpatrzyć w ciągu 30, jeżeli tego nie zrobi automatycznie przechodzi /zaliczany jest (z Ustawy) na korzyść wnioskodawcy. Ale to firmy Epaka. Sp. z o.o. nie obchodzi , ma przepisy w 4 literach. Po drugie klienta (zleceniodawcę) nie obchodzi czy jest do ubezpieczona czy nie. Powierza swój majątek firmie pośredniczącej, a ona ma obowiązek go pilnować, dopilnować by go nie zniszczyć, należycie dostarczyć (wykonać usługę). Oczywiście Epaka Sp. z o.o. (http://www.ePaka.pl) ma również to głęboko w 4 literach. Przestrzegam Państwa przed korzystaniem z usług ePaka.pl! Pozdrawiam Poszkodowany przez epaka.pl i oszukany przez http://epaka.pl klient.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować