Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okropny leń

Do NIEIDEALNYCH MAM jakie macie grzeszki?

Polecane posty

Gość Okropny leń

Tak się zastanawiam, czy tylko mi brakuje sił/ czasu/ jestem zbyt leniwa na te wszystkie rzeczy, o których piszą kobiety na forach? Czy robicie jakieś rzeczy, za które byście zostały zlinczowane przez perfekcyjne mamy z for? Jakoś na ulicach nie widzę tych rocznych dzieci przewożonych w gondolach, za to widzę bobasy w spacerówkach bez zapiętych pasów... Zacznę ja: - na początku rozszerzania diety podawałam słoiczki (choć teraz dziecko ma 10 msc, więc częściej już mu gotuję) - wsadziłam do spacerówki w wieku 4 msc (chciał już coś widzieć) - pozwalam oglądać bajki - sporadycznie chodziłam z nim za dwa palce - sporadycznie sadzałam kiedy jeszcze się uczył - dawałam próbować słodycze - nie czytam mu bajek bo mi zamyka książke i zabiera... Ehhh czy to normalne czy dla was już patologia? :D

Gość gość
Nie uważam się za idealną matkę ale nie robiłam i na pewno przy 2 dziecku nie zrobię tych rzeczy które wymieniłas. Pozdrawiam :)

Gość gość
Ale pytanie było co robicie nieodpowiedniego, masakra

Gość gość
Ale że bajki dziecku poniżej 3 roku życia? Nie, nigdy. Co ja robiłam - pierwsze sadzałam kilka razy. Byłam też za bardzo nakręcona na odpieluchowanie - udało się w wieku 1,5 roku, ale ile to stresu kosztowało moje biedne dziecko.... żałuję bardzo (drugie odpielychowało się w zasadzie samo po 2 ur). Oboje karmiłam wyłącznie piersią, ale nie na żądanie. Miałam zadadę, że nie częściej niż co 2,5 godz a nie rzadziej niż co 4 w dzień i co 6 w nocy. Budziłam zatem dzieci na karmienie albo przeciągałam w czasie. Dzięki temu nigdy nie miałam problemów z laktacją czy nadmiernym zmęczeniem a i dzieci szybko uczyły się jeść regularnie i dzięki temu być bardziej przewidywalne.

Gość gość
Do spacerowki 4 miesięczniaka? Niezła idiotka z ciebie

Gość Okropny leń
Jest bardzo *****iwy, co ma dziecko oglądac w gondoli? Niebo? Budę? Przekręcał się na brzuch i podnosił pupę, 2 miesiące później zaczął wstawać, gondola nie byłaby zbyt bezpieczna. Ps. Oparcie spacerówki oczywiście rozłożone do pozycji leżącej...

Gość gość
Eee tam jak w spacerowce lezal to lajcik. Ja tez zamienilam gondole na spacerowke ok 6mca. Tez na lezaco.

Gość gość
Tez nie jestem idealna, ale autorka to juz niezle przesadzila...