Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Namysłów wojew opolsk

Wierzycie w Boga?

Polecane posty

Wierzycie w Boga?

Gość gość
Jeśli bóg przypadkiem jest taki jak Jahwe, to przeklinam go z całego serca, z całej duszy i ze wszystkich sił, za to że mnie stworzyl i że zniszczył mi życie które mi dał. Żałuję że dążyłam do swiętości i domagam sie zwrotu wszystkiego co oddałam temu psychopacie. Przeklinam tą religię i wszystkie zakonnice które wymodliły i wymadlają mi jakiekolwiek nieszczęścia. Jesteście takie złe, podłe i bezduszne jak wasz bóg. Ile nieszczęśc mi wymodlicie, tyle razy zgrzeszę. Myślałyście że mnie tym ściągniecie do klasztoru? Przeciwnie, odebrałyście mi wiarę a jeśli będzie jeszcze gorzej to będę pisać wszystko co wiem o waszej religii. A zbyt duża wiedza o niej grozi jej upadkiem.

Gość marawstala
Tak, ale do kościoła nie chodze : )

Gość gość
bóg istnieje na nasze nieszczęście i jest podłym demonem pozbawionym uczuć. Trzeba mu służyć jak wschodniemu satrapie, a on robi z nami co chce, najwierniejszych przybijając do krzyża. Najwyższą łaską tego boga jest sadystyczne znęcanie się nad wybranymi delikwentami, zwykle najwierniejszymi i najbardziej łatwowiernymi. Szczególną satysfakcję czerpie bóg z pastwienia się nad kobietami. Religia wymyślona przez psychopatę i podtrzymywana przez psychopatów.

Gość gość
bogiem katolicyzmu jest cierpienie niewinnych ludzi. Wyrzekam się tego boga i tak pojmowanej religii.

Gość gość
Każde cierpienie jakie mi wymodlicie, oddam waszemu bogu w obfitych grzechach.

Gość gość
Przeklinam wszystkie zakonne czarownice które wymadlają mi nieszczęścia i samotność. Za każde wymodlone mi zło przeklinam waszego boga i waszą religię. Mogę też odejść całkowicie. W************e z mojego życia wy podłe krówska. Niech będzie przeklęty bóg jahwe.

Gość gość
WY/PIER/DA/LAJCIE Z MOJEGO ŻYCIA albo zabiorę się za popagowanie prawdy o waszej religii.

Gość gość
Tak, wierzę że bóg istnieje i jest jednym z tysięcy antropomorficznych, spragnionych władzy bóstw świata antycznego. Istnieje w ludzkich umysłach, stworzony przez prymitywnych koczowników ponad 3000 lat temu, na ich obraz i podobieństwo. Dlatego jest taki okrutny, nielogiczny i autorytarny.

Gość gość
Nie byłam w nowicjacie i NIGDY NIE BĘDĘ. Zawsze jak widzą mnie zakonnice to zaczynają się gorliwie modlić, a mnie wtedy wali się wszystko prosto na głowę. Własnie tego doświadczam od paru tygodni. Komunikat jest do zakonnych czarownic - cokolwiek mi wymodlicie, grzeszę i przeklinam waszą religię, boga i was. Zaczynam od tej chwili. Niech bóg będzie przeklęty.

Gość Mąż niezakonny
Sam nie wiem co myśleć o Bogu. Z jednej strony idea miłości Jezusowej mnie pociąga, z drugiej strony starotestamentalny rzeźnik Jahwe mnie obrzydza. Stoję w rozkroku między wiarą a ateizmem. Pp prostu nie chce mi się wierzyć, że prawdziwy Bóg, o ile istnieje, może być pusty i głupi, a przyvtym prymitywny i zbrodniczy jak opisali to żydzi

Gość gość
Wynocha z mojego życia, nie wymodlicie mi powołania, a za to całe zło odchodzę od waszej religii.

Gość Mąż niezakonny
gość dziś Zawsze jak widzą mnie zakonnice to zaczynają się gorliwie modlić X A czemu zaczynają się modlić? Znają Cię skądś?

Gość asiutka    1999
No

Gość gość
20:53 każdy myślący człowiek ma z tym problem. Po prostu nie można traktować wszystkiego jako prawdy objawionej, religia też ma swoje zakłamania. Po tylu tysiącach lat trudno odsiać prawdę od fałszu, chciaż w niektórych przypadkach ona sama wychodzi na jaw. Jeśli pokonamy strach przed bogiem wpojony w dzieciństwie, to możemy łatwo dojść do agnostycyzmu. Zachowując ten sam etos.

Gość gość
zależy co kto rozumie pod słowem BÓG. Jeśli osobę 3 ,to nie wierzę.

Gość Mąż niezakonny
A to one chcą Cię zmusić do wstąpienia do zakonu? Twoi rodzice uważają, że powinnaś wstąpić? U mojej żony tak nie było. Nikt na nią nie naciskał. Dopiero przy opuszczaniu zakonu dano jek odczuc dezaprobatę. Ale co nas obchodzi czyjaś dezaprobata? Kazdy sam odpowiada za swoje życie.

Gość gość
20:56 nie znają mnie ale widzą samotną kobietę wyglądającą niestaro więc rzucają się do modlitwy, żeby ona została jedną z nich i przyłaczyła się do tej zarazy. PRZEKLINAM WAS I WASZEGO BOGA. WY PIER DA LAĆ z mojego zycia.

Gość gość
Może nie wyjdę za mąż, tak jak mi to wymodliłyście, ale do śmierci będę przeklinać was i waszego boga. Tyle osiągnęłyście. Niech bóg będzie przeklęty.

Gość Mąż niezakonny
@ gość dziś Po prostu nie można traktować wszystkiego jako prawdy objawionej, religia też ma swoje zakłamania. X Dokładnie. Sam Chrystus wykazał Żydom, że np. wręczanie listów rozwodowych wcale nie pochodzi od Boga tylko sami sobie sfalszowali prawo boże. Pytanie, ile jeszcze takich fałszerstw zawiera Biblia? Setki?

Gość gość
wy podłe czarownice. Widzicie kobietę i chcecie zawładnąć jej zyciem. Obyście za karę nie miały powołań i żeby się wam te wasze zakony rozpadły.

Gość gość
Wiele wyszło na jaw w miarę rozwoju nauki. Nie mam z tym problemu, od dawna wiem że biblia to zbiór starożytnych mitów, często przejętych z innych religii, ORAZ faktów historycznych, które też się potwierdzają, w miarę dokonywania różnych odkryć. Trudno jednak w każdym zdaniu biblii widzieć prawdę objawioną.

Gość Mąż niezakonny
@ gość dziś 20:56 nie znają mnie ale widzą samotną kobietę wyglądającą niestaro więc rzucają się do modlitwy, żeby ona została jedną z nich X No chyba żartujesz. Skąd wiesz, ze się za Ciebie modlą? Powiedzialy Ci to? To zabawne, bo mi też wróżono karierę ksiedza. Wszyscy w otoczeniu doszli do wniosku, że skoro mam 4 dychy na karku i nie mam żony a jednocześnie pogrywam na gitarce w jednej wspólnocie religijnej (kiedyś byłem bardziej wierzący) tzn. że czas mi na księdza. A takiego wała! Znalazłem sobie przecudną laseczkę :) Ale nie zawsze było tak wesoło. Za kawalerki często popadałem w gorycz. Upartrywałem w Bogu przyczyny mej samotnosci. Ze niby trzyma mnie na pustyni tak jak Izraelitów. W końcu, podobnie jak Ty, zacząłem przeklinać Go. I nagle stał się cud. Żonka... :) Cóż mogę Co doradzić, zgorzkniała singielko. Skoro Bóg nie wysłuchał Twoich próśb o męża(zakładam, że takowr zanosiłaś) to niech teraz wysluchuje modlitwy Twych przekleństw. Nie potępiam Cię bo przechodziłem ten sam etap. Klnij, to go ruszy! On jest. Słyszy. W końcu będzie miał dosych Twych bkuźnierstw i tak jak zaspany gościo otworzyk w nocy kołaczącemu do drzwi (jakaś przypowieść) tak On da Ci to co chcesz. Nie rezygnuj z marzeń o mężu. A zakonnice olej.

Gość gość
Wydaje mi się że Jahwe został wymyślony przez Mojżesza, albo Mojżesz nadał swoje ludzkie cechy jakiejś duchowej istocie, która prowadziła naród wybrany. Dla mnie ktoś kto kazał kamienować ludzi nie może być bogiem, wierzę że istnieje jakaś najwyższa, doskonała istota, a może jest to absolut, w każdym razie warto czynic dobro na tym swiecie i nie czynić zła, tego sie trzymam a z reszty niech mnie osądzą jak muszą. Nie wierzę w boga, który jest gorszy moralnie od większości ludzi. Dlatego w XIX wieku i wcześniej pewnie też, nie pozwalano pobożnym katolikom czytać starego testamentu, a tylko wybrane fragmenty, i to z interpretacją. Niebezpieczeństwo zwątpienia było zbyt duże, i w końcu ono nadeszło. Ale przecież Chrystus powiedział o sobie, że jest Prawdą, dlaczego więc nie mielbyśmy szukać prawdy, nawet o tej religii? Może sam bóg chce, żebyśmy wyszli z ciemności narzucoych przez judaizm.

Gość gość
A co ciebie obchodzą moje spawy osobiste, wszystkie te słowa kierowałam do zakonnic, więc zamknij ten bezczelny pysk. Myslałam że rozmawiam z kimś poważniejszym, szkoda zę sie tak rozpisałam.

Gość gość
Tak, powiedziały, dały do zrozumienia albo podsłuchałam. Wyniocha z mojego życia wy wredne krówska zakonne albo będę przeklinać jahwe.

Gość Mąż niezakonny
@21:23 Mam dokładnie takie same odczucia.

Gość gość
tak, wierze w Boga!!!

Gość gość
Religia to wymysł ludzki, który w dodatku nawarstwiał się przez pokolenia, każde coś wymyślało na temat boga i czego domaga sie on od człowieka, w efekcie powstala wielka konstrucja nie trzymająca się całości, dlatego co jakiś czas jakis myslacy człowiek nieludzko potraktowany przez boga, duchownych i katoli, umiera na krzyżu albo nie zgadza się na to i odchodzi. To wasza wina, katole i czarownice zakonne. Jesli wasz bóg istnieje, to pownniście za to odpowiedzieć.

Namysłów - tradycyjne piwo warzone w otwartych kadziach www.browarnamyslow.com.pl/ Wielowiekowa tradycja warzenia piwa z zastosowaniem nowoczesnych technologii przyczynia się do tworzenia piw o niezapomnianym smaku. Zasmakuj! ‎Piwo Namysłów Pils - otwarte ... · ‎Marki · ‎Braniewo Chmielone na Zimno · ‎O piwie