Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Namysłów wojew opolsk

Wierzycie w Boga?

Polecane posty

przeczytałam kilka twoich wypowiedzi i tak si e zastanawiam czy poważnie wierzysz w to co piszesz a jeśli wierzysz to na jakiej podstawie ?

Gość Mąż niezakonny
@ allium dziś rozumiem ,ze twoje wypowiedzi to taki performer ?usmiech.gif X To pytanie do mnie czy do mojej tej panienki co przeklina? Jak do mnie to nie rozumiem znaczrnia slowa performer ale nie chce mi sie googlować

Gość gość
pierwszym następstwem odejścia od boga i poddanie sie działaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotności,trwoga i strach przed przyszłością zamkniecie w sobie i niemożność kochania ,a takze najróżniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne tracąc wiarę, ludzie stacza sie jak po równi pochyłej,az w końcu dochodzą do stanu w którym traktują Boga jako największego wroga i zaczynają go nienawidziec w niektórych przypadkach może dość do opętania pan bóg dopuszcza do tego by zdemaskować obecność złych demonów i wezwać ludzi do nawrócenia to z gazety miłujcie się

Gość Mąż niezakonny
A w ogóle to siemasz Allium. Dawnośmy się nie widzieli. Niestety zapomniałem hasła do swego niebieskiego nicku.

piszę do pana nize zakonnego czy jakoś tak :) a performer w największym skrócie to projekt , czasmi artystyczny :)

się mam :) ja też zapomniałam ale syn mi odzyskał :) a kim byłeś na niebiesko ?

Gość gość
daliscie sie oszukac demonom demony wmawiaja wam ze te nieszczescia sa przez boga ale tak naprawde to nieszczescia sa przez demony bo za grzechy trzeba płacic własnym cierpieniem po to jest własnie dekalog by człowiek nie cierpiał a tak d blada tutaj wykład o przeklenstwach i jak broni sie przed nimi inych sztuczkach demonów https://www.youtube.com/watch?v=mVREQ3EaDYA

Gość Namysłów wojew opolsk
allium wierzysz w Boga? Chodzisz do kościoła?

wierzę :) ale myślę ,ze wiara w Boga to coś o wiele więcej niż < chodzenie do kościoła "

Gość gość
Tak naprawdę to nikt nie wie czy Bóg istnieje. Są domysły, dogmaty ale jedno tylko jest pewne: nikt nic nie wie na pewno. Może jest a może Go nie ma. Kiedyś się dowiemy albo i nie.

Gość gość
Na przykład Lucyfer jest duchem od zamętu umysłu, chorób umysłu, chorób fizycznych i psychicznych, jest duchem samobójstwa, przemocy i zabójstwa. Belzebub jest demonem podziału, niezgody i dręczenia.Belzebub, Szatan i Asmodeusz odpowiadają za niemoralność seksualność, Szatan odpowiada też za rozwody ,jest demonem nieporozumień, zemsty, złości, kłótni, wrogości i wszelkiego podziału. Asmodeusz jest duchem, który kusi do zdrad małżeńskich i wszelkiej niemoralności seksualnej. Alimai, jest demonem kuszącym do perwersji seksualnej i prostytucji, Dan est duchem diabelskim niszczącym uczucia miłości i przywiązania,rozbija małżeństwa, dzieli rodziny, niszczy zdrowie, prace, ściąga nędze, bankruct wo i długi. Jest demonem zniszczenia i samozniszczenia. Każdy z tych głównych przywódcó w ma swoje legiony diabelskie, którymi się posł uguje i które współpracują ze sobą.

Gość gość
Ludzie wierzyli już we wszystko. W wodę, w wiatr, w kamienie, węże, szczury, w słońce, w faraonów, cesarzy, Chrystusa, Allaha, Jahwe i tysiąc innych Bogów. W tej dziedzinie kreatywność człowiecza jest bezgraniczna. Ostatnie słowo nie jest jeszcze powiedziane. Niejedno jeszcze wymyślą. I znajdą się naiwni, którzy w to uwierzą..

Gość Mąż niezakonny
@ gość dziś pierwszym następstwem odejścia od boga i poddanie sie działaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotności,trwoga i strach przed przyszłością zamkniecie w sobie X Nie. Następstwa typu smutek, pustka, strach, zamknięciebw sobie następują najpierw w wyniku trzymania człowieka w samotności. Bóg celowo to robi. "Dałem wam odczuć głód" - powie do ludu Izraela. Mówi tak samo współczesnemu człowiekowi. Sadysta.

Gość Mąż niezakonny
@ allium dziś a kim byłeś na niebiesko ? X Oj, wstydzę się przyznać. Nie lubiłaś mnie. W sumie nie wiem czemu. Taki byłem przecież wspanialy ;)

Gość Mąż niezakonny
@ gość dziś Lucyfer jest duchem od zamętu umysłu, chorób umysłu, chorób fizycznych i psychicznych, jest duchem samobójstwa, przemocy i zabójstwa. X Lucyfet dlatego jest duchem zabójstwa, samobojsywa i co tam jeszcze, bo bóg mu na to pozwala. S. Faustyna napisała że demon nie zrobi nic bez osobistego pozwolenia boga. Zatem bog odpowiada osobiscie za kazde zlo demona. Proste.

Bóg nie ma nic wspólnego z tymi wszystkimi grzechami i na nic nie pozwala , Dał nam wolną wolę i możęmy robić co zechcemy a że ma to swoje konsekwencje ? cóż w tym dziwnego ?

Gość Mąż niezakonny
@ gość dziś Każdy z tych głównych przywódcó w ma swoje legiony diabelskie, którymi się posł uguje i które współpracują ze sobą. X Zaprawdę zaprawdę powiadam Ci, że żaden z tych legionistów nie byłby na ziemi gdyby nie otrzymał osobistego pozwolenia od boga na opuszczenie piekła. Czy teraz widzisz kto naprawde odpowiada za ten piertolnik?

czyżby święta Faustyna awansowała na czwartą osobę Trójcy Św ?:)

Gość Mąż niezakonny
@ allium dziś Bóg nie ma nic wspólnego z tymi wszystkimi grzechami i na nic nie pozwala X Ależ oczywiście, ze ma wspólnego i to dużo. Przede wszystkim pozwala szatanom kusic ludzi. O ile mniej byłoby grzehód gdyby ludzie nke byli kuszeni. Po drugie, bóg często zakłada się z szatanem i pozwala nękać ludzi (np. Hioba)

Gość Mąż niezakonny
@ allium dziś czyżby święta Faustyna awansowała na czwartą osobę Trójcy Św ?usmiech.gif X Na pewno awansowała na świętą, a to co pisała otrzymało oficjane imprimatur kościoła katolickiego.

Gość Mąż niezakonny
Allium, a Ty się masturbujesz? :)

Gość Mąż niezakonny
Czemu nikt nie odpowiada? No co wy, telewizję oglądata, do chója karmazyna?

Gość Mąż niezakonny
EJ !!!

Gość gość
pierwszym następstwem odejścia od boga i poddanie sie działaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotności,trwoga i strach przed przyszłością zamkniecie w sobie i niemożność kochania ,a takze najróżniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne tracąc wiarę, x Doświadczyłam tego wszystkiego, kiedy należałałam do jednego z ruchów kościelnych, to był okres mojej największej gorliwości religijnej który trwał ok. 20 lat, w tym czasie codziennie przystępowałam do komunii i bardzo często do spowiedzi. Opisane zjawiska nie są wynikiem odejścia od Boga, ale przeciwnie - nadmiernego, sztucznie podsycanego mistycyzmu. Depresja opusciła mnie w jakiś czas po tym, jak przestałam sie spowiadać. Im bardziej człowiek przejmuje się religią, tym więcej pojawia sie problemów psychicznych. Ludzie kościoła, w poszukiwaniu władzy nad duszami niszczą nam życie, a potem oskarżają o to, że skutki ich działań są naszą winą. Iście diabelska przewrotność. Autor tekstu w "Miłujcie sie" powinien odpowiedzieć przed swoim bogiem za tę karykaturę miłości. Z drugiej strony, znając kościół, nie liczę na żadną sprawiedliwość, poszanowanie człowieka a zwłaszcza kobiety, nie mówiąc już o logice wypływającej z faktów. Dla nich, jeśli ktoś cierpi to jest winien, a jeśli prawda jest inna to tym gorzej dla prawdy. Mam nadzieję, że bóg was kiedyś z tego rozliczy.

Gość gość
22:49 co ej? Jesteś bezczelny.

Gość Mąż niezakonny
Kto, ja? Pytałem czy się masturbujesz.

Gość gość
Nie, to obrzydliwe, nigdy czego takiego nie robiłam i nawet nie potrafiłabym. Za to ty pewnie tak, bo wracasz do tego już chyba 4 raz?

Gość Mąż niezakonny
Ja trzepię się nałogowo od 11-go roku życia. Po ślubie zjawisko zmalało ale czasem gdy żona jedzie do siebie do kraju na dłuższy czas a mi szkoda czasu spędzać z teściami miesiąc to zostaję w Polsce i strzepie się czasem. Nie rozumiem czemu to uważasz za obrzydliwe. W ogóle nie pojmuję jak mogłaś tyle lat wytrwać bez orgazmu! Dla mnie rzecz niepojęta...