Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice z tragedii w Darłówku donieśli do prokuratury na ratowników!

Polecane posty

Gość gość
gość dziś - nie podoba mi sie ze tu ludzi wzywasz, co znaczy ze kiedys bylo nie do pomyslenia, Bo netu nie bylo? Ludzie zawsze siebie obgadywali wiemy ze jest pogrzeb, zal tych dzieci,a le gdzie byla edukacja? Dlaczego zostawila dzieci w wodzie i gdzie byl tatus?? No k***a mac!

Gość gość
Adwokat jest potrzebny nie do pochówku a do kontaktów z organami państwowymi i nie tylko (policja, może prokuratura, może ubezpieczalnia, może zus). Wszystko to można załatwić samemu jak się jest w stanie cokolwiek załatwiać. Może wy jesteście takimi nieczułymi sukami, żeby w obliczu śmierci dzieci iść samemu na przesłuchanie, ale matka tych dzieci widocznie w rozsypce nie poradzłaby sobie ;-)

Gość gość
gość dziś - w pelni popieram, bo ten pisowski program rodzi coraz wiecej patologii. Jesli ktos nie ma elementarnej wiedzy o przebywaniu nad woda to niech k***a nei jezdzi nad wode i siedzi na tej swojej j*****j dzialce przed tvp info!

Gość gość
gość dziś 500+ dla czwartego? Niee, może w mały stopniu. Ojciec czwartego, to prawdopodobnie drugi mąż, więc raczej dlatego, żeby umocnić więzy małżeńskie. Nie wiązałabym tego tak na siłę z 500+. A czy więcej uwagi na plaży dla starszych? Wystarczyło wywalić je na koc, a nie zostawić w morzu przy głazach. Niewiedza o morzu i brak chęci poznania tej wiedzy choćby poprzez "głupie" znaki na plaży.

Gość gość
Obwinianie 500 plus jest jeszcze głupsze niż obwinianie ratowników. Gdyby 500 plus wprowadzili pięć lat wcześnej to młodszego dziecka ne trzeba by było już prowadzać do klopa i wszystko by się dobrze skończyło, niech żyje 500 plus

Gość gość
gość dziś Na przesłuchanie? Przesłuchanie pewnie było od razu po tragedii.

Gość gość
pod jednym artykulem o tej tragedi ktos napisal tak Tata? Ojciec rodziny? Człowieku! Wejdź sobie na jego FB i pooglądaj jego ulubione strony w zakładce "polubienia". To jakiś erotoman i zbok! W d**** miał dzieci, bo pewnie po plaży za d****i latał. Nawet idiota swojego FB nie skasował. Matka jakoś w internecie nie bryluje. Może nie miała na to czasu, bo trzeba było się dziećmi zająć? zwiń

Gość gość
Przesłuchanie pewnie było niejedno i niejedno będzie. I nie tylko przesłuchanie, ale też mnóstwo innych formalnych spraw, do których rodzina w żałobie ma prawo nie mieć głowy. Rozumiem to.

Gość gość
No ja jednak mam coraz wiekszy nerw na bezmyslnosc tego ojca, na to ze te dzieci byly zostawione same jezu, jak zal tych dzieci

Gość gość
wiemy ze jest pogrzeb, zal tych dzieci,a le gdzie byla edukacja? Dlaczego zostawila dzieci w wodzie i gdzie byl tatus?? No k***a mac! x Ty wiesz, że jesteś hejciara? Bo dzisiaj pogrzeb i mamy zapomnieć dlaczego ten pogrzeb jest. To, że ta kobieta teraz tak cierpi, to chyba jest w dużej mierze jej wina i wina jej męża. Ale te co wyzywają od hejciar, to one są takie empatyczne, one nie wiedzą jakby postąpiły. Ja wiem jakbym postąpiła. Nie zostawiłam nigdy dzieci bez nadzoru nad morzem, aby dopuścić do takiej sytuacji. Jak spali się komuś dom i ktoś ucierpi, to też się mu bardzo współczuje i pomaga itd, ale jak się okazuje, że pożar był z winy niewyłączonego żelazka, to co się dzieje? No nie płacz, że chaty nie masz i pół ręki w bandażach, bo to twoja wina, żelazko zostawiłaś. Dalej się współczuje, ale już inaczej, kręci się głową nad bezmyślnością poszkodowanego.

Gość gość
nie ejstem hejciara, jestem matka dzieci i rozsadna sooba nie pojechalabym plazowac kolo falochronu nie pozostawilabym dzieci w wodzie samych a tego ojca bym kopnela w d**e i taka jest prawda

Gość gość
Tak, wiemy, że była to w dużej części jej wina i wina jej męża. Powiem ci coś odkrywczego: prawie w każdej sytuacji coś takiego można powiedzieć: gdybym rozejrzał się dokładniej, gdybym wolniej jechał, gdybym parę centrymetrów dalej wysunął rękę itp. Kolejny szok: prawdopodobnie rodzice dzieci doskonale wiedzą, jak mało brakowało by tragedii uniknąć. Tak, na pewno nie dopuściłabyś do takiej sytuacji - bo jesteś szybsza od fali i mądrzejsza od żywiołu.

Gość gość
Dokladnie- to nie hejt tylko stwierdzenie obiektywne. Ludzie sa wkurzeni ze dochodzi do takich tragedii, ze jest taka samowolka na plazach.

Gość gość
Kiedy przychodzi fala, to swoim "nadzorem" możesz co najwyżej pochwalić się na kafeterii. Oczywiście dzieci stuprocentowo cię zawsze słuchają, także masz pewność że nie zrobią nic głupiego i nie ulegną wypadkowi kiedy np. robisz siku?

Gość gość
gość dziś - nie napisalam , ze jestem madrzejsza od zywiolu i szybsza od fali! Ja to nawet plywac nie umiem, nie nauczylam sie nigdy, bo sie boje tak naprawde wody, ale moje dzieci sie nauczyly np. Nie musze byc madrzejsza , ale chyba czytac kazdy umie, zacznijmy od tego ze ci wszyscy ludzie ktorzy tam przebywali powinni mandaty zaplacic ZA GLUPOTE

Gość gość
gość dziś - przestan p******ic ok? Kurwa tam byl zakaz kapieli czy nie? Kurwa- zostawila same dzieci w wodzie!! Ja p*****le - same !!! Jarzysz debilko!!!! W czarnym punkcie!! Tatus byl w innym miejscu a potem wydaja oswiadczenie ze ten pajac je pilnowal?????

Gość gość
To ty przestań, bo nikogo nie obchodzą tu Twoje fochy? Myślisz że ktoś się boi internetowych bluzgów jakiegoś zakompleksionego hejtera? Forum jest po to żeby się wypowiadać i jak mam ochotę to też to zrobię.

Gość gość
Dokladnei, forum jest po to by wyrazac zdanie, nikt nie bedzie wybielal tej rodziny- oczywiscie nikt trzezwo myslacy. Poczytajcie w necie, wszyscy sa oburzeni, a najbardziej obwinianiem ratownikow! Mam dosc glupoty ludzkiej, co roku mowi sie o utonieciach i nic! Mandaty powinny byc, bo szkoda dzieci.To rodzice zadecydowali, ze beda plazowac w czarnym punkcie!

Gość gość
Nikt nie obwiniał tych ratowników, ile razy Wam można pisać?

Gość gość
To byla plaza niestrzezona wiec sorki , ich wina nie ratownikow i tak cud ze inni ludzie sie nie potopili, tragedia jest ze cala trojka sie utopila, to tak jakby Bog jednak chcial ich ukarac za nieodpowiedzialnosc

Gość gość
Bóg ukarać za nieodpowiedzialność :-D a co On ma do tego ? Bóg nie odpowiada za to co ziemskie, ziemie dał nam a my nie umiemy jej wykrzystać tylko ją rujnujemy :-o syf, wojny, anieczyszczenia to człowieka sprawka :-) A Bóg dał nam rozum i wolną wolę i co i g****o niektórzy nie potraią z tego korzystać

Gość gość
No jest faktem, ze oni niedopilnowali tych dzieci, ale o jakim karaniu moze byc mowa? To jest chore. DAwno nei byłam nad morzem, ale wiele osób pisze, ze rodzice masowo tych dzieci nie pilnuja, ze w chwili jak zdarzyła sie tragedia to w wodzie była masa ludzi, że sa przy czerwonej fladze, w tych zakazanych strefach, itp. Wiec mozna smiało załozyc, ze to zachowanie było norma. Nie mozna ludzi karac wiezieniem za zachowanie co jest normą. Człowiek obserwuje innych, widzi co tamci robia, wiec robi to samo

Gość gość
gość dziś No jest faktem, ze oni niedopilnowali tych dzieci, ale o jakim karaniu moze byc mowa? To jest chore. DAwno nei byłam nad morzem, ale wiele osób pisze, ze rodzice masowo tych dzieci nie pilnuja, x To ja może przypomnę statystyki policyjne. W zeszłym roku utopiło się w Polsce ponad 400 osób, w tym 9 osób do 14rż. Wszystkich utonięć w morzu 14. Dwa lata temu podobnie ponad 400, a dzieci było 16. Wszystkich utonieć w morzu 22. Trzy lata temu ponad 500, a dzieci było 24. Wszystkich utonięć w morzu 18. A więc przez 3 lata z 1500 osób, w morzu utonęło 64 osoby z czego dzieci chyba było 5, więc wygląda na to, że jednak dzieci są pilnowane, a jeśli zdarzy się podtopienie to są ratowane. Czyli można zaryzykować stwierdzenie, że się zauważa, iż dziecko fala przykrywa. A o jakim karaniu może być mowa? Ano za takie niedopilnowanie grozi nawet do 5 lat więzienia. Tak przewiduje kodeks karny. xxx gość dziś Kolejny szok: prawdopodobnie rodzice dzieci doskonale wiedzą, jak mało brakowało by tragedii uniknąć. Tak, na pewno nie dopuściłabyś do takiej sytuacji - bo jesteś szybsza od fali i mądrzejsza od żywiołu. x Ależ to nie jest szok. Przecież się to cały czas pisze, że rodzice doskonale wiedzą, że zrobili wszystko, aby zmaksymalizować ryzyko tragedii. I ta tragedia się stała. I nie, ja nie nie dopuściłabym do takiej sytuacji, ja nigdy do takiej sytuacji nie dopuściłam. Nigdy nie zostawiłam dzieci bez nadzoru w wodzie i tak jest do tej pory. Nie zostawiam nawet 17latki. I tak, ja jestem szybsza od fali. Widzę, kiedy fala zaczyna szaleć i s*******am od tej fali, aż się za mną kurzy, zanim mnie sponiewiera. Jeśli uważasz, że każda matka tu jest mocna tylko w gębie i nie da rady upilnować nad morzem swoich dzieci, tzn, że sama swoich dzieci nad morzem w wodzie nie pilnujesz, włazisz z nimi w niebezpieczne miejsca, albo nie zauważasz, że ci fala zaraz łeb urwie. xxx gość dziś Kolejna idiotka. Jak fala robi się duża, to za majtki dzieciaka wyciągasz i tyle w temacie. Fala nie robi się w 5 sekund, tylko zajmuje jej to jakieś 10 minut. Widać i czuć, że się robi niefajnie. Ja tu widzę, że za obrończynie tych rodziców są matki, które tak naprawdę nie pilnują swoich dzieci nigdzie. Taa i super posłuszne dziecko zostawia się w wodzie, bo ono się posłusznie nie utopi. To utopione rodzeństwo nie wlazło do wody samo. Matka zostawiła je w wodzie.

Gość gość
Oglądałam zdjęcia z pogrzebu. Dziewczyny, jak spojrzałam na zdjęcie tej matki, to... no normalnie takiego nieszczęścia na twarzy, to ja jeszcze chyba nie widziałam nigdy. Takie zapadnięcie się w sobie i tak ogromna rezygnacja. Ja nie wiem, czy ta kobieta się kiedykolwiek otrząśnie, bo jej oczy były jak martwe. Przedtem też ją potępiałam, ale teraz, gdy mi się łzy zakręciły na jej widok, to jedyne, co mogłabym zrobić, to tylko ją przytulić, a ona by nawet tego wcale nie czuła.

Gość gość
A więc przez 3 lata z 1500 osób, w morzu utonęło 64 osoby z czego dzieci chyba było 5, więc wygląda na to, że jednak dzieci są pilnowane, a jeśli zdarzy się podtopienie to są ratowane. Czyli można zaryzykować stwierdzenie, że się zauważa, iż dziecko fala przykrywa. A o jakim karaniu może być mowa? Ano za takie niedopilnowanie grozi nawet do 5 lat więzienia. Tak przewiduje kodeks karny. x Zle rozumujesz. nie chodzi o to ze dzieci sa pilnowane, tylko po prostu znaczna wiekszosc tych co sie topia, to sa faceci po 40 albo 50, pod znacznym wpływem alkoholu. i to jest główna przyczyna utoniec. Wiadomo, ze b małe dziecko typu w wieku przedszkolnym, jest b mocno pilnowane, ale większe b często nie sa, tylko ze wieksze dzieci juz maja rozum na tyle ze wiedza o niebezpieczenstwie. Do tego morze jest zasolone, i w nim trudniej sie utopic. a co do karania, to wg logiki, jesli to byli rodzice to dla nich najgorsza kara jest utopienie sie tych dzieci. Co innego, gdyby zajmowała sie nimi opiekunka.

Gość gość
dziś - ale wy smieszne jestescie... najpierw gardzicie bo ktos wyglada tak, potem zrobi nieszczesliwa mine to juz zupełnie co innego. co z wami jest? zero logiki, same emocje.

Gość gość
Przeciez tu nie chodzi o potepianie tej kobiety. Ona sie nie otrzasnie. Przeciez zdaje sobie sprawe, ze gdyby nei doeszla moglo byc inaczej . Chociaz z drugiej strony gdyby przy niej prad porwal dzieci to chyba nie . Jednakz awsze istanial taka ewentualnosc, Zaczela by krzyczec i ratownik moe by zdazy; Tego ojca nie bylo tam na pewno. Dziwne ze nikt nie widzial trojki dzieci, ktor sie topia; Ona musi byc zdruzgotana potrojnie; Raz ze ich tam zosstawila, dwa , ze ojciec to czlowiek na ktorego nie mogal liczyc , no i trzy, ze nie ma juz dzieci.