Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie przeraża Was ciąża i poród

Polecane posty

Gość gość
Akurat sie wypowiedzialy superzdrowe jednostki ktorych jest chyba 1%, na pewno wiecej lezy i ma depresje, a dzieci stale wyja.zeby tak miec wglad do statystyk A czy to prawda ze w ciazy nie mysli sie o dziecku tylko szuka okazji do (.....) i sa czeste zdrady?jednak natura jest po...na, bo niby wazystko ma sens i logike a tu nie ma sensu.w podwojna ciaze sie nie zajdzie, a powinno sie byc ostrozna i troskliwa a nie fundowac dziecku juz na start syfilis

Gość LadyMaya
Poród nie jest taki straszny jak niektórzy go opisują. I trzeba pamiętać o tym, że na końcu czeka nas cudowna nagroda za nasz trud;) Ja ze sobą w szpitalu miałam spray z motherlove, który łagodził ból i przyspieszał gojenie więc znacznie szybciej doszłam do siebie.

Gość juzniedlugogodzinazero
A już niedługo czeka mnie poród i w związku z tym mam pytanie, jak szybko po porodzie stabilizuje się laktacja? Pytam się, bo moja siostra po porodzie miała bardzo duże problemy i bardzo krótko karmiła piersią. I trochę się tym martwię....

Gość gość
To fakt, nie każdy powinien miec dzieci. Ja mam troje i nie narzekam. Nie ubolewam wieczniejak mi ciężko. Jeśli ktoś widzi w rodzicielatwie głównieminusy to dla dobra potencjalnego dziecka i swojego własnego nie powinien się decydować na taki krok

Gość ajajuznaszczesciepo
W moim przypadku pojawiły się problemy z laktacją i dosłownie przepłakałam pierwsze dni. Ale zaczęłam na spokojnie częściej przystawiać dziecko do piersi, zaczęłam pić rozpuszczone środki na laktację i udało mi się:)tak więc nie martw się, jest tyle sposobów na laktację, że można pokonać problemy z pokarmem:)

Gość Zuzaa2
Ciąża nie ale porodu trochę się bałam- choć bardziej nawet połogu niż samego porodu. Jak się jednak okazało nie był tak źle, powiedziałabym, że nawet całkiem dobrze. A połóg dzięki spray'owi z motherlove przeszłam szybko, łagodnie i bez komplikacji.

Gość Olkka
Ja akurat miałam cesarkę ale również korzystałam ze spray'u motherlove. Smarowałam nim ranę po cięciu od samego początku dzięki czemu ładniej się goiła a i ból był bardziej do zniesienia.