Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyt a zarobki w innej walucie ponawiam

Polecane posty

Gość gość

Nikt mi w tamtym temacie nie odpowiada . Nie dziwię się bo temat sklejony bez sensu. Mógłby ktoś odpowiedzieć ? Jestem w tym zielona. Dania . Ile godzin taka wypłata. Minimum 7000 koron-13000 / 14000 no różnie. Zależy od miesiąca. Potrzebujemy kredytu piecdziesiat szescdziesiat tysiecy złotych . Czy ktoś z was ma taki kredyt ? Co potrzebne ? Jaki bank jaka rata i na ile lat? Jakie są wymogi ? Ile się czeka ? Pozdrawiam serdecznie .

Gość gość
Ja brałam kilka lat temu nie pamiętam jaka była rata 800 zł chyba na 7 lat

Gość gość
Weź kredyt w Danii. Tam bez problemu dostaniesz a i opłaty i oprocentowanie jest korzystniejsze. Ja tez brałam kredyt za granica.

Gość gość
Boimy się trochę za granicą brać . Nie wiem z czego to wynika . :( a możesz napisać coś więcej ? Mąż mówi ze tam trudniej o kredyt.

Gość gość
Naprawdę nikt nie ma w pl ?

Gość gość
Ja mam kredyt w pl. Mąż zarabia w euro a kredyt mamy złotówkowy. A jeżeli pytasz o bank to zależy. Każdy bank inaczej rozpatruje takie wnioski. Musisz mieć umowę o pracę przetłumaczona na pl i iść do banku zapytać.

Gość gość
Jeżeli pracodawca jest zagraniczny to nie dostaniesz w Polsce kredytu Natomiast jeżeli pracujesz za granicą ale pracodawca jest z Polski to jak najbardziej możesz starać się o kredyt w praktycznie każdym banku

Gość gość
Nam dali kredyt w PL bez problemu. Nawet tlumaczyc dokumtow nie trzeba bylo. Najlepiej isc do banku i sie dopytac.

Gość gość
Ty zarabiasz 7000kr w Danii?? To z czego Ty tam żyjesz. Mój mąż zarabia ok 30k miesięcznie, gdy nie pracowałam to starczyło na normalne życie bez odlozenia, nie mówiąc o kredytach, które trzeba płacić. Więc co to jest 7k? Nikt Ci kredytu nie da. Bo przelicza zarobki i utrzymanie w Dani. Nasze oplaty: 8000kr mieszkanie 2000kr przedszkole dla 1 dziecka x 2 więc 4000kr 1200kr co miesięczne ubezpieczenie auta 2700kr rata auta 2000kr dojazd do pracy (codziennie 100 w jedną stronę, tu to norma) Reszta na codziennie życie. Wyprawka do przedszkola 2000kr na jednego. Więc jakTy możesz zarabiać 7000k?? Chyba, że przez pl agencje. Jak Ty jeździsz do PL? ZA co? Przecież to nie jest życie, tylko wegetacja.

Gość gość
gość dziś Boimy się trochę za granicą brać . Nie wiem z czego to wynika . smutas.gif a możesz napisać coś więcej ? Mąż mówi ze tam trudniej o kredyt. Zgłoś X Przed chwilą się już wypowiedziałam nt życia i opłat w Danii. Kredyt w Danii dostaniesz w każdym banku od teli,jeśli jesteś dłużej niż w niektórych bankach 6 miesięcy , innych rok. Przy stałych wpływach na konto. Wystarczy żółta karta. Tam jest wszystko. Oni sprawdza ostatnie 3 loan wypłaty. Ale z taka wypłata, nie stać Cię na kredyt. Na życie musi dla rodziny być min 8k . Dla singla 5k. Niektóre banki chcą wiedzieć ile płacisz za mieszkanie itp. Kredyt w Dani opłaca się dużo bardziej niż w pl. Bo jest od 2-4.5 % całość.

Gość gość
Zamiast teli miało być ręki ** :-)

Gość gość
18.54 Nieprawda. Mój mąż właśnie ma niemieckiego pracodawcę i niemieckie warunki umowy, kredyt dostaliśmy w pl w złotówkach spokojnie.

Gość gość
dziś 18.54 Nieprawda. Mój mąż właśnie ma niemieckiego pracodawcę i niemieckie warunki umowy, kredyt dostaliśmy w pl w złotówkach spokojnie. aaa aaaaa Pensja wpływa na polskie konto ? Jeżeli nie to nie ma możliwości otrzymania kredytu w Polsce z takim zatrudnieniem i nie wprowadzaj ludzi w błąd . Poza tym napytanie jaki bank udzielił ci kredytu udzieliłaś pokrętnej odpowiedzi . Odpowiedz proszę jaki to bank i dziewczyna pójdzie i napisze nam tutaj jaką otrzymała decyzję . Według mnie będzie odmowa bo nie procesuje się takich wniosków , nie jeden taki wniosek mogłabym procesować a nie da się .

Gość gość
20.08 Tak. Pensja wpływa na polskie konto. Dostaliśmy kredyt w banku PKO SA.

Gość gość
20.08 I dodam, że mamy następny kredyt na auto, jeszcze parę rat, w banku BGŻ BNP Paribas, też udzielony bez problemu.

Gość gośćalka
Jestem w trakcie zalatwiana W tej chwili tylko pko sa daje w obcej waklucie.Alior tez ale zaribki powyzej 20 tys mcy.A wiec jesli bank nie ma twej waluty w jakiej zarabiasz daja ci w zl.Ja mam kredyt w euro HIPOTECCZNY.tlumacz przysiegle wszyst.dokumentow.

Gość gość
Z mezem pracujemy w DE pesja idzie na niemieckie konto, a kredyt szedl z.polskiego konta na ktory regularnie przelewalismy kase. Pochodze z Opolskiego gdzie wiekszosc.mezow pracuje za granica a zony siedza w domu z dziecmi. Wszyscy biora kredyty, nawet hipoteczne maja niemieckie konta bo w DE wiele firm nie chce placic na polskie konta. Jedynu problem to moze byc z niemieckim numerem telefonu np. W mbanku nie ma tyle w fprmularzu kontaltowy miejsca zeby wpisac numer kierunkowy.

Gość gość
Ale ja podalam juz na czysto po odliczeniu życia tam .

Gość gość
I napisałam minimum Bo okres rozliczeniowy jwst od 20 do 20 i nieraz trafi się tak właśnie ze wyjeżdża np 15 . To pięć dni w sumie pracy . Stąd taka kwota.

Gość gość
Ale my mieszkamy w pl i jak mowie na pl to wychodzi minimum ok 4000zl maksimum 8-9 . I właśnie czytałam ze ludzie dostają kredyty w pl gotówkowe nie hipoteczne. Mąż ma 140 koron na godzine i nie wiem ale od kilku miesięcy bo nie złożył jakiejś tam karty biorą mu 36procent podatku stąd te niskie wypłaty. W grudniu ma się to zmienić . Właśnie dużo ludzi pisze ze trzeba tylko dokumenty przetłumaczyć . Dlatego chciałabym znać szczegóły bo czasu coraz mniej a musze się zorientować trochę

Gość gość
Pracuję w DE. Umowa na stałe. Kredyt w polskim Deutsche Banku w PLN. Musiałem tylko konto otworzyć i przelewać wypłatę bezpośrednio od pracodawcy do polskiego Deutsche Banku. Kredyt Hipoteczny.

Gość gość
Gość 23 25 opłaca się przelewać wypłatę ??dużo biorą na kursie ?

Gość gość
Dali kredyt hipoteczny ? Mogę wiedzieć jaka rata /ile lat ??dużo formalności ?pozdrawiam

Gość gość
gość wczoraj Ale my mieszkamy w pl i jak mowie na pl to wychodzi minimum ok 4000zl maksimum 8-9 . I właśnie czytałam ze ludzie dostają kredyty w pl gotówkowe nie hipoteczne. Mąż ma 140 koron na godzine i nie wiem ale od kilku miesięcy bo nie złożył jakiejś tam karty biorą mu 36procent podatku stąd te niskie wypłaty. W grudniu ma się to zmienić . Właśnie dużo ludzi pisze ze trzeba tylko dokumenty przetłumaczyć . Dlatego chciałabym znać szczegóły bo czasu coraz mniej a musze się zorientować trochę X Dlaczego w grudniu to ma się zmienić? Nie dostanie ulgi na Ciebie, bo Ty jesteś w pl tak? W Danii wszyscy płacą 37% podatku od wypłaty. Jeśli wejdziesz na uzo wyższy próg pieniężny to zabiorą 55%.

Gość gość
gość wczoraj Ale my mieszkamy w pl i jak mowie na pl to wychodzi minimum ok 4000zl maksimum 8-9 . I właśnie czytałam ze ludzie dostają kredyty w pl gotówkowe nie hipoteczne. Mąż ma 140 koron na godzine i nie wiem ale od kilku miesięcy bo nie złożył jakiejś tam karty biorą mu 36procent podatku stąd te niskie wypłaty. W grudniu ma się to zmienić . Właśnie dużo ludzi pisze ze trzeba tylko dokumenty przetłumaczyć . Dlatego chciałabym znać szczegóły bo czasu coraz mniej a musze się zorientować trochę X Dlaczego w grudniu to ma się zmienić? Nie dostanie ulgi na Ciebie, bo Ty jesteś w pl. Więc nie zmieni się nic. Chyba, że dostanie trochę jednorazowej gotówki *sh* na święta, jeśli nie był w szpitalu itp (zwracanych jest część składek zdrowotnych) W Danii wszyscy płacą 37% podatku od wypłaty. Jeśli wejdziesz na duzo wyższy próg pieniężny to zabiorą 55%. Napisz mi proszę szczerze, czy warto żyć oddzielnie za 4000 czy 5000zl? (Wiem, że to osobną bajka, ale jednak)

Gość gość
Ja nie wiem tam jakaś kartę podkowa ma wypełniać Oczywiście ze nie warto . Wiem o tym Każdy mówi ze to kpina. Nigdy nie byłam matwrialistka wolałabym go tu . Ale powiedziałam mu ze jak nie weźmie d**y w troki i nie zacznie robić więcej godzin jak każdy inny człowiek to ja mam dosc. Syn ma dwa lata ... praktycznie wychowuje go sama . Ale nie o tym odpowiedzcie o tym kredycie jak ktoś jeszcze wie. Dlatego chce wziąć kredyt. Mój wujek dostał taki wysoki a miał wypływy 3000 zł na konto (pl)

Gość gość
To dlaczego nie dojedziesz do męża? Przecież i tak siedzisz w domu z dzieckiem. My dojechaliśmy do męża po 2 latach, było już albo albo. Albo będziemy razem albo się rizstaniemy. Bo my mamy dwójkę dzieci, też taty potrzebowały. Tylko maz miesiąc w miesiąc po odliczeniu swoich kosztów wysyłał 11.500zl.

Gość gość
No nam w gorszym miesiącu dużo nie zostaje sle kredyt bylibyśmy w stanie płacić Jeden mały nam się kończy . Nie pojadę bo sie boję: Nie znam języka . Nie mam tam nikogo . Koszty wynajmu mieszkania tam jeszcze wyższe. Żeby zarabiał tak 7000 byłoby ok . A tam jest coraz gorzej mi się wydaje. Nie dość ze sam przejazd 600 - 700 zł s dwie strony. Wyżywienie jeszcze za mieszkanie płaci 2500koron (ztym ze wypłaty podałam juz na czysto ) no i jeździ na cztery tygodnie i jak mowie jak wyjdzie np 14 to do 20 zostaje 6 dni ... 60 * 130 ....latwo policzyć wypłatę . Ale nie o tym temat .

Gość gość
Języka będąc na miejscu się nauczysz. Dziecko do przedszkola, jeśli mąż mało zarabia to dostaniesz ponad połowę od państwa dofinansowania. Mieszkanie jest drogie, ale też jest możliwość dofinansowania. Mąż jeśli nie pracowałas w pl będzie mógł odliczyć sobie miesięcznie ulge na Ciebie (Ale Ty musisz być w dk) nadal się opłaca mieszkac za granica. 2 osoby pracujące = dobry standard życia, nowe auto, swój dom. % kredytów jest bardzo niski w porównaniu do polskiej pochwy. Jeśli pracujesz, odprowadzasz podatki to państwo zapewni Tobie godny byt. Poza tym co rok pieniążki na wczasy, które i tak są odciagane od wypłat.