Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietypowa zazdrość

Polecane posty

Gość gość

Hej, zauważyłam u siebie dosyć niepożądana cechę. Jestem zazdrosna o siostrę mojego chłopaka i o dziewczyna jego brat! Chodzi o to , że ciągle na nie patrze, czy wyglądają górzej ode mnie, czy są zgrabniejsze, ładniejsze, bogatsze. Ciągle śledzę je na FB i sprawdzam co u nich. Jak dodają jakaś fotkę z wyjazdu albo fajnie spędzonego czasu to mnie gdzieś od środka zrzera zazdrość. Nie potrafię zrozumieć dlaczego jestem o nie zazdrosna. O żadna swoją koleżankę nie jestem nawet jeśli wygląda jak milion dolarów i finansowo życie ma ustawione do końca życia. O co chodzi ???? Sprawdzam ich profile nawet wtedy gdy na głowie mamy tyle, że nie wiadomo w co ręce włożyć. Gdy tylko slysze, że coś im nie idzie czuje ogromną satysfakcję !! Nie potrafię zrozumiec, nazwać tego, dlaczego to właśnie o nie jestem zazdrosna. Może byłyście albo jesteście w podobnej sytuacji ?

Gość gość
Podswiadomie traktujesz je jako konkurencje. Da blisko zwiazane z twoim chlopakiem,zwlaszvza siostra. Moze boli cie to ze ogdrywaja duza role i ty tego nie zmienisz. To dziwne owszem,ale do zwalczenia. Nie sprawdzaj fb i staraj sie szybko konczyc mysl o nich

Gość gość
Idź do spowiedzi lepiej bo to ciężki grzech zazdrość i satysfakcja z czyjegoś niepowodzenia będziesz odpowiadać przed Jezusem za takie ciężkie grzechy jak umrzesz...

Gość gość
Masz zwierzęcy instynkt rywalizacji jak jaskiniowcy. Po prostu jestes cywilizacyjnie opóźniona.